To, kar počne SDS, aka Janez Janša, v trenutkih, ko jih nekdo “stisne k steni”, je direkt za v učbenike. Tako dobrega komuniciranja, kot tudi spinanja informacij ne obvlada v Sloveniji nihče drug. Niti strici iz ozadja, ki naj bi bili krivi za vse kar se dogaja, ali se je dogajalo v Sloveniji v zadnjih letih. In če bi se tudi druge stranke učile iz teh primerov, bi bilo precej zanimiva situacija naslednjič in verjetno jim tudi narod ne bi več nasedel na način, kot jih nasede sedaj. Prav tako pa bi mediji začeli postavljati drugačna vprašanja, predvse pa bi se malce bolj poglobili v celotno zadevo.

In kako je šlo vse skupaj?

 • Torek

Na dan je prišla novica o tem, kaj je odkrila KPK v zvezi z njim in Zoranom Jankovičem. Zatišje, dokler se ne strnejo vrste, predvsem pa dokler se ne pridobi na svojo stran zaveznik – in Rosvita Pesek je bila zaveznica Janeza Janše že od nekdaj. Pogovor je šel v smer, ki si jo je JJ želel, predvsem pa je bil zanimiv spin o nekaterih podatkih, ki jih je on napačno sporočil komisiji (cena novega Volva..) in si s tem pripravil teren za vsa neprijetna vprašanja novinarjev – če priznaš, se ti pol oprosti. Seveda je v “intervjuju” priznal, da sta mu umrla starša, da je dobil dediščino in da je denar krožil med njim in bratom, ki pa mu seveda ni potrebno sporočati podatkov komisiji za preprečevanje korupcije. Vmes je JJ omenil še malega protestnika doma in tako “utišal” govorice, ki so se v zadnjem času pojavile v kuloarjih. Ker je odličen retorik je seveda navrgel vmes še par dejstev o članih KPK – ki so prišli na položaje zaradi preteklih zaslug v gonji proti njemu, Roku Praprotniku je očital, da se vozi z boljšim vozilom, kot se vozi on sam… Izpade kot žrtveno jagnje, ki se mu je zgodila vsa krivica tega sveta!

 • Sreda

Začne se kolumnisti in komentatorju, ki so v njemu zvestih medijih začeli z napadi proti KPK – izjava Šturma, kolumna Boštjana M. Turka, cel kup člankov na Planet Siol.net, Reporterju, Demokraciji in podpora tudi na Planet TV, kjer ugotavljajo cene nepremičnin in naredijo svoje zaključke, ki so seveda v prid JJ-ju. Ampak to so pričakovani manevri, ko je potrebno kolateralno škodo preusmeriti v druge osebe in igralce. In da ne bi izpadlo vse skupaj, kot plačane objave, se SDS posluži metode mobilizacije svoje volilne baze s prošnjo za podporo na njihovem spletnem mestu. Pisma dežujejo, vsi malikujejo lik JJ-ja in on pove, da je pripravljen na predčasne volitve. Seveda še parkrat ošvrkne KPK in iz vsega naredi konstrukt, kot je bilo za pričakovati že od prvega dne. “Dežurni” komentatorji na različnih portalih se še posebej trudijo v teh dneh in neumorno pišejo podporo vodji in kritizirajo vse, ki bi samo za trenutek pomislili drugače. Poročilo KPK se počasi izgublja v poplavi proti komentarjev. V stranki dobi podporo, kar je bilo pričakovano, ker si ne upa iti iskati podporo med narod!

