Vstaja zombijev – mirni protesti proti oblasti

Če so prvi protesti minili v znamenju pokanja in kamenjanja policistov, so včerajšnji protesti v Ljubljani minili povsem v drugačnem tonu in luči. Vse skupaj je potekalo mirno, ljudje so dejansko prišli tja izraziti nezadovoljstvo – po plakatih sodeč, jih je večina prišla izrazit nezadovoljsto in nestrinjanje s trenutno oblastjo. Nihče si tudi ni uzurpiral protestov, kot se je to zgodilo prvič, ko so bila poročanja namenjena zgolj nasilju. V bistvu je sedaj “največji” problem, ki ga ima desna opcija, transparent kjer je omenjen Barabra rov – in sedaj bodo do nezavesti, kot so že včeraj zvečer začeli na Twitterju, onanirali na to zadevo. Jeap, vseeno poskušajo s prepoznavnimi metodami, ki jih zelo dobro obvladajo!

In ja, če si je Janez Janša leta 2009 zaželel protestov na ulicah in trgih, se mu sedaj ta želja izpolnjuje (youtube).

 1. Janša in njegova SDS sta eno največjih razočaranj v slovenski zgodovini. Upam, da se mu mandat končuje in upam, da se bo kmalu umaknil iz politike. (vem, da je to toliko verjetno kot napoved konca sveta, pa vendar…)

 2. To pa ne bo držalo. Glede na slike s protestov protivladnih transparentov še zdaleč ni niti polovica.

  Tisti, ki so jih spisali, si pač niso prebrali poziva na proteste,
  kjer je Kričač na http://www.facebook.com/events/374031526024401/
  lepo zapisal:
  “Udeležimo se shoda v čim večjem številu! Le tako bomo prisilili nesposobne in skorumpirane politike, ki že dolgo časa umetno delijo narod in vodijo Slovenijo v propad, da se za vekomaj poslovijo od oblasti.

  S seboj prinesite transparente, glasne pripomočke in na vse druge kreativne načine izrazite odločen protest!
  Prinesite tudi državne simbole, slovensko zastavo in slovenski grb. Pokažimo, da nam NE GRE NE ZA LEVE, NE ZA DESNE, ampak le za Slovenijo, ki je TRAJNA LAST DRŽAVLJANK IN DRŽAVLJANOV TE DRŽAVE!!!”

  In to je škoda, ker s tem delajo škodo samim protestom.
  Ravno zaradi takšne tendence in spodaj opisanih izpadov je bila udeležba (5000 glede na Žurnal24 in uradno oceno policije) nižja, kot bi lahko bila.
  Na tak način protesti žal izgubljajo svoj naboj in številčnost.

  Škoda, da nihče od protestnikov jasno ne obsodi transparente, ki pozivajo k nasilju in :
  “Hočemo SLO Goli otok!”
  “Politiki marš v Barbara rov!”
  “Ponovimo zgodovino, pošljimo jih v Argentino!”

  Obsodbo takšnih izjav bi pričakoval od vseh udeležencev, intelektualcev in strank ter združenj, še posebej pa tistih, ki pogosto govorijo o človekovih pravicah in boju proti diskriminaciji.

 3. Novinarji so še enkrat dokazali svoj izredni intelektualni domet in jih očitno na FDV ne učijo niti štetja, kajti številke protestnikov se po različnih virih gibljejo med 5.000 in 10.000. Tako vzemimo neko približno povprečje in privzemimo, da je v celi Sloveniji bilo skupno okoli 8.000 protestnikov.

  Če število vseh prebivalcev zaradi lažjega računanja zaokrožimo navzdol na 2.000.000, lahko že brez kalkulatorja izračunamo, da se je “vseslovenske” “vseljudske” “vstaje” udeležilo, reci in piši, 4 promile oz. 0,4% prebivalstva! Niti pol procenta! Za lažjo predstavo, če z ravnilom namerimo dolžino 20 cm in se zavedamo, da smo zaradi skale lahko zgrešili za 1mm v eno ali drugo smer, se največkrat ne sekiramo in tisti mm lepo zanemarimo. Kapirate, mimogrede zanemarimo relativni merilni pogrešek v velikosti 0,5%, pa bi morali smrtno resno jemati nekih 0,4%?!? Povprašajte še v kakšen proizvodni obrat, kjer so primorani narediti neko začetno kontrolo izdelkov in takoj izločiti neustrezne. Povsod bodo neizmerno zadovoljni, če jim uspe imeti samo 1% izmeta! Drugače povedano, vseh “protestnikov” skupaj ni niti za konkreten statističen pogrešek, kaj šele za zastopanja omembe vrednega deleža populacije! Ali bi tele 4 promile povedali še drugače? Prav, na vsakega udeleženca “vseljudske vstaje” pride okoli 250 prebivalcev Slovenije, ki vas ne šljivi pet posto in si misli svoje o vašem čaščenju srpokladivca in Hudih Jam.

