Izjava dneva – Boštjan M. Turk

Boštjan M. Turk je politični analitik, ki rad poda zanimive izjave na medijih, ki so mu naklonjeni. Tako me tudi danes ni razočara s svojo izjavo na Planet Siol.net, kjer je povedal kdo stoji za protestniki, oz. kdo je kriv, da so se zgodili. Nekako vse to primerno sovpada s člankom v reviji Reporter, kjer “razkrivajo” še več podatkov – V TISKANI IZDAJI O DAJANJU NAVODIL SLEDILCEM NA TVITERJU; O HULIGANIH POD ZAŠČITO TOŽILSTVA IN SKRIVANJU IMEN RAZBIJAČEV; O KOMUNISTIČNIH SIMBOLIH NA PROTESTIH. In izjava Boštjana M. Turka je sledeča:

Turk je povedal, da protesti niso spontani, ampak organizirani pohodi skrajno levičarskih gibanj, ki se, kar je po njegovem tragično, napajajo tudi iz državnega proračuna. To gibanja so, kot pravi, poleg Semoličevega sindikata eden od zadnjih mehanizmov, ki jih ima tranzicijska levica na razpolago, da poskuša v škodo vseh državljanov onemogočati reforme in vlado, ki Slovenijo vodi iz krize.

“Nimajo pa ti protesti neke ustrezne medijskega odseva. Vse te stvari so predimenzionirane. Protesti brez medijskega ščuvanja ne bi bili izvedljivi, sploh jih ne bi nihče opazil. Drugo je Maribor, kjer je bila stvar veliko bolj spontana. Treba se je vprašati, zakaj Tomaž Perovič na Pro plus po naročilih stricev iz ozadja opravlja medijske likvidacije in linče posameznikov,” je poudaril. (vir)

Ah ja, preprosta lahkost komentiranja. Bolj smešno se mi zdi, da je bil včeraj pred Magistratom organiziran protest proti Zoranu Jankoviču – Zoran Janković naj odstopi z mesta župana občine Ljubljana, ki pa se ga je udeležilo manj kot 70 protestnikov – in še večina teh je imela težave z neplačanimi obveznostmi ob gradnji v Ljubljani. In seveda je tudi za to kriv Zoki. Glede na to, da se je organizator skril za anonimni profil, je vse skupaj še precej bolj smešno, saj je obljubljal preko 10.000 udeležencev. No, pokazalo se je, da je stanje precej drugačno v Ljubljani, kot pa bi kdo pričaloval.

 1. Včeraj je bilo zunaj -10 stopinj celzija. Ob lepšem vremenu verjemi, da bi se zbralo veliko več protestnikov. Je pa res, da niti polovica obljubljenih 10.000 jih ne bi prišla.

   1. Ne ni vreme krivo.

    Hočem, samo povedati da v primeru da bi včeraj bil protest proti vladi ali komurkoli drugemu, da bi bilo izredno malo protestnikov – zaradi nizkih temperatur.

    1. pred parimi dnevi je snezilo.. in bilo je -7.. in je bilo vse polno protestnikov.. v ljubljani

 2. Seveda ni krivo vreme. Te demonstracije počasi izgubljajo svoj pomen. Nekaj je, da ti izraziš protest in nestrinjanje z obstoječim stanjem, nekaj povsem drugega pa da ti ideje artikuliraš, predstaviš in prideš pred ljudi. To je pa že malo težje. Sploh pa naj mi nekdo razloži, kdo bo tako nor, da se bo v tem vzdušju linča, ki ga dodatno stopnjujejo mediji ( kjer nihče ne velja in vsi so lopovi kao??) izpostavil za neke funkcije v politiki. Res me zanima, kdo se bo kandidiral za župana v Mb??? Pa to moraš biti malo nor, da greš v takšno avanturo.

