Ob bok včerajšnjim demonstracijam v Mariboru, kjer je policija s solzilcem in palicami razgnala protestnike je tale spodnji komentar, ki ga je uporabnik objavil na 24ur vreden branja. Namreč, če se spomnimo par let nazaj, Policija pred parlamentom – RISPEKT!, ko so policisti stoično prenašali metanje kamenja, jajc in uničevanja parlamenta, se tokrat ta zgodba ni ponovila.

Policija je odreagirala drugače – očitno so bili ukazi iz vrha drugačni in je bilo potrebno vse skupaj zatreti na drugačen način in pokazati, kako se streže tem rečem v Sloveniji. S tem se pokaže, da se množice in legitimnih protestov ne bo dalo izkoristiti za manifestacijo razpoloženja, saj bo vse to v kali zatrto – beri pretepeno!

Tako se pač dela z državljani v Sloveniji! In ja, policija je orodje v rokah oblasti – zaključek je preprost – če ne bomo poslušni, nas bo država pretepala s svojimi vzvodi in dr. Vinko Gorenak se bo smejal na televiziji, ko bo dajal izjave!

Če se spomnimo, da je sam predsednik vlade Janez Janša pred dvemi leti govoril o tem, da se bo zgodila ulica, potem sedaj nismo več daleč od tega. Vendar se bo njemu zgodila ulica in ne zanj, kot je on pričakoval.

Sam ne podpiram nasilja, tudi nasilnih demonstrantov ne, vendar ko se dogajajo takšne stvari, kot je spodnji komentar, se sprašujem kaj nam bo prinesla prihodnost? Nas bodo pretepali, če se ne bomo strinjali z njimi? Da poročanja nekaterih medijev niti ne omenjam – za nekatere se protesti niso zgodili, se je pa zgodil Jure Jankovič. Sveta preproščina novinarstva!

Na srečo živimo v letu 2012 in mobilni telefoni ujamejo vse – tudi to, kako so policisti ravnali z udeleženci protestov, oz. kako so miroljubne protestnike “špričali s solzivcem” in uporabili nasilje nad njimi! FAKOF!

In ko Jernej Pavlin tvitne tole, potem je vse skupaj precej jasno – naoljeni stroj deluje!

Ponosen Mariborčan 27.11.2012 00:57:20
Dragi someščani, sodržavljani!

Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policis

ti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem “Ne upiram se”. V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: “Čuj, kaj naj totemu napišem?”. Drugi reče: “Pa piši mu 22” (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi.

Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi “odpeljite tote štiri dol”, pride drugi reče “Doli je vse zasedeno”, pride tretji, reče “Kaj delajo toti tu?”. Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje.

Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim?

Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki?

Še nekaj dogodkov na policijski postaji:
18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj “Vtihni, pa bodi tu pri miru!”
Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev?
Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano… Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more.

Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka “V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi”. Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor).

V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov “šef” je vpil “Stoj” in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?

Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec.

Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOVI SO!