Quentin Tarantino – Django Unchained – Official Trailer

Sem eden izmed množice ljubiteljev “izdelkov”, pod katere se podpiše Quentin Tarantino. Filme, kot so Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Four Rooms, Jackie Brown, Kill Bill, Death Proof, Inglourious Basterds lahko pogledam n-krat, pa vendar se jih ne bom naveličal. Všeč mi je njegov “groteskni smisel”, oz. videnje smrti, ki vedno znova rezultira v pretiravanju, kot tudi njegovo posnemanje Alfreda Hitchcocka, ki se je pojavil vsaj v eni sceni, v vsakem od svojih filmov.

17. januarja prihaja v kinematografe njegov zadnji film – Django Unchained, ki se dogaja leta 1858 v času pred državljansko vojno v ZDA in prikazuje življenje črnih sužnjev, oz. odnos belih gospodarjev do njih. V filmu je Tarantino poskrbel za odlično igralsko zasedbo – Jamie Foxx (Django), Christoph Waltz (Dr. King Schultz), Leonardo DiCaprio (Calvin Candie), Kerry Washington (Broomhilda), Samuel L. Jackson (Stephen) in znova dokazal, da karkoli se on loti, postane uspešnica. Film Django Unchained je nominiran za tri oskarje! In niti ne dvomim, da bo polnil kinodvorane in bo uspešnica. Danes ponoči pa je dobil nagradi zlati globus v kategorijah: Najboljša moška stranska vloga: Christoph Waltz (Django brez okovov), Najboljši scenarij: Quentin Tarantino (Django brez okovov),

Za tiste, ki ste si film že ogledali, pa par “goofov”, ki jih verjetno niste niti opazili (vir):

Dynamite is used in the movie, but it wasn’t invented until 1867 – nearly 9 years after the time the movie is set in.

The scene with the men in hoods pursuing Dr. Shultz and Django was supposed to represent the KKK. But the film was set in 1858 and the Klan wasn’t founded until 1865.

In Calvin Candie’s villa, a decorative copy of the Nefertiti Bust can be seen. However, the movie is set in the year 1858, while the bust wasn’t discovered until 1912.

  1. Si pa zgrešil še eno zadevo, in sicer, da je naslovna muzika filma komad Break Loose, ki ga je naredil portoroški izseljenec Gramatik! :)

  2. Konec tedna gremo u kino. Mislim da bo to moj najljubši film leta 2013.

Komentarji so zaprti.