 • Četrtek

Herman van Rompuy izrazi podporo Janezu Janši – mednarodna podpora šteje več, kot šteje podpora Zbora za republiko, ki pove, da je KPK kršil zakonodajo. Nadaljuje se z medijsko vojno proti KPK in čedalje več podpornikov se pojavlja v etru in v medijih. Ker je priložnost idealna, odpre JJ debato o tem ali bo koalicija nadaljevala svoje delo, ali pa bo vse skupaj potrebno spremeniti in iti na predčasne volitve. Ker se zaveda, da bi ostali koalicijski partnerji odleteli kot “gumbi”, mu je to žuganje in postavljanje drugih v kot, povsem všeč. V zgodbo se vplete še cel kup ostalih, ki poskušajo prikazati, da to, kar se dogaja JJ-ju je zgolj žrtev nekih ljudi, ki si želijo, da bi odšel iz politike. In seveda se začnejo pojavljati zgodbe o Depali vasi in primerjava z njo. Samo toliko, da ljudje ne bi pozabili, da se je njemu vedno godila krivica! Seveda se začne v vsej zgodbi omenjati še dr. Pučnik in kakšno bi bilo njegovo mnenje. Zvečer v Odmevih ga zagovarja Šturm, ki mu Rosvita Pesek pusti odprte roke, da pove par neumnosti, ki niso imele nobene veze s temo o kateri so se pogovarjali.

 • Petek

Ker škoda še vedno ni do konca sanirana in nekateri še vedno pišejo o tem, je čas za nov spin. S pomočjo Planet Siol.neta v javnost spravi zgodbo – Janša: Če imate v koaliciji Gregorja Viranta, opozicije ne potrebujete, s katero pokaže v katerem grmu sedaj tiči zajec. In seveda se vse skupaj sedaj dokončno preloži na druge – Janša do ponedeljka pričakuje opredelitev vladnih strank. In zgodba je skoraj že sanirana – namreč nihče več se ne pogovarja o samem Janezu Janši in njegovi zatajitvi, ampak zgolj in samo o tem, kaj se bo zgodilo z vlado..

In ja, mirno lahko priznam, da tako kot sanira škodo Janez Janša, jo ne sanira nihče v Sloveniji. V treh dneh je naredil toliko, kot nekaterim ni uspelo v precej daljšem obdobju, vendar je tudi res, da ima zelo dobro podporo. Ampak nič ne de – Janez Janša je očitno neodstavljiv in nenadomestljiv! Rispekt za demonstracijo spinanja zgodbe in preusmeritev pozornosti v samo treh dneh.

psi lajamo, karavana gre dalje..

12 Responses to Priznam, Janez Janša obvlada – več političnih življenj ima kot mačka!

 1. (jm) pravi:

  No, strici so na to situacijo precej bolj pripravljeni :-)) Če bodo predčasne volitve, bo mandat šel levici, ker je ta nesposobna, bo na naslednjih volitvah znova Janša zmagal.

  Če bomo imeli srečo, bo Janša za svoj odhod priklical trojko, če je nimamo, bo le ta prišla po prvem letu mandata levice. Če pa ne le da nimamos reče ampak imamo smolo, bomo priča naglemu koncu recesija, ki bo prikrila nove napake levice na oblasti, in bomo v čakanju naslednjega stika z realnostjo navidezno živeli stabilno, v resnici pa hudo nazadovali.

  Praktično edina rešitev za slovenijo je, da SDS predlaga novega mandatarja, da gresta Janković in Janša na smetišče zgodovine, da se s tem utrdijo demokratični principi v državi. To pa seveda Janši ne ustreza, da zna počakati naslednji mandat je pa že 2x pokazal (za razliko od levičarjev).

  Suma sumarum … GOTOVI SMO!

 2. pinky pravi:

  Lepo spisana kronologija! Tudi jaz občudujem JJ – obvlada minimaziranje škode. Čez en mesec bo zgodba pozabljena, Klemenčič bo verjetno sam odstopil (tako je dejal na Odmevih, če ne bo nikakršnega efekta iz te štorije) in JJ je rešen bodočega vrtanja iz strani PKK, saj mu bo Pahor moral vrniti uslugo za tiho podporo pri predsedniških volitvah z imenovanjem ustreznega kandidata na to mesto. Win-win za JJ.
  Jankovič oz. PS bo verjetno slabše odnesla, ker ne poznajo umetnosti spinanja in nimajo pod sabo dovolj medijskega vpliva, seveda pa bodo Reporter, Finance, Požar, Siol, Planet, Demokracija z vso silo izpostavljali in kazali na njegovo premoženje in transkacije in v pomoč jim bo tudi to poročilo PKK. Verjetno se bo posledično spet okrepila SD.

