Poleg vsakoletne kanonijade pirotehnike, ki bi jo jaz prepovedal, sem bil še par let nazaj deležen precej velikega števila SMS in MMS sporočil (bera za leto 2007 je bila – 42 prejetih sporočil, od tega 12 MMS-ov in 29 SMS-ov). Če le te številke primerja s temi letos, potem je razlika očitna. Da ne bo pomote, seveda sem vesel vsakega SMS-a, če je le ta oseben in ni eden izmed tistih verižnih, ki krožijo tisto leto naokoli. In hvala vsem tistim, ki ste se v teh dneh spomnili name in mi tako izrazili želje!

Dejstvo je, da v zadnjih letih nisem poslal nobene “pisane” voščilnice, da nisem tega počel niti preko elektronske pošte – so pa zato toliko bolj agresivni bili vsi “spemerji”, ki so mi v zadnjem tednu poskušali prodati še vse, kar se prodati da. In tudi SMS-ov nisem letos pošiljal, pa ne zaradi stroškov – zaradi flat ratea bi lahko to počel celo noč, pa vendar se mi zdijo te stvari malce nesmiselne v teh časih. No, niti na Twitterju, ali Facebooku nisem vsakomu posebej čestital, ker se mi preprosto ni dalo. Spoštujem pa vsakogar, ki v tem uživa in ki mu to tudi nekaj pomeni. Meni vsako leto manj in tudi obnašam se temu primerno!

Glede na to, da nisem pošiljal SMS-ov, niti ne vem, ali je mobilnim operaterjem padlo omrežje okoli polnoči, kot je bilo v navadi pred leti. In tudi številke poslanih SMS-ov za lansko leto so bile več kot impresivne:

Podatki storitev Mobitel družbe Telekom Slovenije za lansko leto, ki so me zelo presenetili:

  • med božičnimi in novoletnimi prazniki je bilo poslanih 156 milijonov sporočil, kar je za 12 milijonov več kot v letu 2010
  • 31. 12. 2011 in 1. 1. 2012 je bilo poslanih 14,3 milijona sporočil

Očitno pridejo spremembe z leti. In ja, letos sem rajši poslal par SMS-ov za botrski sklad Vala202

S poslanim sporočilom SMS darujete 1 € v botrski sklad, če:

  • katerikoli dan v tednu pošljite SMS s ključno besedo VAL5 na številko 1919