 3. Včeraj so dokončno padli vsi miti, vsaj glede Ljubljane, o “spontanih” “protestih” in še zadnjim nejevernim Tomažem mora sedaj biti dokončno jasno, da so ti mitingi resnice politično dirigirani od ve se kod. Ne samo, da so mitingaši včeraj množično pokazali, koliko so dosledni v protestih proti lopovom, okoli mitingov sta se nekaj že slinila vsaj Kučanova pudlja Janković in Štrukelj, namesto njiju je pobudo prevzel neki oranževec, prišli so namigi o političnih povezavah z izgredniki in razni DeloDnevnikoMladine™ in ostale centrale F571 so zelo pomenljivo tiho glede morebitnih povezav s Stranko™, že vedo, zakaj, tudi avtor bloga in še mnogi drugi odkriti promurgleraši so že pred prvim mitingom nekam presenetljivo veliko vedeli, kdaj in kako bodo izgredniki udarili, kako bodo našemljeni…. Skratka, pametnemu vse to pove dovolj, manj pametni pa naj še kar živijo v svojih pravljicah, konec koncev smo demokratična država.

  Skratka, od včeraj so mitingaši izgubili še zadnje ostanke kredibilnosti in jih nihče normalen ne bo več jemal resno. Z izjemo robocopov.

  1. lool. nasmejal si me.. res je, vse je zarota stricev iz ozadja. oni organizirajo vse. pa oni mecejo kocke v policiste..

   hahaha

 4. Dixi, saj lahko še naprej živiš v pravljici, boš vsaj nehal osebno blatiti kogarkoli, vključno s Hadom.
  Zarota, a je kje kakšna zarota? – pojdimo zraven, bo žur, mogoče še kakšna klobasa pa kuhan vinček….

 5. Babi Sonja….ne vem na kaj se nanaša tvoj vpis. Daj prvo prosim stvari malo bolj natančno preberi, preden začneš pametovati. Da ti pomagam, moj komentar je dolg 5 vrstic in je poslan ob 10.09.

 6. Nenadkriljivi shaman je spesnil še en fenomenalen komentar glede demonstracij. Vredno printanja in obešenja na steno.


  >Najprej si upam trditi, da protestov ne bi bilo, če bi bila v dvojcu vrha državne oblastne piramide ljubljanski župan in zdaj že nekdanji predsednik republike. Ne glede na to, kako slabo bi ljudje živeli.

  Jap, to imaš prav. Ma, iz tvojega nadaljevanja…

  >…Morda razlogi niso nujno ideološki: ljubljanski župan ima nekakšno avro socialističnega direktorja, ki je ljudem očitno blizu in jo potrebujejo. »On bo poskrbel za nas,« je v resnici misel, ki daje toplino in verjetno notranjo moč, čeprav bi kritik hitro dodal, da gre za iluzijo.

  …se vidi, da ne razumeš slovenske politične scene, ali pa si zgolj še eden slovenski intelektualec, ki se dela mono.

  Protestov ne bi bilo, če bi vladala Kučan in Janković zato, ker proteste organizirajo komunistične teroristične spake in psihotični komunistični umi, ki so jih naspidali proti vsemu, kar ni rdeče, oz, točneje povedano, proti vsemu, kar oni percipirajo za nerdeče, nelevo, nekomunistično, neskupnoskledarsko… So umsko oprani že davno!

  In ker so te umi, ki to počnejo zelo kontent, kadar vladajo NjhoviSvoji™, nima kdo organizirati nasilnih prevratov v maniri lastni komunističnim terorističnim spakam, ki za seboj ima krvavo sled v obliki nočnih poboje vidnih Slovencev, trupel v kočevskih fojbah, tezenskih tankovskih jarkih in mumij v hudih jamah.

  Preostali del kulturne Slovenije je vajen razliko v mnenjih reševati mirno na rednih in izrednih volitvah, vsekakor pa absolutno brez metanja granitnih kock v glave mladih policistov, ki svoj težek posel opravljajo za jebenih 800 EUR na mesec. Ki jim jih je odmerila taista motena komunistična pamet, ki plače po dekretu manipulativno določa za mizo socialne sramote. Po velikosti oz majhnosti uma dežurnega kompartijskega politkomisarja in ali mehkosti kurca sljašćićarskega špetirmaherja von Murglor.

