Včeraj so se odvijali protesti #gotofje, ki so se v parih dneh, iz Maribora razširili po celotni Sloveniji. Kot je bilo pričakovati, se je zgodilo točno tisto, kar so/smo nekateri napovedovali – da bodo določene skupine poskušale te proteste uzurpirati in narediti “sranje”.

No, kljub temu, da je bilo ozračje pred parlamentom zelo “zajebano” in na koncu tudi polno solzilca, jim ni uspelo pokvariti občutka, ki je bil v ljudeh. Namreč tja so protestniki prišli z namenom da pokažejo, da so proti in ne za to, da bi uničevali, ali pa metali kocke, “topovske udare” in vse ostale stvari, ki bi jim prišle pod roke v policiste, ki so bili tam po službeni dolžnosti in ne zaradi lastnega veselja, da malce pretepajo narod.

Zanimiv je bil pogled na vse transparente – večina jih je bila proti trenutni ablasti – Janša, Turk in ostali – kar je dejanski pokazatelj trenutnega stanja v Sloveniji. Ker se je Janez Janša zavedal tega, je začel par dni prej tudi govoriti o svobodi in pravičnosti in ostalih puhlicah. Zgodilo se je vse, kar je bilo pričakovano in tudi precej dobro so nekateri napovedali, kdo bo vse skupaj uničil

Tiste, ki so poskušali uzurpirati proteste, oz. so bili za to celo plačani, je lahko sram in bi jih morala že sama družba izločiti – ampak dejansko je v kaosu, ki so ga povzročili in predvsem v svojem načinu gibanja to bilo skoraj nemogoče. Glede na to, da sem se gibal med protestniki v prvih vrstah, sem slišal tudi par zanimivih stvari:

Seveda pa sem izkoristil tudi iPhone in naredil par posnetkov iz prve linije, kako je vse skupaj izgledalo in kako so se “ovce” – tisti protestniki, ki so metali kamenje in ostalo v policiste gibali in kako so bežali vsakič znova in vsakič skupaj. Glede na to, da se veliko govori, da so bili to neonacisti – zanimiv članek – Neonacizem v Sloveniji: Povej mi, s kom se družiš, ki lahko pripelje do zanimivih paralel!

 

 

Mogoče še tole iz Siola!