Če si njihov, potem ti tudi “varčevanje” v javni upravi, ki ga tako močno promovira trenutna ablast, ne pride do živega. To velja tudi za Dejana Kaloha, ki je postal svetovalec ministra, dr. Vinka Gorenaka (vir) in je bil do nedavnega lastnik “pro vladnega” portala Politikis in ki je skupaj s stranko SDS solastnik Demokracije. No, na tem mestu je seveda potrebno omeniti še njegovo knjigo Od partije do Patrie, ki je izšla pri založbi Obzorja in je apologet Janezu Janši – in takšno uslugo je seveda potrebno vrniti, ko pride čas!?! In seveda, za njihove kadre obstajajo drugačna pravila, kot za vse ostale – in da ne bo pomote, zavedam se, da si vsak minister sam pripelje ekipo in ljudi, ki so z njim za čas njegovega mandata!

No, Dejan Kaloh je tisti človek, ki je leta 2008 “izdal” svojega takratnega strankarskega kolega Saša Pečeta, da je ponarejal dokumente – Dejan Kaloh – vojak SDS v stranki Lipa?

Ko sem 11.7. pisal zapis Dejan Kaloh – SDS ali Lipa??, sem bil rahlo skeptičen, če se človek lahko kar tako prelevi. Včasih so rekli, da volk dlako menja, naravi ne – Lupus pilum mutat, non mentem!
Očitno to drži v primeru Kaloh. Kajti bloger, ki je mrzlično zagovarjal trenutno ablast in kandidiral pri njih, s katerim sva imela precej “debat” v komentarjih, a jih je pridno brisal, ker se nisem strinjal z njegovimi stališči, on pa seveda ne z mojimi, je včeraj presenetil – ‘Mali’ ponaredil dokument?
Takrat mi je MirkoV v komentarju zapisal MirkoV, da se bo Lipa poslovila s političnega zemljevida. In verjetno je to sedaj Dejan ugotovil in naredil korak naprej, ko je obtožil Saša Pečeta, da:
”Dokument, ki ga je včeraj v držvnem zboru pokazal poslanec Lipe, Sašo Peče, in ki naj bi dokazoval udeležbo slovenskega premierja Janeza Janše pri orožrskih poslih v začetku devetdesetih let, je ponaredek. Ravno tako kot večina vizualne volilne kampanje stranke Lipa, je tudi ponarejeni dokument delo mladostnika, še ne polnoletne osebe, ki je sin enega izmed članov Lipe” (vir)

Ali je bil Dejan Kaloh volk v preobleki, ali pa je igral samo igro, kjer bo nekaj dobil, pa je vprašanje, na katerega odgovor bomo verjetno morali počakati še nekaj časa. Ah, ja.

In še en primer, kako je Politikis “obračunal” z vsemi, ki niso razmišljali kot “njihovi” – Politikis, Dejan Kaloh, laži in zavajanja

Dejan Kaloh, pred leti bloger, ki je bil zelo naklonjen stranki SDS in vmes skočil v stranko Lipa in obtožil Saša Pečeta ponarejanja dokumentov, je tudi urednik desni struji naklonjenega “portala” Politikis, kjer objavljajo zgodbe, ki nimajo ne repa ne glave. In včeraj sem v eni izmed takšnih zgodb, ki zavajaju in lažejo, pristal tudi sam. Namreč v zapisu – Politična sramota: Zaresovci za družinski zakonik preko Janše-Hitlerja!? (vir) se me admin1, kot je ime piscu (poznano, kajne!), loti z besedami:

No, takšni sramotni grafiti se v teh dnevih po Ljubljani očitno množijo, propagirajo pa jih kar člani oranžne stranke Zares. Tako je Roni Kordiš, včasih kot bi “znani bloger”, sicer pa član in dežurni računalničar te minorne stranke, na svojem Twitter profilu objavil “nenagradno vprašanje” povezano s temi bolanimi grafiti.

