Če ne gledaš oddaje Paradise hotel, potem ne moreš zapisati svojega mnenja, kajne? Precej podobna stvar je z volitvami in vsem podobnim – če ne greš voliti volov, potem tudi nimaš “pravice” kritizirati vsega skupaj. In sem se odločil, pogledal sem prvih par minut resničnostnega šova Paradise hotel – sicer nisem ničesar štekal, še manj mi je bilo jasno, kaj sploh naj bi bil ta šov.

Če sem pravilno razumel vse skupaj, če se motim, naj me kdo popravi. Cel kup “lepih” deklet in fantov so odpeljali na Kostariko, kjer se morajo dokazovati med seboj, oz. se delati, da jim je res do sočloveka, čeprav gre v končni fazi zgolj za 50.000 eurov vredno nagrado in so odnosi med njimi povsem nepomembni? Malo se morajo “muckati”, da kakšen gledalec dejansko to pogleda, ker pričakuje razvrat in seksa polno hišo, malo se morajo prepirati, da se Slovenci lažje poistovetimo z njimi, predvsem pa ne sme manjkati solz, ki so popestritev vsakega takšnega šova. In seveda, ne sme manjkati voditeljica, ki celo dobro izgleda. Ampak slednje sploh ni pomembno, kajti lepa telesa, ki morajo opravljati čudne naloge, so v prvem planu, jaz bi pa rajši Majo gledal tisti čas!

Aha, zanima me “rejting” tega resničnostnega šova, ker me dejansko zanima, ali bodo z oglasnimi bloki pokrili sam strošek nagrade (šala!) – ker predvidevam da se Planet TV ne more ravno kosati v gledanosti s komercialno televizijo, ali pa ji celo parirati v resničnostnih šovih – btw.. prihaja nov šov Slovenija ima talent, če še ne veste?!

Glede na to, da sem Paradise hotel gledal zgolj par minut, sem naredil par preprostih zaključkov:

  • licenčne oddaje, ki jih kupujejo naše medijske hiše so sicer super in fajn, ampak ciljne javnosti se razlikujejo med seboj in včasih bi bilo boljše, če bi poskusili narediti kaj svojega (recimo Gostila išće šefa je bil tak tipičen primer)
  • lepa telesa je vedno lepo pogledati, ampak to je čisto preveč “holivud” stil iz konca 90 letih, ko so se snemale razne Obalne straže in podobne zadeve – ljudi definitivno zanima tudi vsebina
  • za snemanje takšnega resničnostnega šova ne bi bilo potrebno uporabiti Kostarike – je pa lepo, ker so sodelujoči doživeli tudi to. Takšen šov bi lahko snemali tudi pri nas in verjamem, da bi bilo precej bolj zanimivo, da o tem, da bi bilo cenejše, niti ne govorim
  • ker se Slovenci v resničnostnih šovih radi poistovetimo in navijamo za tiste, ki se nam najbolj “smilijo”, je tale koncept z izpadanjem “lepih” tekmovalcev precej čuden. Ampak jaz tega pač ne štekam.
  • nagrada 50.000 eurov je super nagrada in verjamem, da bi je bil vsak zelo vesel. Ampak to ni dovolj za nakup “pol garsonjere” v Ljubljani – mogoče bi morala biti merska enota za resničnostne šove vsaj enosobno stanovanje v Ljubljani

Bodi dovolj kritiziranja. Pač ne štekam tega resničnostnega šova in očitno tudi nisem ciljna publika. Ampak kdo pa je potem ciljna publika tega šova? Naslednji resničnostni šov na Planet TV bi bil lahko bolj preprost – kako z minimalno plačo preživeti cel mesec??

Aha, še p0vezava do strani resničnostnega šova – tukaj!

paradise_hotel