Ob bok včerajšnjim demonstracijam v Mariboru, kjer je policija s solzilcem in palicami razgnala protestnike je tale spodnji komentar, ki ga je uporabnik objavil na 24ur vreden branja. Namreč, če se spomnimo par let nazaj, Policija pred parlamentom – RISPEKT!, ko so policisti stoično prenašali metanje kamenja, jajc in uničevanja parlamenta, se tokrat ta zgodba ni ponovila.

Policija je odreagirala drugače – očitno so bili ukazi iz vrha drugačni in je bilo potrebno vse skupaj zatreti na drugačen način in pokazati, kako se streže tem rečem v Sloveniji. S tem se pokaže, da se množice in legitimnih protestov ne bo dalo izkoristiti za manifestacijo razpoloženja, saj bo vse to v kali zatrto – beri pretepeno!

Tako se pač dela z državljani v Sloveniji! In ja, policija je orodje v rokah oblasti – zaključek je preprost – če ne bomo poslušni, nas bo država pretepala s svojimi vzvodi in dr. Vinko Gorenak se bo smejal na televiziji, ko bo dajal izjave!

Če se spomnimo, da je sam predsednik vlade Janez Janša pred dvemi leti govoril o tem, da se bo zgodila ulica, potem sedaj nismo več daleč od tega. Vendar se bo njemu zgodila ulica in ne zanj, kot je on pričakoval.

Sam ne podpiram nasilja, tudi nasilnih demonstrantov ne, vendar ko se dogajajo takšne stvari, kot je spodnji komentar, se sprašujem kaj nam bo prinesla prihodnost? Nas bodo pretepali, če se ne bomo strinjali z njimi? Da poročanja nekaterih medijev niti ne omenjam – za nekatere se protesti niso zgodili, se je pa zgodil Jure Jankovič. Sveta preproščina novinarstva!

Na srečo živimo v letu 2012 in mobilni telefoni ujamejo vse – tudi to, kako so policisti ravnali z udeleženci protestov, oz. kako so miroljubne protestnike “špričali s solzivcem” in uporabili nasilje nad njimi! FAKOF!

In ko Jernej Pavlin tvitne tole, potem je vse skupaj precej jasno – naoljeni stroj deluje!

Ponosen Mariborčan 27.11.2012 00:57:20
Dragi someščani, sodržavljani!

Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policis

ti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem “Ne upiram se”. V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: “Čuj, kaj naj totemu napišem?”. Drugi reče: “Pa piši mu 22” (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi.

Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi “odpeljite tote štiri dol”, pride drugi reče “Doli je vse zasedeno”, pride tretji, reče “Kaj delajo toti tu?”. Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje.

Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim?

Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki?

Še nekaj dogodkov na policijski postaji:
18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj “Vtihni, pa bodi tu pri miru!”
Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev?
Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano… Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more.

Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka “V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi”. Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor).

V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov “šef” je vpil “Stoj” in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?

Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec.

Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOVI SO!

47 Responses to Gotof je – pričevanje Mariborčana ob včerajšnjih protestih

 1. Slovenec na Tajvanu pravi:

  To kar na Twitterju kraca gospod Pavlin, ki naziva ‘gospod’ ni vreden, je kloaka slovenske politične kulture. Sram bi ga moralo biti do obisti, da si upa tako cinično in vzvišeno norčevati iz Mariborčanov, ki že 20 let niso del nobene zgodbe o uspehu. Navajeni smo, da ne dobimo ničesar od Ljubljane, da pa nas lasten župan, katerega smo izvolili v veri da bo delal za nas, tako za nos vleče in pleni blagajno, ki pripada vsem, pa višek viškov.

  Tudi sam sem pisal na svojem blogu o pričevanju tega Mariborčana, njegova zgodba se me je globoko dotaknila. To, kar je policija počela v Mariboru preden so razgrajači izgubili nadzor nad sabo, je bilo dno od dna – brizgati solzivec v bližini otrok ali pa v oči mirnih protestnikov… halo? A to je danes normalno, g. Gorenak? Tako obnašanje je uriniranje na našo ustavo, g. Pavlin se zraven slastno smeje, g. Gorenak pa kratkomalo vse protestnike enači s huligani, niti ene besede o tem, da je policija šla predaleč in pretepala in poškodovala nedolžne in mirne protestnike, kaj še le, da bi se opravičil Mariborčanom in odstopil (obiščite spletno stran ministrstva).