  Naj ponovim, tebi in vsem slovenskim sprenevedavčkom in telebanom: Ulicotacanje je v Sloveniji rezervirano za komunistično teroristično psihotično nasilniško drhal in je vedno naperjeno proti konkurenci komunistični oblasti. Aaaaameeeeen!

  Komunisti in njihova ovčja drhal sami proti sebi ne bodo ulicotacali, mi ostali, pa ne ulicotacamo nikoli. Niti, ko organizirajo ulicotacanje proti Jankoviću! To enostavno ni naš stil. Ni stil kulturnih civiliziranih ljudi! To je stil motene, psihotične, nasilniške pameti!

  Čeprav smo mi veliko bolj iskreno in vsebinsko veliko bolj tehtno in proti Kanglerju in proti Janši in še taužent krat bolj proti Jankoviću in Kučanu. Vsebinsko! In z razlogom! Comprende dude?

  PS
  Opomniti želim še na nekaj: Prokomunistični mediji in sama komunistična drhal in komunistični manipulatorji, skušate proteste prikazati kot proteste celotne Slovenije, kot proteste celotnega ljudstva, kot proteste UsehSlovencu™, kot radi rečejo najbolj “umni” med vami. Tak, kot ste gagali, da so Zokija izbrali UsiSlovenci™, v resnici ga je pa izbralo 315 tisoč komunističnih in prokomunističnih volivcev.

  Naj gre v zapisnik: Ne, pizdeki, niste kredibilni, ni protestirala CelaSlovenija™, niti UsiSlovenci™ ampak zgago delate ves čas eni in isti pizdeki – komunistična nasilniška drhal razmišljajoča vzdolž vektorja OurWayOrHighway™, ki vas je na protestih bilo le nekaj prmilov Slovencev. P R O M I L O V! Je to jasno, da vašo nekredibilnost štekamo, ker je z Lune s prostimi okami vidna? P R O M I L O V!

  Na volitvah preštetih pa vas je v najhujšem primeru tam nekje malo pod 500 tisoč. In protestirate vedno proti neVašihNesvojih™. In vas ne motijo lopovi per se, kajti če bi vas, bi že davno vseh 500 tisoč gagalo proti Kučanu, alpa Jankoviću, alpa nekoč proti Ropu in njegovih thalerjih in podobnih lopovih.

  Ne, ne, vas lopovluk per se ne moti, vas niti grozni zločini in stotine tisčev trupel ne motijo, vas motijo zgolj določeni telebani-lopovi tipa Kangler in Janša, pa ne zato, ker sta lopova in ker skupaj z vašimi vzakonita recimo t.i. davčno “reformo” in s tem okradejo vsakega Slovenca za povprečnih 100 tisoč EUR, ne, ne, oni vas motijo zgolj zato, ker niso vašiSvoji™ in ker vi v maniri komunističnega enoumja in teroristične pameti lahko dihate le, če so na oblasti vašiSvoji™.

  Ki so dokazano največji lopovi v vsej zgodovini slovenskega ljudstva, saj imajo ne le v doktrino in politični program zapisan institucionalni lopovluk s pomočjo zlorabe rekvizitov ugrabljene države, ampak imajo za sabo dokumentirano zelo dolg seznam kraj in devastacije Slovenije. Malo li je 22@45™ sistematične pavperizacije, nasilne uravnilovke delovnega plebsa v enaki bedi potom davkoprispevkovnega aparthaida in reketa, dolžniškega zasužnjanja tristo generacij daleč v bodočnost, ukradenih milijard na avtocestnih in podobnih programih? Malo li je?

  To kar se zdaj dogaja, je redherring in “primte tatu” strategija lopovskega kepeca iz Murglorja. In možgansko opranih kumunajzarsko naspidanih umov. Nič manj in nič več kot to.

