Ko si na obisku pri Lučki Peljhan v “Wajdušni”, potem bo dan poln presenečenj. In eno izmed njih je bilo tudi kosilo v Restavraciji Mama, ki leži povsem ob cesti, v Ajševici pred Novo Gorico. Restavracija Mama je bila odprta konec lanskega leta in je sestavljena iz dveh nadstropij – restaravacije s 50 sedeži in zunanjim letnim vrtom in v prvem nadstropju z odlično založeno vinoteko (preko 700 različnih steklenic). Njihov slogan je zanimiv – MAMA, je ena in edina (sam bi sicer pisal brez vejice, ampak..)

In kaj ponujajo v Mami? Sproščeno okolje, prijazno in strokovno usposobljeno osebje, predvsem pa, kar je najpomembnejše – odlično hrano in mimogrede zelo ugodne in normalne cene – na primer:
Mesni degustacijski menu  – cena : 28 €

  • Pečen telečji hrbet z mariniranimi artičokami
  • Lardo na opečenem kruhu s sušenim paradižnikom
  • Gratinirana mesna lazanja s paradižnikovo omako
  • Sorbet
  • Opečene rezine govejega fileja, s sirom brie, na sotiranem poru in polento na žaru
  • Tiramisu s kandirano pomarančno lupinico

Glede na bližino Italije, je restavracija polna Italijanov, ki pridejo jest odlično in cenovno ugodno hrano. V Mami se jedilnik spreminja in je odvisen od tega, kaj svežega dobijo v kuhinjo. Jaz sem dobil za “apetizer” špinačno fritato z mocarelo – načelom nisem pretiran ljubitelj špinače, vendar je bil njen okus blag in ravno prav zapečen. Zelenjavno juho, ki se ni utapljala v maščobi in s korenjem, ki je bil direktno iz vrta in ne “plastičen” iz “diskonta” in nazadnje še telečji steak, ki je bil tako mehak, da se je sam topil v ustih. Super zorjeno meso v vakumu in skoraj povsem brez dodatkov, ki sicer uničijo meso.

Definitivno se vrnem!