  Večina včerajšnjih izgredov je bila sprovucirana ali zrežirana iz ozadja. To so hoteli, da bi delegitimirali legitimne proteste. Kot je nekdo rekel: Proteste izglasijo za nelegalne, da lahko naprej legalno kradejo. Mariborčani nismo tako neumni, da bi nasedli tej propagandi in gotov sem, da se ta vlak ne bo ustavil pri naši mestni hiši, končna postaja bo parlament. Upam, da se takrat g. Pavlin, simbol slovenske politične nemoralnosti, ne bo norčeval iz ljudi, ki bodo njega in njegovo stranko na legitimen in legalen način izbacili iz parlamenta (upam na čimprejšnje predčasne volitve, državnozborske in županske). Če bi vlada imela vsaj trohico človeškega dostojanstva, bi naredila uslugo narodu in čimprej odstopila skupaj s Kanglerjem. Ta vlada potaplja Slovenijo še globlje, ne pa da jo rešuje in zato ne more imeti pravice do polnega mandata.

  Dajmo zorganizirat ad hoc državnozborske volitve na isti dan kot je drugi krog predsedniških volitev, da se izognemo debilnim nasmehom na plakatih in brezveznih debat. Vsak državljan zdaj že ve koga noče več videt v parlamentu in tako bomo dobili pravo odslikavo volje ljudstva.

 2. Jethros pravi:

  Da poročanja nekaterih blogerjev niti ne omenjam – za nekatere se Zoran Janković ni zgodil, se je pa zgodil Franc Kangler. Sveta preproščina bloganja! ;)

  Je korupcija gnila povsod ali samo v Mariboru, a ti ni Ljubljana bližje? Koliko je ukradel Zoran s pajdaši? Bo naslednji?

  • had pravi:

   pisem o dogodkih v mariboru, ker to pac ni ljubljana. in ne vem zakaj oddaljevanje od teme in preusmerjanje pozornosti.

   ja?

   • Jethros pravi:

    Samo spremenil sem tvoj stavek v resničnega. Protest v Mariboru je bil opisan v vseh medijih. Ali ne?

    Direktno izigravanje pravne države pa ni vredno kritike, ker se je zgodilo v Ljubljani in ga izvaja Zoran Janković?

    • cvetlica pravi:

     Nobenega stavka nisi spremenil.

    • Jethros pravi:

     had zgoraj: “Da poročanja nekaterih medijev niti ne omenjam – za nekatere se protesti niso zgodili, se je pa zgodil Jure Jankovič. Sveta preproščina novinarstva!”

    • Dzinks pravi:

     Kar se je dogajalo v Mariboru je precej pomembneje od še enega kljukca, ki itak nikoli ne bo obsojen. Tudi proti temu je protestiral Maribor. Če bi rad bral o Ljubljani, so tudi tega polni vsi časopisi. Človeka pa pusti, da piše svoj privat blog o čemer hoče.

  • Vlasta pravi:

   Jethros, če je v Ljubljani kje res velik problem, ni na Magistratu, ampak na Trstenjakovi in Šubičevi. ko se bo začelo v Ljubljani, se bo tam. in prav tam se bo vse tudi končalo. ko bosta tisti dve hiši prazni, bo v Sloveniji hitro mir.

   pa ni ti treba po vseh forumih smetit z isto klanfo. ostani na rtvslo.

