MasterCard predstavlja Mobile Shopping Application Awards – in zmagovalcu podarja plaketo in certifikat #wtf

Tokrat bom kopiral sporočilo za javnost, ki sem ga pred časom dobil od MasterCarda, oz. agencije, ki v Sloveniji dela z njimi. Sicer tega ne počnem!!, vendar v tem primeru moram narediti izjemo. Namreč MasterCard (NYSE:MA) je firma, ki ni ravno nepoznana in ki precej dobro kotira na borzi – trenutno Mkt cap – 59.96B$. In nekdo pri njih se je očitno spomnil, da lahko razpiše zanimiv natečaj, za najboljšo mobilno aplikacijo za nakupovanje prek mobilnega telefona, v katerem bodo podarili tudi zelo zanimive nagrade:

Tri najboljše aplikacije iz devetih sodelujočih držav in tri najboljše aplikacije na posameznem trgu bodo nagrajene s plaketo, certifikatom in pravico do uporabe naziva »Zmagovalec Mobile Shopping Application Awards 2013« ter logotipa za obdobje enega leta. Zmagovalci bodo predstavljeni v prvem četrtletju 2013.

Ok?! WTF?! Uporaba naziva, plaketa in certifikat so tisto, kar naj bi naredilo natečaj zanimiv? Če bi MasterCard obljubil pomoč pri promociji aplikacije, ali pa celo nagradil zmagovalca z denarjem (aja, oni ima kartice!?), bi bilo vse skupaj precej bolj smiselno, kot pa da podarijo zgoraj omenjene nagrade.

Ampak očitno pri MasterCardu vedo kako se tem rečem v teh časih streže. Naj bodo ljudje srečni in zadovoljni, da lahko sodelujejo v njihovem natečaju. In ko gredo v trgovino, bodo verjetno lahko pokazali certifikat, da so naredili najboljšo mobilno aplikacijo za nakupovanje in bodo s tem plačali račun za hrano!!!

K zapisu me je pritegnil tvit, ki ga je napisal @BostjanJerko na Twitterju

Družba MasterCard je danes predstavila natečaj Mobile Shopping Application Awards, ki nagrajuje najboljše mobilne nakupovalne aplikacije v devetih državah Srednje in Vzhodne Evrope, Rusiji in Turčiji. S to edinstveno pobudo bo družba nagradila najboljše med sodelujočimi in predstavila najbolj inovativne aplikacije v mobilnem nakupovalnem prostoru.

V letu 2013 bo v natečaju Mobile Shopping Application Awards sodelovalo devet držav, med njimi Češka, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Slovaška,  Romunija, Rusija, Turčija in Slovenija. Nagrade MasterCard Mobile Shopping Application Awards bodo namenjene najboljšim aplikacijam za mobilne telefone, ki uporabnikom omogočajo brskanje in nakup izdelkov ali storitev. Na natečaju lahko sodelujejo mobilne aplikacije, ki so dostopne v uradnem jeziku posamezne države, in so na voljo na vsaj eni izmed naslednjih platform:  iOs, Android, Windows Phone

O najboljši nakupovalni aplikaciji bo odločala neodvisna mednarodna žirija priznanih tehnoloških strokovnjakov iz devetih držav. Za Slovenijo bo svoj glas za najboljše aplikacije podal Igor Andrenšek, soustanovitelj in direktor podjetja Sinhro d.o.o., specializirane družbe za mobilne rešitve. Ob tem je dejal: »Vesel sem, da sodelujem v natečaju Mobile Shopping Application Awards kot član mednarodne žirije. Z velikim zanimanjem bom pregledal aplikacije, ki se bodo potegovale za nagrado. Število in kakovost prijavljenih aplikacij bo zelo dober pokazatelj, kako konkurenčna je regija in Slovenija na tem področju.« Več informacij o žirantih ter izboru in kriterijih za zmagovalno aplikacijo najdete na www.mastercard.com/mmsaa.

Tri najboljše aplikacije iz devetih sodelujočih držav in tri najboljše aplikacije na posameznem trgu bodo nagrajene s plaketo, certifikatom in pravico do uporabe naziva »Zmagovalec Mobile Shopping Application Awards 2013« ter logotipa za obdobje enega leta. Zmagovalci bodo predstavljeni v prvem četrtletju 2013.

  1. Hehe, zmaga. Sem prvo mislil, da je to šala.
    Predvsem tole mi je všeč: …pravico do uporabe naziva »Zmagovalec Mobile Shopping Application Awards 2013«

    Bogati igrajo, da je kriza tudi pri njih.

    Lp

  2. Še tetovirat si ne smeš naziva, ker velja samo za eno leto :D

Komentarji so zaprti.