Da tega, da avtor zapisa obtožuje stranko Zares za te grafite niti ne omenjam. Seveda pisec ne pozabi omeniti tudi Mladine, Katarine Kresal in še koga drugega.. Zelo poznana zgodba, kajne. Stokrat ponovljena laž, bo postala resnica!

Da še razložim za kaj je šlo v tem primeru. Med sprehodom čez Zmajski most sem na njem uzrl tri zanimive grafite in objavil fotografijo in komentar na Instagramu, Twitterju in Facebooku – “nenagradno vprasanje – kdo je to, ki se mnozi in ZA ni :)”

Nikjer nisem omenjal Janše in Hitlerja, s čimer povezujejo moje dejanje na Politikisu. V bistvu se mi zdi zanimivo, da so ravno oni odkrili to povezavo med njima!?! Ker seveda del zapisa na Politikisu ne drži, sem v skladu z ZMed-om zahteval popravek neresničnih stvari in laži.

Spoštovani admin1, oz. pisec tega prispevka!
V skladu z 26. členom ZMed – Pravica do popravka objavljenega obvestila, zahtevam popravek besedila, ki ni bilo niti preverjeno, niti ni točno.
Roni Kordiš NI član stranke Zares, niti ni v kakršnikoli povezavi s stranko Zares.
Prav tako v svoji Instagram objavi nisem nikjer omenjal trenutnega premierja, na kar namigujete v članku.
In če omenim še to, da na fotografiji, ki sem jo jaz objavil vi prepoznate Janšo kot Hitljera, je to verjetno zgolj slučajne, kajne?

Pri Politikisu so to zadevo rešili po svoje in ne tako, kot bi jo morali v skladu s 26. členom in nastalo je tole:

No, takšni sramotni grafiti se v teh dnevih po Ljubljani očitno množijo, propagirajo pa jih kar (bivši) člani oranžne stranke Zares. Tako je Roni Kordiš, včasih kot bi “znani bloger”, sicer pa (bivši) član in dežurni računalničar te minorne stranke, na svojem Twitter profilu objavil “nenagradno vprašanje” povezano s temi bolanimi grafiti.

Ne drži, da sem dežurni računalničar, kar so verjetno sklepali po svoji pripadnosti stranki SDS in načinu njihovega dela – ugibam namreč, od kje bi lahko komu šinila ta ideja, ki ne drži v mojem primeru!?!

In dodali so še pripis, ki pa spet ne drži:

Pripis: Roni Kordiš je sporočil, da ni več član oranžnega Zaresa (še vedno pa se predstavlja kot simpatizer te stranke), kar pa ne spremeni dejstva, da na spletu brezsramno reklamira zavržene grafite, ki Janeza Janšo prikazujejo kot Hitlerja, vse to pa abotno poveže še z družinskim zakonikom.

Simpatizer stranke – kar sem razložil v zapisu Požareport, Roni Kordiš, Ultra, Zares – ali vse drži?, je tudi pojem, ki jim ni jasen povsem. Ampak kdo sem jaz, da bom učil urednika Politika razumevanja besedila!

Kaj jaz objavljam na spletu je zgolj in samo moja stvar in ne stvar Politikisa, oz. njenega urednika. O umetnosti, kar grafitiranje je, verjamem da lahko sodi veliko ljudi v Sloveniji, vendar v tem primeru se mi sodba urednika Politika ne zdi na mestu in včasih je potrebno potlačiti osebno žalost, da se slika vidi objektivno. Sicer sem imel namen to zadevo reševati na sodišču, vendar sem se po premisleku odločil, da se mi s tako minornimi stvarmi, ki jih sproducirajo neki portali res ne da ukvarjati.

Veliko uspeha Politikis, z lažmi in zavajanji vam na dolgi rok ne bo uspelo! No, tudi na kratki rok ne, ampak to je povsem nepomembno v tej zgodbi!