   • Jethros pravi:

    Res ne vidiš nobene razlike med Jethrosom tukaj in tistim na rtvslo? Tisti res smeti. :)

    Problem je na točno na magistratu in v Murglah. Niti približno se ne zavedaš v kakšni godlji bi bili, če bi Zoranu januarja uspelo zbrat 46 glasov…

 3. Maca taca pravi:

  LE VKUP, LE VKUP, UBOGA GMAJNA! HEJA, HEJO!
  ZA STARO PRAVDO ZDAJ BO DRAJNA. HEJA, HEJO!…

 4. Dixi pravi:

  Dajmo vsi skupaj malo umiriti strasti in celotno situacijo. Protesti da, nasilje ne. Tokrat se ne strinjam z zapisanim. Predvsem v delu, da policija dela z nami kar se ji zahoče. Policija je bila tam, da je varovala objekt MOM, ni se ona prva spustila v demonstrante. In seveda je bilo pričakovati, da bo na takšnih demonstracijah ekskaliralo nasilje. Kangler je falot, naj že odstopi. Ampak ali bi si res želeli, da bi demonstranti vdrli v mestno hišo, izvlekli Kanglerja in ga potem vlačili po mariborskih ulicah. Pa dajte no. Nevarno se je igrati s tem ognjem in situacija lahko vsak čas izgubi kontrolo. In mediji še kar kurijo situacijo, dogodke je potrebno še dodatno napihniti in vneti strasti.
  Bruha se mi ob tvitu Pavlina, bruha se mi medijsko poročanje o Juretu Jankoviču, bruha se mi ob Kanglerjevih županskih podvigih, ampak jaz sem še vedno proti nasilju na demonstracijah. In ja, prej stopim na stran Kanglerja kakršen koli je že, kot pa na stran dela demonstrantov, ki izvajajo nasilje. Ker če zmaga nasilje, potem nihče v tej državi ni več varen.

  • had pravi:

   sem zapisal – sam sem proti nasilju! in ga obsojam.. za primer sem dal video, kjer se je videlo, kako se je vse skupaj zacelo v enem primeru.. na zalost nisem bil tam, da bi lahko komentiral kako se je zacelo na drugih “frontah”..

   moti me, da se policija posluzuje kot orodje ablasti.. kar je bilo v tem primeru zelo jasno vidno.. po izjavi vinka gorenaka

  • anonymous pravi:

   @Dixi varnost/udobje/zasebnost http://www.youtube.com/watch?v=lq8NGcwT2lU

  • praznik pravi:

   Prav to je problem, ker pometamo pod tepih. Tudi jaz nisem za nasilje, a pogoj za mirno rešitev problema mora biti razumljen na obeh straneh pa ni. Biti na strani Kanglerja za voljo miru ne reši ničesar in je samo posledica sistema pranja možganov in prisotnosti vsiljenega strahu pred izgubo navidezne socialne varnosti. Ni prav, ker kvaliteta življenja se s tem ne bo spremenila.

   “Le vkup,le vkup uboga gmajna”, a za razliko od takrat organizirano in kar se da nenasilno.

  • Tomaz Z. pravi:

   Ne bi bilo prvic, da bi policija izzivala oz. zacela. Ampak seveda je iz udobja naslanjaca lahko biti pameten.

 5. Anonimno pravi:

  Prva dobra stran MB protestov. Za začetek bo Zoki ukinil lisice.

 6. Dixi pravi:

  Najbrž sem bil napačno razumljen prej. Ne podpiram jaz Kanglerja – no way, nisem jaz na njegovi strani, vendar istočasno sem jaz proti nasilnim demonstracijam. Glede policije pa Had verjemi, da ni v prijetnem položaju. In jaz v tej medijski džungli ne bom takoj vžgal po policistih, pa da živimo v policijski državi in podobna sranja, ker to ni res in je manipulacija. Ne vem, mogoče bi pa bilo bolje, da policistov tam sploh ne bi bilo in bi demonstracije bile prepuščene svojemu toku. In mogoče sploh ne bi bilo nasilja. Ampak zdaj že malo bluzim. Evo za konec tole sem danes prebral. Evo to je moja ideja, moj boj, thats what i stand for.
  Devid Palčič, predsednik Robotine Group “Moramo se odločiti, ali želimo biti inovativna družba, ali želimo biti uspešna družba, ali pa želimo biti družba, ki je inovativna le v tem, da išče izgovore, zakaj ni uspešna.”

 7. Slovenec na Tajvanu pravi:

  “ni se ona prva spustila v demonstrante”

  “Dixi: Imam ogromno prijateljev, ki so bili tam in se s to izjavo ne bi strinjali. Očitno nasedaš izjavam policijskih šefov in ministra ter medijev, ki le govorijo oz. poročajo o “huliganih”, ki bi jih naj bilo 500 – tega ne verjamem. Prijatelji mi pravijo, da jih ni bilo več kot 100, ki so se na koncu spopadali s policisti, to je 1% of vseh protestnikov, ki so se zbrali.

