Dve leti mineva, odkar sem na Facebooku odstranil svoj rojstni datum, da bi stestiral, koliko ljudi sploh ve, da sem rojen 25.12. Številke so zanimive, namreč več kot očitno je, da ljudje dejansko uporabljajo Facebook kot opomnik za rojstne dneve. In kot sem zapisal pred dvemi leti, sem tudi leto vesel, da sem dobil par čestitk za rojstni dan od ljudi, ki mi dejansko nekaj pomenijo, namesto da bi jih dobil od vseh, s katerimi sem “prijatelj” na Facebooku. Takole sem razmišljal pred dvema letoma:

Eno leto sem moral čakati, da sem lahko stestiral lanskoletno odločitev. 25.12. je namreč moj dan rojstva – jupi, danes sem samo eno leto starejši in nič drugega. Lani sem odstranil datum rojstva na Facebooku – z namenom, da vidim razliko. Ker imam kar precej “prijateljev” na Facebooku, me je zanimalo koliko od njih resnično ve za moj rojstni dan, oz. koliko od njih se jih bo spomnilo in mi bo “virtualno” tudi voščilo.

Lani sem prejel preko Facebooka cel kup čestitk – več kot 300. Letos, ko ni datuma, ki bi opozarjal “prijatelje” sem dobil samo par čestitk in le te mi veliko več pomenijo, ker so iskrene in od srca in niso samo plod opozorila na FB-ju. In prav lepo je videti, da obstajajo še ljudje, ki se spomnijo takšnih dogodkov brez “opozoril”. Da ne bo pomote. Celo življenje sem bežal pred svojim rojstnim dnevom, ker se mi to ni nikoli zdel dan, ki bi ga želel posebej praznovati. In to počnem še dan danes. Je pač samo en izmed dni v letu in mojem življenju. In kot tak ni nič posebnega.

Hvala vsem, ki ste se vseeno spomnili na rojstni dan in mi tako ali drugače voščili. In ja, veliko lepše je, če se te spomnijo ljudje, ki jim resnično nekaj pomeniš, kot pa če se te spomnijo vsi, ki jim to pove “opozorilo”. Vesel sem, da obstaja še svet izven virtualnega sveta!

Jeap, samo eno leto sem starejši, mogoče malce bolj odrasel, pa vendar še vedno isti…