2012 #gotofje – hadastično 2013!

Danes se delajo obračuni, kaj vse se je zgodilo v letu 2012 in delajo plani, kaj vse je potrebno spremeniti v prihajajočem letu 2013, ki nam prinaša še veliko več negotovosti, kot smo je bili deležni v tem letu. In ja, že čez par ur ne bo nič več tako, kot je bilo, kajne? Tolažba, vam pravim. Slaba tolažba. Še vedno bomo obstajali, še vedno bo obstajal naš svet, problemi ne bodo čudežno izginili in stvari, pred katerimi smo celo leto bežali ne bodo evaporirale – vse nas bo pričakalo in nas udarilo direktno v glavo. Beg ni rešitev, razen če je to beg iz Slovenij (ja, obstaja več Slovenij!), o katerem se v zadnjem letu zelo veliko govori. Ampak niso vse stvari tako črne, nekatere so celo barvne – recimo nebo v teh dneh po celi Sloveniji, razen v Ljubljani.

Če bi sam moral narediti popis stvari, ki sem jih naredil v tem letu, ki sem jih spremenil in zaradi katerih sem, kjer sem, potem bi bil to zelo dolg popis. Predvsem pa bi bilo povsem preveč osebnih stvari v njem – ampak se jih zavedam, kot tudi razlogov, zakaj sem se lotil sprememb. Ja, floskula – edina stalnica so spremembe.

Par stvari, ki so zaznamovale Slovenijo v zadnjem letu – smešno je dejstvo, da se dogodkov iz začetka leta sploh več ne spominjamo, recimo ACTA, bitka med Tino Maze in Tomažem Lovšetom, X-Factor

Se pa vsi spomnimo #gotofje gibanja, ki je dejansko privabil ljudi na ulice in ubil apatijo, ki je bila v nas samih prisotna zadnja leta – ko smo verjeli, da je to, kar se nam dogaja itak “zapisano v zvezdah” in se ne da ničesar spremeniti. Narod je končno odkril, da je sam pisec svoje usode in da se za svoje pravice lahko bori tudi na ulici.

Namesto klasičnega sranja in voščila, mogoče samo tole – čas je, da vsak od nas nekaj naredi zase, čas je, da vsi skupaj nekaj naredimo za vse nas in čas je, da začnemo spreminjati svoj svet, kar se bo poznalo tudi na svetu okoli nas!

hadastično 2013! in hvala, ker še vedno vztrajate z menoj!

roni_kordis_gotofje

*hadastično – pizdenja polno leto!

  1. Zvrnjeno ali ležerno? Kakorkoli, naj bo srečno! In ja, upam, da bom še dolgo vztrajala le pri tvojem blogu. Hvala!

Komentarji so zaprti.