  Koliko zgodb danes poslušam od prijateljev o popolnoma poljubnem brizganju solzivca V OČI ljudi, ki so mirno sedeli na tleh ali stali ob nekem vogalu. A se ti to zdi normalno? Nimam nič proti, če se policija brani pred nasilneži, a zakaj napadajo miroljubne protestnike? Zakaj začenjajo s provokacijami? Kdo jim narekuje takšno taktiko proti državljanom, katere bi morali ščititi, ne napadati.

  Zakaj je odgovor organov na vsako vprašanje o poškodovanih zmeraj le navajanje poškodb policistov in ne tistih mirnih protestnikov, ki so trpeli pod pendrekom in solzivcem?

  Zakaj mediji le kažejo spopade z nasilneži ob koncu protesta, ko je večina mirnih protestnikov že šla domov?

  Ne morem verjet, da je možno popolnoma zavesti javnost, če poznaš prave ljudi na policiji in v medijih. Mariborčani, ki so bili tam, ne bodo nasedli. Ostala Slovenija pa bo na žalost v precepu… dokler se ne bodo protesti razširili v vsako mesto s skorumpiranimi župani in to bo kar ogromno število mest.

 8. Jure pravi:

  Dobro je napisal – to je šele začetek!

 9. Patriot pravi:

  Na Zokija kradljivca bi se moral spravt! Kako ste lahko ljudje tako slepi (predvsem ljubljančani), da ne vidite tega kriminalca in ga še vedno znova in znova podpirate? No z zokijem bi moral začet, pa potem z 60% vseh županov v naši državi!

  • matevz pravi:

   Predlagam ti da se usedeš pred ljubljanski magistrat, verjamem da boš lepše sprejet, kot v Mariboru. Župan Zoran Janković pa ima vsak prvi torek v mesecu »Dan odprtih vrat«, ko je v pritličju Mestne hiše, Mestni trg 1, med 14. in 17. uro osebno na voljo za pogovor z meščankami in meščani. Z veseljem se ti bo posvetil ;)

 10. mi3ha pravi:

  In Janša je na obisk povabil madzarskega premierja. Uči se, uči se Janezek, kaj kmalu se bodo tudi tvoji pitbulli obrnili proti tebi. Privarčevan evro (rtv-naročnina) darujem za enosmerno avionsko karto, za naše bistre ministre!

 11. Ovce! pravi:

  Haha. Kot vedno je kriva policija!

  Torej. Policija zapre dostop do občine. Vse poteka mirno dokler se ne pojavi skupina “provokatorjev” (vsi vemo kdo ta skupina so) , PROTESTNIKOV, ki v policiste začno metati kamenje, pirotehniko, smeti, svašta. Ogrožena so bila ŽIVLJENJA policistov, kot pravtako javna lastnina. POLICIJA ŠE VEDNO MIRNO STOJI TAM IN OPOZORI PROTESTNIKE NAJ PRENEHAJO DRUGAČE BODO PRIMORANI UPORABITI REPRESIVNA SREDSTVA. Kaj vam ni jasno? Preden se da protestu ime VSTAJA, se naj ta “anonimni organizator” pogleda kaj ta beseda pomeni v SSKJ.

  In ni treba imeti doktorat iz psihologije kako lahko vpliva skupina ljudi na množico! Vidi se že potem da so ljudje razbijali svoje mesto! Sramota res. Sam sem zelo ponosen na delo policije saj bi lahko vse skupaj vodilo v nasilni,razbijalski pohod po mestu. JAVNA lastnina se je uničevala in kršen je bil javni red in mir. POLICIJA je preventivno izpraznila mesto daj bi lahko bila škoda (ki bi jo taki ali tako plačali sami davkoplačevalci 10000x večja) .