 3. Peter pravi:

  Pri spinih aktivno pomagajo tudi mediji, kot npr. Finance. Še dandanes na Financah bi lahko našel kakšen članek o “aferi Ultra” pri aferi Janša pa se kar nič ne dogaja. Objektivnost, ni kaj :D.

 4. Dejan pravi:

  Vso to hudo Janezovo (SDS) pisarjenje je zgolj za njihove vernike, da jih obdrži. To je pač hrana SDS ovčicam. Če tega ni, potem ni tud SDS-a.

 5. Slovenec na Tajvanu pravi:

  Potrebujemo tehnično vlado intelektualcev, ki niso bili nikoli na strani levice ali desnice, se pa zavedam, da je to pri nas skoraj nemogoče, ker smo postali totalne Butale.

 6. Boštjan pravi:

  Prav neverjetno kako so se zdaj, ko imaš thumbs up and down takoj našli beli komentatorji ki označijo njim nevšečne komentarje tako slabo da izginejo…

 7. Simon pravi:

  Če bi se Janez Janša in Tina Maze pred celo Slovenijo pomerila v slalomu, bi Janez zmagal. Medtem ko bi vozil mimo vratic, bi vsi Slovenci gledali stran. :)

  Slovenci po eni strani zahtevamo boljšo kulturo, po drugi pa prehitro oproščamo, pozabljamo, se vedemo preveč čustveno in Janša zna to izkoristiti, on je velik talent v svetovnem merilu. On je Messi, Slovenija pa žoga. Ampak kako to, da še vedno igra za domače moštvo in ne npr. za Barco? Bil bi odličen izvozni artikel, lahko bi ga kot vrhunskega politika v svetovnem merilu prodali in popeljali Slovenijo iz krize.:).

  Kljub vsem uspehu je to nizek nivo komunikacije, slaba kultura, ki se roga intelektu ljudstva, neokusen perverzen pojav. Tako da Had, to, kar dela JJ, ne sme iti v učbenike!

  Seveda pa do infekcije ne bi prišlo, če bi bilo (volilno) telo zdravo, v njem pa zdrav duh.

  Ljudstvu želim čim prejšnje okrevanje.

 8. Morda ima Janša res več kot sedem pol. življenj, ampak tolele pa se mu končuje! Zvezde slabo kažejo!

 9. Blaž pravi:

  Janša je lopov, je baraba ampak hudičevo se mi je zameril ta blog, ko svojem ljubitelju Zoranu ne poveš nič žalega, to kar je PKK prikazala je tudi gospod Janković vključen in z res veliko večjimi številkami kot g. Ivan :)

  Žal mi je za vse Slovence, ki ne morejo preko svojih političnih omejitev. Se zavedaš, da se opaža da imaš “oprane” možgane s tem, ko samo poročaš o slabih stvareh desnice, medtem ko slabosti levice nikjer ne izpostaviš? Ne bodimo levi, ne desni – bodimo REALNI!

  Ne verjameš da se tako Zoran kot Janez delata norca iz tebe in vseh ostalih ljudi? Morda ravno danes pijeta pivo v neki brunarici skupaj ter se smejita meni in tebi, ker se ločujemo na leve in desne. Virant pa špila na harmoniko.

  #NarobeSvet

 10. Darko B. Kostanjšek pravi:

  Hm… zanimava plat. Kaj pa spin o Jankovićevih 2 milijonih? Kar iz enkrat se noben več ne pogovarja o njegovih milijonih, ampak o kongresih, predčasnih volitvah itd.

 11. Anonimno pravi:

  Če bi janša odšel,bi v parlamentu postal raj.Nebi se več vrstili očitki,da ni kriv,za denar od orožja.Mi stari ljudje smo bolj pametni,kot on misli.Polena pa naj uporabi za kurjavo.JJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.