O skupinskih nakupih sem pisal že večkrat. Eden izmed prvih, ki je oral ledino, je bil  BigDeal – slovenski Groupon. Potem pa se je začela snežna kepa valiti in sedaj imamo že preko 40 poonudnikov skupinskih nakupov. Sam nisem uporabnik teh storitev, saj imam konstanten problem – ne znam si organizirati časa, da bom natanko vedel kaj bom počel čez toliko in toliko časa, ko bo “popust”, oz. bon, ki ga bom kupil vnaprej tudi vnovčljiv. Ampak to je moj problem.

Včeraj sem dobil “press release” od 1nadan.si:

˝Rekordna ponudba je obsegala 61% popust v Burger Kingu za sendvič po izbiri in srednji krompirček za 1,99€, ob nakupu 10 kuponov ali več, pa so kupci bili upravičeni tudi do 2x zlatega kupona, s katerim prejmejo 1x 4 dcl osvežilne pijače in 1x sladoled King ter sodelovanje v žrebu za kultni iPhone 5. Kupci bodo lahko 1nadan.si kupone v Burger Kingu unovčevali 8 mesecev.”

Ok, razumem. Super popust. Vendar se mi ob tem poraja povsem preprosto vprašanje – če sem dobil vse to, kar je zgoraj omenjeno za 1,99€, zakaj bi potem še kadarkoli drugič za isto stvar plačal polno ceno? Jaz definitivno nikoli več! In verjamem, da je precej ljudi, ki razmišljajo podobno, kot razmišljam jaz.

Namreč – če mi Burger King lahko to proda za 1,99€, mora od nekje kriti razliko v ceni 61%?? Torej me za toliko vsakič znova nategne, oz. je teh 61% njihova marža? Namreč večina ljudi, ki pride s temi popusti do njih, ne kupi ničesar drugega, ampak zgolj izkoristi ta kupon – tudi pri študentskih bonih je v večini primerov tako. In glede na to, da je Burger King prodal 35.000 kuponov, je tole precej čudna situacija.

Namesto, da 1nadan piše Prodaja, z omejenim številom 35.000 kuponov, je potrošnikom prinesla prihranek v višini 108.850€, bi lahko mirno zapisali, da je Burger King pri prodanih 35.000 izdelkih po redni ceni zaslužil 108.850€, če je pripravljen sedaj dati takšen popust!

Skupinski nakupi se mi zdijo smiselni pri stvareh, ki jih uporabniki ne kupujejo vsakodnevno. Ko gre za oddih, za stvari, ki imajo večjo vrednost, ali pa za stvari, ki ne sodijo med osnovne življenjske potrebščine. V zgornjem primeru je pri meni odločitev povsem preprosta – Burger King me ne bo videl, ker so s to akcijo naredili ravno to, česar se zavedam, vendar če nihče tega ne pokaže, se ne sekiram toliko – pokazali so, koliko je dejansko vreden njihov obrok – verjetno podjetje ne gre samo sebi v škodo, kajne???

S takšnimi akcijami in ozaveščenimi kupci, si po mojem mnenju podjetja naredijo večjo škodo, kot korist. Seveda pa je lahko moja percepcija povsem napačna!!