  Ne bluzit da bi policija lahko odvrgla čelade in se pridružla protestu. V USTAVI jim piše da ne smejo protestirati, razen tako da v SLUŽBENEM času ne pišejo kazni (kar so že večkrat storili). Glede na to da je kriza in se služb ne da dobit, mislim da bi vsi ravanali isto. Za borih 700€ na mesec, medtem ko obstaja možnost da zaradi primitivcev izgubijo življenja.

  Zahvalite se organizatorju in tej skupini “provokatorjev”. Sam mislim da so to eni in isti. Pač so izkoristili možnost ker so imeli za sabo 8000 ljudi.

  Vprašajmo se raje kdo je to skupino najel? Vedelo se ja kaj bo če se bodo ljudje spravli na policiste! Da bodo slednji razpustili shod!

  OVCE!

 12. Anonimež1 pravi:

  Naslednjič vsi MOLOTOVKE s sabo!… Velikokrat smo mirno protestriali a s tem NIČ totalno nič dosegli, če ne gre drugače gre pa z nasiljem. Nažalost ali se res tako bojimo in samo gledamo kako kradejo denar!! ???

 13. mi3ha pravi:

  Že Nieti so peli:

  Vsaka oblast pomeni policijo
  in vsaka policija orožje v svojih rokah
  in vsako orožje prinaša trpljenje
  in vsako trpljenje se sprevrže v upor

  In vsak upor, ki preraste v revolucijo.
  Revolucija prinaša novo oblast.

 14. Ovce! pravi:

  Nasilje na večjem obsegu vodi v vojne. Poglej si kaj se dogaja na bližnjem vzhodu zaradi primitivnih posameznikov. KLANJE.

  • mi3ha pravi:

   In to verjetno ne misliš voditeljev? Tvoje ime pomeni da si rad nadzorovan in voden? Priznam, meni nič ne manjka, bojim pa se za prihodnost naših otrok, za prihodnost ljudi, ki so že sedaj v ”pizdi”. Da so tam so nekateri krivi sami, spet drugi, ker so slepo zaupali oblasti. Nisem za nasilje, prav tako nisem da si na račun ne upoštevanja hitrosti, polni račun privatni sektor. Ne verjamem da bi prišlo do izgredov, če bi bili radarji za polovico dražji (primer avtocesta) in bi denar šel v mestni proračun.

   • Ovce! pravi:

    Torej so radarji povod za to? Kdo pa je dal Kangleru nov mandat? Vedlo se je da je pokvarjen, že takrat ko je bil policist. Svašta pička rodi

    • mi3ha pravi:

     Sem iz Ljubljane in Kangler ne spremljam, če si na oblasti, še ne pomeni da lahko počneš kar hočeš, in v Mariboru je pač počilo. Saj sem rekel, mislim da povod ni sam radar ampak kam gre denar in način nategovanja ljudi.

 15. Janez Gügule pravi:

  Dragi neljubljančani.
  V Ljubljani kljub vsem poskusom vladajoce koalicije, večina prebivalcev proti našemu županu nima nič.
  Prosim, da to čimprej dojamete.
  Novice, ki so pojavljajo v medijih so produkt koalicijskih partnerjev, ki se pač bojijo za svoje stolčke.
  Do danes se Jankoviću še ni dokazalo zlorabe mestnih financ, kar je pa na koncu dneva EDINA stvar, ki zanima ljubljančane.
  Če si njegov sin sposodi 3 milijone eurov je to njegova stvar, ki nima z županjevanjem NIČESAR.
  Verjamem, da ste zelo zafrustrirani, ker sta dve največji barabi v Sloveniji (Janković in Popovič) celo sposobni polepšati svoji mesti.
  Predlagam, da vso svojo jezo usmerite v svoje župane in svoje občine. Z njihovim proračunom, prostorskimi načrti in morebitno zlorabo Jankovič nima nič.
  In tudi če ga povozite se za vas ne bo čisto nič spremenilo.
  Če slučajno mislite, da se motim…poglejte volilne rezultate.
  Mi v Ljubljani smo točno vedeli zakaj ga volimo. Vprašanje je če ste to vedeli vi v Mariboru.
  Tiste parkomate smo pač prezvečili, ker je center dejansko lepši, ko vsak izmed nas ne parkira, kjer mu pač paše. Parkirnina 1 EUR nas tudi ne ubije. Za kaj več se pač pripeljemo s kolesom, ki jih imamo na voljo vsi…odkar nas “teroririzira” ta diktator.
  Na krako.
  Ljubljana ni Slovenija. Ljubljanski proračun ni Jurčkov proračun. Ljubljana ni Maribor. Problemi v Mariboru niso problemi v Ljubljani.
  Te stvari so ločene in je na njih tudi treba tako gledati.
  Želim pa štajercem veliko sreče pri njihovih prizadevanjih za bolj pravično mesto.
  Konec koncev je le kriza in ni fer, da se proračun polni na tako unikatne in že na pol lopovske načine(radard, ki ti pri 5km/h preveč servira 90 eur kazni na križišče…).
  Za vse ostale probleme žal ne vemo, ker je koalicija in njihovi mediji preveč zaposlena z deskriditacijo Jankoviča. Sem pa prepričan, da bi brez tega, Maribor dobil več poznornosti in bi se mogoče celo našlo denar za dokončanje kakšnega projekta.
  Konec koncev ni razlogov, da bi bila Zlata Lisica edini uspešen projekt na štajerskem. Sigurno se, da ljubljančane in ostale slovence na štajerski konec privabiti še s kakšno drugo zadevo.

