Pobudnik akcije Siti besed je Studio Marketing JWT. Ideja o akciji se je rodila že septembra, ko so zaposleni v JWT prostovoljno zbrali denar in rešili problem mesečne malice za 50 otrok. Namreč zakon o uravnoteženju javnih financ, ki je začel veljati 31.maja letos je ukinil splošno subvencijo za malice za vse učence. Do subvencije so upravičeni le tisti iz socialno šibkih družin, vendar so meje postavljene precej visoko. In ker se je ideja zdela smiselna, so se v Studiu JWT lotili nacionalne akcije zbiranja sredstev, s pomočjo Zveze prijateljev mladine Slovenije, z namenom, da od septembra 2013 v šolah ne bo več lačnih otrok – Siti smo besed, čas je za dejanja! Poskrbimo, da v slovenskih šolah od septembra 2013 ne bo več lačnih otrok!

Par izjav otrok si lahko preberete tukaj:

Imam dva brata in eno sestrico. Jaz sem najstarejša. Že v začetku šolskega leta so nam starši povedali, da ne bomo jedli v šoli, ker nimamo denarja. Tako sem bila žalostna. Brata in sestra takrat niso razumeli, kaj to pomeni. Zdaj, ko po hodniku zadiši od šolskega kosila, pa vsi dobro razumemo.

Najbolj boleče mi je, ko se vrnemo na klop in sošolci veselo govorijo, kaj so pojedli, meni pa kruli po trebuščku in jih ne upam pogledat v oči. Zato se usedem v zadnjo vrsto. Najrajši bi se zjokala. Z bratoma in sestro se o tem ne pogovarjamo. Nekako smo se sprijaznili s tem.

Več informacij o akciji:

Podatki za nakazilo:

Zveza prijateljev mladine Slovenije
Miklošičeva 16, 1000 Ljubljana

Št. računa: SI56 6100 0000 3512 232, odprt pri Delavski hranilnici, d.d.

BIC: HDELSI22
Sklic: 00 07-2401

Koda namena: CHAR
Namen: SITI BESED
(dodajte oznako AN, če želite ostati anonimni)

Zneski zbranih sredstev po mesecih (klik na fotografijo):