  Se vam zdi 8.000 veliko tudi v absolutnem smislu? Resnica boli, napolnili ne bi niti 2/3 sedežev v vaši omiljeni stožiški dvorani, pa jih še vedno več tisoč ostane za novinarje! Ko je ta dvorana spomladi gostila drugoligaško prvenstvo v hokeju, je samo na eno tekmo med Slovenijo in Avstrijo prišlo precej več gledalcev. Na tekmo revijalnega značaja, ki ni odločala o ničemer več! Da niti ne omenjamo, da vsag cigu migu koncert kateregakoli izvajalca iz ex Juge pritegne številčnejšo publiko. Pa je vsakomur njih jasno, da je 10.000-glavo občinstvo vendarle statistično nekoliko premalo, da bi se dalo karkoli sklepati o priljubljenosti med Slovenci.

  Samo še zadnji dokaz vsesplošne poblaznelosti v vrstah F571. Ušivih 8.000 protestnikov oz. 4 promile populacije na vse pretege razglašajo za glas celega ljudstva, ko se pa npr. referenduma o pokrajinah udeleži okoli 180.000 ljudi oz. 10% volilnega telesa, pa laprdajo o sramotno nizki udeležbi. Čeprav je bila več kot 20krat višja od “vseslovenskih” protestov! Pa razumi to komunajzersko “pamet”, kdor more!

  1. Nikar, uničevalec mitov.

   “Levica” ne more brez mitov. Recimo tistega o princu teme, pa o njegovem bajnem bogastvu iz šverca z orožjem, pa o spopadu rdeče kapice z zlobnim črnim volkom.

   Če bi se odrekli mitom, bi vendar morali pogledati resnici v oči, to pa bi bolelo.

   Glede reprezentativnosti pa saj veš, kako je:
   En prvorazredni član avantgarde šteje za 100 drugorazrednih iz raje, zdaj si pa pomnoži.

  2. Supr matematika!

   Pozabil si omeniti, da je mnogo ljudi, ki se ne strinjajo s politiko Janeza Janše pa so ostali doma ali na svojem delovnem mestu zaradi takih in drugačnih razlogov.

   Se strinjam, da so nekateri v želji po dramatičnosti poimenovali proteste tako kot so jih.

  3. Nekako tako so proteste odpravljali tudi privrženci Mubarakovega režima v Egiptu. Kaj je to 100000 protestnikov, ko pa je prebivalcev Egipta tam okoli 80 milijonov. In glej, kje se je končalo.

 4. had, ti veš kako komunicirati. Pa si tako (politično) omejen, da ne moreš iz kože. “Barbara rov” na demonstracijah je napaka – zanikanje in minimaliziranje napake pa ni dobra komunikacija. Postajaš star nervozen?

 5. Had, zapis o transparentu, ki omenja Barbara rov, je bil moj (pa še tu sam transparent sploh ni point). Nihče drug ni pisal o tem, vsaj jaz nisem zasledil, torej bi lahko rekli, da je tema izključno moja.

  In če mene šteješ v neko desno opcijo, potem, sori, res prav ničesar ne razumeš.

  Sicer pa je zapis imel nekaj retwittov in to je to. Vsekakor občutno manj “onaniranja” kot na zombije, ki so jih mediji polni.

  1. Žal se bojim, da bodo vsi ti lopovi res zašli v Barbarin “rov” in se z zastaranjem izognili pravičnemu sojenju.

   Domnevam, da večina tega bloga ve o kateri Barbari je govora in koliko zadev je zaradi nje že zastaralo.

   1. Ja seveda, Barbara je kriva za izpuhtele miljarde v bankah, uničevanje podjetij z namenom prihvatizacije, eksplozivno rast javne uprave, in javne uslužbence ter stečajne upravitelje, ki so skrbeli predvsem za svoj žep.

    O sancta simplicitas.

Komentarji so zaprti.