Boštjan M. Turk je politični analitik, ki rad poda zanimive izjave na medijih, ki so mu naklonjeni. Tako me tudi danes ni razočara s svojo izjavo na Planet Siol.net, kjer je povedal kdo stoji za protestniki, oz. kdo je kriv, da so se zgodili. Nekako vse to primerno sovpada s člankom v reviji Reporter, kjer “razkrivajo” še več podatkov – V TISKANI IZDAJI O DAJANJU NAVODIL SLEDILCEM NA TVITERJU; O HULIGANIH POD ZAŠČITO TOŽILSTVA IN SKRIVANJU IMEN RAZBIJAČEV; O KOMUNISTIČNIH SIMBOLIH NA PROTESTIH. In izjava Boštjana M. Turka je sledeča:

Turk je povedal, da protesti niso spontani, ampak organizirani pohodi skrajno levičarskih gibanj, ki se, kar je po njegovem tragično, napajajo tudi iz državnega proračuna. To gibanja so, kot pravi, poleg Semoličevega sindikata eden od zadnjih mehanizmov, ki jih ima tranzicijska levica na razpolago, da poskuša v škodo vseh državljanov onemogočati reforme in vlado, ki Slovenijo vodi iz krize.

“Nimajo pa ti protesti neke ustrezne medijskega odseva. Vse te stvari so predimenzionirane. Protesti brez medijskega ščuvanja ne bi bili izvedljivi, sploh jih ne bi nihče opazil. Drugo je Maribor, kjer je bila stvar veliko bolj spontana. Treba se je vprašati, zakaj Tomaž Perovič na Pro plus po naročilih stricev iz ozadja opravlja medijske likvidacije in linče posameznikov,” je poudaril. (vir)

Ah ja, preprosta lahkost komentiranja. Bolj smešno se mi zdi, da je bil včeraj pred Magistratom organiziran protest proti Zoranu Jankoviču – Zoran Janković naj odstopi z mesta župana občine Ljubljana, ki pa se ga je udeležilo manj kot 70 protestnikov – in še večina teh je imela težave z neplačanimi obveznostmi ob gradnji v Ljubljani. In seveda je tudi za to kriv Zoki. Glede na to, da se je organizator skril za anonimni profil, je vse skupaj še precej bolj smešno, saj je obljubljal preko 10.000 udeležencev. No, pokazalo se je, da je stanje precej drugačno v Ljubljani, kot pa bi kdo pričaloval.