Če ne gledaš oddaje Paradise hotel, potem ne moreš zapisati svojega mnenja, kajne? Precej podobna stvar je z volitvami in vsem podobnim – če ne greš voliti volov, potem tudi nimaš “pravice” kritizirati vsega skupaj. In sem se odločil, pogledal sem prvih par minut resničnostnega šova Paradise hotel – sicer nisem ničesar štekal, še manj mi je bilo jasno, kaj sploh naj bi bil ta šov.

Če sem pravilno razumel vse skupaj, če se motim, naj me kdo popravi. Cel kup “lepih” deklet in fantov so odpeljali na Kostariko, kjer se morajo dokazovati med seboj, oz. se delati, da jim je res do sočloveka, čeprav gre v končni fazi zgolj za 50.000 eurov vredno nagrado in so odnosi med njimi povsem nepomembni? Malo se morajo “muckati”, da kakšen gledalec dejansko to pogleda, ker pričakuje razvrat in seksa polno hišo, malo se morajo prepirati, da se Slovenci lažje poistovetimo z njimi, predvsem pa ne sme manjkati solz, ki so popestritev vsakega takšnega šova. In seveda, ne sme manjkati voditeljica, ki celo dobro izgleda. Ampak slednje sploh ni pomembno, kajti lepa telesa, ki morajo opravljati čudne naloge, so v prvem planu, jaz bi pa rajši Majo gledal tisti čas!

Aha, zanima me “rejting” tega resničnostnega šova, ker me dejansko zanima, ali bodo z oglasnimi bloki pokrili sam strošek nagrade (šala!) – ker predvidevam da se Planet TV ne more ravno kosati v gledanosti s komercialno televizijo, ali pa ji celo parirati v resničnostnih šovih – btw.. prihaja nov šov Slovenija ima talent, če še ne veste?!

Glede na to, da sem Paradise hotel gledal zgolj par minut, sem naredil par preprostih zaključkov:

 • licenčne oddaje, ki jih kupujejo naše medijske hiše so sicer super in fajn, ampak ciljne javnosti se razlikujejo med seboj in včasih bi bilo boljše, če bi poskusili narediti kaj svojega (recimo Gostila išće šefa je bil tak tipičen primer)
 • lepa telesa je vedno lepo pogledati, ampak to je čisto preveč “holivud” stil iz konca 90 letih, ko so se snemale razne Obalne straže in podobne zadeve – ljudi definitivno zanima tudi vsebina
 • za snemanje takšnega resničnostnega šova ne bi bilo potrebno uporabiti Kostarike – je pa lepo, ker so sodelujoči doživeli tudi to. Takšen šov bi lahko snemali tudi pri nas in verjamem, da bi bilo precej bolj zanimivo, da o tem, da bi bilo cenejše, niti ne govorim
 • ker se Slovenci v resničnostnih šovih radi poistovetimo in navijamo za tiste, ki se nam najbolj “smilijo”, je tale koncept z izpadanjem “lepih” tekmovalcev precej čuden. Ampak jaz tega pač ne štekam.
 • nagrada 50.000 eurov je super nagrada in verjamem, da bi je bil vsak zelo vesel. Ampak to ni dovolj za nakup “pol garsonjere” v Ljubljani – mogoče bi morala biti merska enota za resničnostne šove vsaj enosobno stanovanje v Ljubljani

Bodi dovolj kritiziranja. Pač ne štekam tega resničnostnega šova in očitno tudi nisem ciljna publika. Ampak kdo pa je potem ciljna publika tega šova? Naslednji resničnostni šov na Planet TV bi bil lahko bolj preprost – kako z minimalno plačo preživeti cel mesec??

Aha, še p0vezava do strani resničnostnega šova – tukaj!

paradise_hotel

13 Responses to Paradise hotel – Planet TV

 1. (jm) pravi:

  Dej komentiraj zadeve, ki jih poznaš ali vsaj gledaš. Jaz sem pogledal par epizod, iz “službene dolžnosti”. Muckanje, razvrat, sex, lepa telesa, solze, …. pa kje si ti to zasledil?

  Gre za klasično slovensko jamranje z brezciljnim poležavanjem na na ležalnikih, niti ne plaži.

  Verjetno gre za podobno zadevo, kot je šlo v RTV SLO pri snemanju dokumentarca na Madagaskarju.

  • had pravi:

   nisem cisto tako zapisal :)

   Malo se morajo “muckati”, da kakšen gledalec dejansko to pogleda, ker pričakuje razvrat in seksa polno hišo, malo se morajo prepirati, da se Slovenci lažje poistovetimo z njimi, predvsem pa ne sme manjkati solz, ki so popestritev vsakega takšnega šova.

 2. Anonima pravi:

  Dejansko kvazi mehki pornič. O Planet TV pa škoda besed.

 3. Mirko pravi:

  Je pa vseeno imel Paradise Hotel relativno precej precej večjo gledanost kot Gostilna išče šefa, ki se je po gledanosti izkazala za enega slabše sprejetih šovov v zgodovini POPtv (še vedno dobro ampak ni bilo to to). Paradise Hotel je v tem času postal med mladino skoraj kultni šov (gre za relativne in ne absolutne številke, POPtv ima namreč precej večjo gledanost kot Planet, mnogi Planeta sploh nimajo na spisku programov. Planet TV je zadel s tem definitivno blizu terne, mogoče ne po kvaliteti – ampak kvaliteta nikoli ni odražala volje splošnega ljudstva, na drugi strani pa je POPtv z gostilno doživel nižji uspeh od pričakovanega čeprav jim ljudje izražajo spoštovanje zaradi kao originalne ideje (ki niti ni tako originalna je pa res da ni direktno kupljena ali ukradena)

  • (jm) pravi:

   :-)) in kakšna je gledanost Paradise Hotela?

   • Mirko pravi:

    Številke niso objavljene je pa menda gledanost presegla vsa najbolj optimistična pričakovanja – na drugi strani so prav vsi drugi izdelki domače produkcije PlanetTV precej razočarali oziroma jim gledanost še pada (Dober posel, Danes …).

    • (jm) pravi:

     Preseči pričakovanja ….. pričakuješ 0, dobiš 1 in si fertik od navdušenja.

     Jaz sem slišal nekaj okoli 1% deleža. Ne vem pa ali v kakšnem posebenm terminu, ali na splošno.

    • Mirko pravi:

     Oddaja Danes ima najnižjo samo 3,2% gledanost. To je recimo precej pod pričakovanj, Paradise Hotel pa je imel višjo gledanost od Danes. Številke pa ne vem.

 4. Miha J pravi:

  Tudi mene je zmotilo kritiziranje na podlagi 5-minutnega opazovanja, ker izpadeš kot star prdec, ki mu nič ni prav. Razen, če si pričakoval, da te bo kdo skozi komentarje razsvetlil o vsej zadevi?

 5. Tomaz Z. pravi:

  Zanimivo je, da gre pri volitvah za pravico in NE za dolznost, pa ti se vseeno vsi pametujejo ce ne gres volit. :))

 6. tina pravi:

  Zakaj pa mora vsaka oddaja zmeri met neko težko vsebino? To je pač šov, pri katerem gledaš taktiziranja, spletke, simpatije…. Zabavno za gledat..
  Kar se pa tiče Gostilne je blo pa pri tej oddaji zelo malo licenčnega…iz tujih kuharskih reality so potegnal stvari in ji malo priredili

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.