  P: Slovenija ne bo rešena dokler ne odidejo s scene vsi pizdeki, ki so sploh kdaj bili na oblasti, ker so čisto vsi kontaminirani s komunističnim lopovlukom in pokvarjenostjo! Ma, najprej morata oditi Kučan in Janković, takoj z naslednjim avtobusom, ki pelje na smetišče zgodovine, morata ke oditi tudi Kangler in Janša in Virant. Obskurni zmagoti in obskurne kresalove in sluzasti tuerki in sluzasti golobiči in vsa ta kamarilja rdečih in roza lopovov pa takisto morajo biti na prvem avtobusu! In ja, ne skušajte zdravi kmečki pameti prodajati mudologijo o “množičnosti, ki se jo sme imenovati VstajaLjucva™. Ne, pizdeki, kajti komunistov, ki jebajo nacijo v glavo je komaj za par avtobusov. Skupaj s teroristično razpoloženimi podporniki, vred z drmarkeši in podobnimi “anal-itiki” pa komaj par vlakov. Takorekoč, malo vas je malo vas je – rdeče pičkice špetirmaherske! Ste pa, tak kot vsi motenci tega sveta, pač najbolj agilni, to pa ja! Ker ste pač nasilniki!

 7. Dixi oprosti, sem spregledala ČRTO, ki me je zbodla. In ja, tvoj komentar je povsem ustrezen.

 8. Daleč od tega da bi branil BM Turka. Človek je debil. But…

  Po logiki avtorja zapisa ljudje niso več niti proti policijskemu nasilju in ministru Gorenaku…

  Dvomim da se avtor zapisa strinja…

  1. nekdo je pac ugotovil, da se lahko sedaj precej dobro manipulira na druzbenih omrezjih.. in narod pac temu ne verjame in posledicno bo tezko narediti se kak resen protest, pred 21.12.2012.. zelo preprosto..

   1. Ok, si prišel do tega zaključka šele po tem ko ni uspel Zokijev protest?

    Ta še ni spadal v to kategorijo, kaj? :D Protesti proti desni, ki pa ne uspejo, so pa ljudje spregledali nepristne organizatorje.

    Wait what?

    1. – Za protest proti Zokiju praviš, da ni uspel, ker ljudje podpirajo Zokija, ker po tvoje on ni del te “politike”, ki nas kao ogroža.
     – Za protest proti Gorenaku in nasilni policiji pa praviš, da ni uspel, ker se ne da več speljat resnega protesta.

     Od kje si prišel do takšnih zaključkov? Zakaj ne spadata oba v prvo kategorijo (ljudje niso proti) ali v drugo kategorijo (ne da se speljat resnega protesta).
     Zdi se mi, da vlečeš zaključke predvsem na podlagi tvoje pripadnosti Zokiju.

     Jaz bi namreč rekel, da sta oba protesta propadla, ker je bilo protestov preveč, ne ker je Zoki CAR. No lahko da je pa ob kupu sumov korupcije jaz tega pač ne vidim. Ne pravim da je desnica čista, vendar če je Zoki čist, so vsi politiki čisti kot solze…

 9. Še to….:
  Tudi Had z neznonsko lahkoto komentira…

  Če se ti še vedno zdi, da so vsi drugi problem, razen Zokija, potem si pa žal zelo nenačelen…

 10. Turk podpira pač tisto opcijo ki mu je ljubša, ali pa bolje plača. Kdo ve … Vi Had, pa pač podpirate svojo opcijo. Nič ni narobe če vam je Janković pri srcu. Narobe je, da Turka malo posmehljivo zbadate s zgornjim zapisom, čeprav vi ravno tako navijaško pišete o vam ljubi opciji. Dvojna merila?

  Zoki je, če že ne drugega, izjemno moralno sporen možak. In kot tak popolnoma neprimeren za vsakršno vidno funkcijo. Ima sicer zelo lep nasmeh in je šarmanten, a to je človek ki ni vreden zaupanja. Tako kot večina recikliranih levo-desnih pijavk ki vedrijo v slovenskem političnem gnojniku.

  Srčno upam, da protesti 21. 12. ne bodo izzveneli ko le protivladni protest. Upam da bo to miroljuben shod čim več ljudi, ki jim ni vseeno za Slovenijo in bi se radi znebili vseh teh pijavk, ki nam že prek 20 let uničujejo državo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja