Protesti #gotofje Ljubljana in moj pogled na njih – video

Včeraj so se odvijali protesti #gotofje, ki so se v parih dneh, iz Maribora razširili po celotni Sloveniji. Kot je bilo pričakovati, se je zgodilo točno tisto, kar so/smo nekateri napovedovali – da bodo določene skupine poskušale te proteste uzurpirati in narediti “sranje”.

No, kljub temu, da je bilo ozračje pred parlamentom zelo “zajebano” in na koncu tudi polno solzilca, jim ni uspelo pokvariti občutka, ki je bil v ljudeh. Namreč tja so protestniki prišli z namenom da pokažejo, da so proti in ne za to, da bi uničevali, ali pa metali kocke, “topovske udare” in vse ostale stvari, ki bi jim prišle pod roke v policiste, ki so bili tam po službeni dolžnosti in ne zaradi lastnega veselja, da malce pretepajo narod.

Zanimiv je bil pogled na vse transparente – večina jih je bila proti trenutni ablasti – Janša, Turk in ostali – kar je dejanski pokazatelj trenutnega stanja v Sloveniji. Ker se je Janez Janša zavedal tega, je začel par dni prej tudi govoriti o svobodi in pravičnosti in ostalih puhlicah. Zgodilo se je vse, kar je bilo pričakovano in tudi precej dobro so nekateri napovedali, kdo bo vse skupaj uničil

Tiste, ki so poskušali uzurpirati proteste, oz. so bili za to celo plačani, je lahko sram in bi jih morala že sama družba izločiti – ampak dejansko je v kaosu, ki so ga povzročili in predvsem v svojem načinu gibanja to bilo skoraj nemogoče. Glede na to, da sem se gibal med protestniki v prvih vrstah, sem slišal tudi par zanimivih stvari:

Seveda pa sem izkoristil tudi iPhone in naredil par posnetkov iz prve linije, kako je vse skupaj izgledalo in kako so se “ovce” – tisti protestniki, ki so metali kamenje in ostalo v policiste gibali in kako so bežali vsakič znova in vsakič skupaj. Glede na to, da se veliko govori, da so bili to neonacisti – zanimiv članek – Neonacizem v Sloveniji: Povej mi, s kom se družiš, ki lahko pripelje do zanimivih paralel!

 

 

Mogoče še tole iz Siola!

 1. Glavni problem teh protestoj je, da so PROTI. Če bi vedeli, kaj želimo, bi bili protesti ZA.

 2. Pa kaki kretenski protesti, ma ka smo u bosni al akj? Pa prav slišal si lahko njihovo slengovsko bedasto govorico…
  Ampak je značilno, večkrat videno, kako postanejo v skupini “nadvladni”, ampak ko pa jih začneš po vrsti oucat, enga pa poenga pa postanejo največje pi**e pa nič krivi…

  Mimogrede, glede na to da naša SOVA zvesto dela “za nevem koga”, predvsem ker so notri bivši JNA, se sploh ne čudim da se zna celo zgoditi da znajo zadeve peljati izpod nadzora. Na koncu bomo pa krivi mi Slovenci zaradi neki “aktivističnih” skupin, ki za denar naredijo vse (jih je kar precej pri nas).

  Sprašujem se ali bo treba ustanovit še posebno enoto za zaščito Slovenije, ki bo skrbela ter pomagala “loviti” tele bedake kretenske ki sramotijo nas državljane. Ni problem, če bo treba z veseljem ;)

 3. Spet nočeš omenjat da so bili protesti tudi proti Jankoviču. Če želimo ohraniti te protesti “nepolitične” moramo protestirati proti vsemi in levim in desnim. Tako Janković kot Kangler sta barabe ne pozabljajte to!

  Janković #Gotofje

  Ne morem verjet da podpiraš tega gospoda. Vem da si levo usmerjen ampak vseeno bodi za narod in ne za svoje naročnike! Vsi so isti!

  1. si bil na protestih? torej ne mores trditi tega, kar trdis.. proti jankovicu ni bilo niti 1% vseh transparentov, niti skandiranja.. ja, jebiga, taksna je realnost, pa ce zelis, ali ne..

   1. Mislim, da je zamenjal proteste s to FB stranjo, ki jo je naredil nekdo iz vladajoče kaste http://t.co/x3IHxXH9 – Pretvarjajo se, da so za “Gotof Je”, v resnici pa ni niti ene kritike o Janši, vse se vrti okoli Jankovića http://t.co/lq3kWPxT

    Problem teh vseslovenskih oz. protivladnih protestov je to, da nimajo točno definiranih ciljev, zato pa so socialna omrežja polna raznoraznih idej in pro-vladne sile to izkoriščajo s svojimi proti-skupinami in anti-propagando. Desnica vidi priložnost, da kanalizira jezo v Jankovića, ki za razliko od Kanglerja uživa večjo podporo svojih meščanov in to kljub aferam, zato ker je za Ljubljano dosti dobrega naredil v letih županovanja. Maribor je čisto druga zgodba.

    Je pa res, da imamo Mariborčani zelo jasen cilj in to je odstop Kanglerja in njegovega interesnega kroga, kar bi moralo biti lažje dosegljivo. Kar se pa tiče sprememb na državni ravni, pa se bodo zgodile ob naslednjih volitvah, ampak le, če se gibanje ohrani in ojača. In sistem bo treba spremeniti od znotraj, tukaj je preveč dobro povezanih interesnih skupin v ozadju, samo par novih obrazov na čelu vlade ne bo spremenilo sistema na bolje.

    Ko bi vsaj v kratkem dobili tehnično vlado, bi naredili korak naprej, zato ker smo nestrpni čakanja in izgovorov – zahtevamo spremembe zdaj. Realnost pa je žal taka, da bo potrebno nekaj let trdega dela, da se kaj v resnici spremeni. Nismo pa niti tako daleč, da bi bili enotni o tem, kako je treba ukrepati, da se bodo stvari izboljšale.

 4. Na protestu so bili:

  1) Protestniki, ki so mirno in dostojanstveno izrazali svoje mnenje

  2) Neonaci huligani, katerih namen je bil povzrociti cimvec skode

  Ceprav so se #2 trudili, se je ta protest zapisal v medije kot protest, kjer smo protestniki ostro obsodili nasilje in unicevanje. Hvala lepa.

 5. Pa da ne bo kdo narobe razumel–niti pod razno ne podpiram tistih konjev iz tocke 2.

Komentarji so zaprti.