  • Janč pravi:

   Mhm.

   Športno-nakupovalni kompleks Stožice mu je odlično uspel, ravnotako potniški center, kot tudi Plečnikov štadion, pa Kolizej. Pa tramvaj je uvedel. Pa položnice za komunalo ipd. vam je znižal, tudi nenormalne najemnine so padle. Mesto ima končno svoj kampus.

   In seveda, to da rubijo po njegovi hiši, v kateri prebiva njegov sin, sicer doma iz Cipra – ne, to seveda z županom nima veze.

   http://www.delo.si/novice/ljubljana/gotof-je-v-ljubljani-tik-tak.html

   • mi3ha pravi:

    Kako pa kaj 10 + 100 rešitev za pravičnost, delovna mesta in razvoj?

    • Janč pravi:

     Glede delovnih mest slabo kaže, so Pozitivci snedli besedo in hočejo referendum, se preveč bojijo, koga vse bo slaba banka naplavila na površje.

     Glede razvoja pa tudi slabo kaže, saj po novem varčujemo pri visokem šolstvu. Da varčevanje ne bo veliko prikrajšalo unih tam gor, usodno pa une tam dol (raziskovalce in študente), pa Turku zgleda ni jasno.

    • mi3ha pravi:

     Sneli? Kot vem so predlagali popravke, katere sds ni sprejel in legitimna pravica je referendum… Glede varčevanja pa se je začelo že s Pahorjem, ki ga desnica sedaj ironično podpira. Tudi takrat se je hotelo varčevati in sds-u ni bilo po godu. Varčevanje na populistični način 1€ za rtv naročnino, mi gre pa na bruhanje. Bodi frajer in daj 1€ na 1L bencina dol, hitro se bodo stanovanja pocenila, ljudjem bo vseeno ali živi v Mariboru ali Dupleku, Ljubljani ali Ribnici.

 16. najboljši povzetek včerajšnjih dogodkov pravi:

  Jebiga, (name deleted), konec je semuljićevskih operetnih ulicotacaških prijetnih pivskogolažnih pohajkovanj po ulicah na prvega snega dan. Če se pohlevna prokomunistična intelektualna drobnica odpravi rušiti domnevno oz po njihovi percepciji nenjihovega nesvojega nekomunističnega župana na silo, brez ustreznih dovoljenj za proteste, ter kršeč javni red in mir, mora policija po zakonu ukrepat. In policija ni pevski zbor, ampak oborožena sila treniranih akoravnotrebatudikiierjev. As simple as that, dude.

  Kdo jim je kriv, da so se šli jebeludzbunjenog komunističnim agitatorjem oz rdečetalibanskim organizatorjem na ljubo. Zakaj raje niso leta 1992 naredili tak kot Srbi, ko je nastal izvirni in pristni “Gotof je”? Če bi takrat, tak kot vse nirmalne nacije, zrušili Kučana in njegovo komunajzer kamariljo, pa po ulicah, tak kot Srbi v zvezi s komunistom Slobotom vpili GotofJe! , jih danes ne bi imel kdo nakuriti, da se naivno gredo rušenje župana, oz protestirati na nezakonit način.

  PS
  Proteste je organizirala kompartijska centrala. Zato je kralj Jugoslavije nekoč davno imel pragmatično rešitev. Vse komunističnoterorističnr organizacije, ki v programu imajo nasilno rušenje legitimno izbrane oblasti, je treba z zakonom prepovedati. Kaj torej čakamo s kompartijo in njenimi derivati v Sloveniji?

  • Janč pravi:

   Kmalu zatem pa je prepovedal tudi vse ostale stranke in uvedel diktaturo…

   Se je pa za bati tistega, ki bo izjavil: niko neće da vas bije…

 17. Janč pravi:

  Glede nasilja/nenasilja:
  Gandhi, Luther King in Mandela so dovolj jasno pokazali, kako se doseže korenite spremembe – z nenasiljem in množičnostjo.

  Glede policijskega nasilja:
  Tudi, če je bilo res 500 razgretežev in razbijačev, je to lahko razlog, da se napade 10.000 protestnikov?

  In ja, marsikaj bi bilo za počistit, marsikje.
  Morda bo res napočil čas, da rečemo, kot so v Argentini: Vsi naj grejo.
  Nove pa malo bolj vnaprej preverimo, da ne bomo potem spet jamrali.

 18. Sem se vse te dni zadrževal s komentarjem dogajanja, da ne bi kdo rekel, da prehitevam dogodke, ampak mi je bilo že od vsega začetka, od shoda Zaresa na Trgu Leona Štuklja v Mariboru jasno, da tu ne gre za Kanglerja, niti za etične standarde, niti za politično kulturo, ampak za to, da želi nekdo zajahat val vsesplošnega nezadovoljstva in preko tega uresničit svoje politične cilje. V luči tega se mi je zdela tudi današnja kolumna Steiubucha precej naivna.

  No, pa je prišla potrditev mojih tez, Zoran Janković in poslanci PS na Kongresnem trgu v podporo protestom v Mariboru, ki naj bi zahtevali drugačno politično kulturo in višje standarde. Na plakatih pa Vinko Gorenak kot notranji minister. Lepo vas prosim, ne me imet za norca? Nina Pušlar bi rekla: “Kdo še verjame?”

  Če bi šlo za proteste v zahtevi po drugačni politični kluturi, bi jih podprl, seveda absolutno brez vandalizma, ampak tole je daleč od tega. Tudi medijska, FB in TW kampanija je predobro načrtovana ter fokusirana na specifične cilje, da bi verjel, da je spontana.
  Plan je tak, testirat sceno v Mariboru, dvignit val, potem pa naj cunami pljuskne še v Ljubljano, ampak to tako, da na Mestni trg nastavimo valobran, voda pa naj se razlije po Gregorčičevi, Šubičevi in v primeru pričakovanega rezultata predsedniških volitev tudi po Erjavčevi, tam so namreč problemi, na Mestnem trgu je pa baje rešitev. Bere se kot pravljica za lahko noč iz Doma starejši občanov Trnovo, kaj ne?

  • had pravi:

   se mi je zdelo.. zares je kriv za vse..

  • Slovenec na Tajvanu pravi:

   @On behalf of asdf147: Če ne živiš v Mariboru in ne veš, kaj se tam dogaja, se vzdrži takšnih komentarjev še nadalje.

  • mi3ha pravi:

   On behalf of asdf147 se podpišem pod tvoj komentar, na prosestih so bili trenirkarji, “gotof je” pa so imeli napisani na rokah. Začelo se je v Mariboru, ker je bližje Zokijeva juga, tako so jih lahko pripeljali z avtobusom.

   • Slovenec na Tajvanu pravi:

    @mi3ha: S takim komentarjem boš naredil dobro kariero v stranki SDS oz. verjetno že pležeš navzgor po lestvi. Bodi previden, ker ti jo narod žaga.

 19. D pravi:

  Začelo se je. Dobro da je vlado strah ulice.

 20. S pravi:

  kot bi bral napovedi izpred parih let… spremenilo se bo veliko, to je šele začetek…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.