Tresla se je gora, rodila se je miš

Teden dni nazaj je KPK izdala Zaključno poročilo nadzora nad premoženjskim stanjem predsednikov parlamentarnih strank, ki so hkrati funkcionarji in zavezanci na tem področju (vir), s katerim je prikazala nepravilnosti pri dveh najbolj vplivnih vodjih političnih strank – Janezu Janši in Zoranu Jankoviču. V zapisu Priznam, Janez Janša obvlada – več političnih življenj ima kot mačka! sem zapisal par ugotovitev, kako je komuniciranje Janeza Janše, s katero sanira škodo, ki mu je bila povzročena, primerno za učbenike kriznega komuniciranja. Seveda je celoten spin zgodbe šel v smer, da se bo s tem destabilizirala država, da bomo pristali tam, kjer je pristala Grčija, da to poročilo pomeni politično krizo v Slovenij in še cel kup stvari, ki so v teh dneh prišle v javnosti izpod ust in prstov raznih strokovnjakov.

Ampak dejstvo je, da se po enem tednu ne govori več tem, kaj sta Janez Janša in Zoran Jankovič storila, oz. o njunem nepojasnjenem premoženju – kar je bilo pričakovano. Tudi novinarji so precej prizanesljivi do njiju. In ja, še enkrat se bom spomnil Gregorja Golobiča in Ultre, ki je bil primer, kako se lahko z lažmi ustvari (še pomnite laži o nezavarovanih kreditov Ultre, ki so bili krivi za razmere v Sloveniji in za destabilizacijo banke!?) konstrukt, kateremu verjamejo vsi in kako se človeku prilepi oznaka lažnivec, kot se je zgodilo takrat. Pa vendar je šlo za nekaj povsem drugega – Gregor Golobič svojega deleža v Ultri ni priznal novinarjem Financ, vendar ga je prijavil KPK, za razliko od Janeza Janše in od Zorana Jankoviča. Ampak v Sloveniji so dvojni vatli in nekaj velja za naše, nekaj za njihove.

Če bi KPK izdala poročilo v razmaku enega dneva in bi objavila najprej poročilo za Zorana Jankoviča, bi verjetno karte padle precej hitreje. Namreč vojska desnica bi udarila s salvami iz vseh topov po njemu in drugi dan bi bilo prav zanimivo videti vse skupaj. V tem primeru, ko sta bila oba politika omenjena v istem poročilu, pa se mi zdijo ideje o “teoriji zarote stricev iz ozadja” precej krepak mimosunek. In edini stric iz ozadja, ki obstaja v naši državi, je kapital. Vse ostalo so zgodbice, da se zadovolji rajo in da se na nekoga vse skupaj obesi. Podobno, kot ko je Janez Janša ustvaril termin tajkuni, s katerim je vrgel pesek v oči državljanom, da se niso ukvarjali z resnimi problemi, oz. da se niso ukvarjali s svojimi problemi, kot bi se lahko.

Tresla se je gora, rodila se je miš. In naši mediji bodo čez teden dni našli novo žrtveno jagnje in ga bodo živega požrli. Janeza Janše ne more odnesti nobena laž. Še pomnite soočenja na POP Tv-ju 24.11., kjer je zlagal v etru?

Kdor je včeraj spremljal oddajo je bil v določenem trenutku verjetno zelo presenečen, ko je Zoran Jankovič prevzel pobudo in sam vprašal Janeza Janšo o nakupu stanovanja na Mesarski v Ljubljani, ko ga je voditeljiva Petra Krčmar spraševala o njegovih nepremičninah.
Zadeva je potekala takole (na srečo ima Pop Tv Voyo.si, kjer si lahko ogledate pričujoč posnetek (vir):

Zoran Jankovič: Mene sprašujete zakaj nisem hiše prepisu. Pa jaz vas vprašam, da vprašate gospoda Janšo ne, ko je kupil stanovanje, kako ga je plačal in zakaj ga ni prepisu v Ljubljani?

Zoran JankoviČ: Gospod Janša, na Mesarski, kako ste kupu stanovanje?
Janez Janša: Stanovanje sem plačal s kreditom in sem ga tudi prepisal.

In v čem je zdej problem gospod Jankovič, je nadaljevala Petra Kerčmar. In potem je sledilo par sekund mučne tišine, ko gledalcem pred TV zasloni ni bilo povsem jasno, zakaj hudiča bi Jankovič spraševal takšno vprašanje Janeza Janšo, če seveda ne bi bilo zadaj kaj bolj odmevnega, oz. če ne bi imel kakšne dodatne informacije o njegovi resnici, ups, laži!

Seveda so mediji preverili izjavo Janeza Janše in ugotovili, da se je zlagal! Namreč v zemljiški knjigi sta vpisana nekdanja lastnika stanovanja na Mesarski ulici, ki sta ga pred dvema letoma kupila Janez Janša in njegova žena Urška Bačovnik Janša.

Ali pa mogoče njegova laž v oddaji Pogledi Slovenije?

Lahko smo poslušali nakladanje in nakladanje, ki smo ga slišali že vsaj 100krat. Obtoževanja, blatenja in ostale nam že dobro poznane prakse, ki si jih lahko privoščijo nekateri. Grožnje s tožbami smo včeraj slišali direktno v etru nacionalke. Ok. Vse skupaj je bilo že stokrat reciklirano, do trenutka, ko je Dejan Karba obtožil Janeza Janšo, da se je zlagal v etru!
Namreč šlo naj bi za določene papirje, ki jih Janez Janša sploh ni videl, dokler ni videl knjige Dejana Kaloha – in to mu je Dejan Karba sesul v trenutku, ko je povedal, da je Janez Janša dobil te papirje par mesecev prej od njega.

Na to se je Janez Janša opravičil vsem za to laž!

Oh. Tole je bilo zame precej veliko presenečenje. Namreč Janez Janša je človek, ki se ne moti in ki se mu takšna stvar ne more zgoditi. Vsaj do danes sem bil prepričan v to. Me zanima, kako se bo sedaj odzvala javnost? Kajti primeri iz preteklosti so nam znani, kajne? In taisti Janez Janša bi “sodil” vsem, ki so se kdajkoli zlagali, kar je tudi poskušal ponoviti na koncu oddaje.

p.s.: stranka SDS je bila ravno tista stranka, ki je v primeru GG-ja ponavljala da LAŽ je LAŽ! No, seveda v Sloveniji veljajo dvojna merila v takšnih primerih – kakopačne!

Vendar današnje branje odzivov slovenskih medijev na to zadevo je precej zanimivo – vsi so povzeli vest STA, kjer pa niti z besedo ni omenjen Janšev fiasko, oz. Janševa LAŽ, ki je eden redkih v njegovi politični karieri. Vendar se je zgodil in ljudje so to videli.

Ja, laž je laž, če je to laž, ki jo pove levica, oz. če se naredi konstrukt proti levici. Če desnica pove laž, potem to ni laž, ampak je zgolj mogoče napaka, ki ima opravičilo in razlago in je potrebno to zgolj in samo poslušati, da bo vsem jasno, kako njih cel svet napačno razume.

  1. Had, Ljubljeni Vodja ne laže. Laže ves svet.

  2. Pusti v tem primeru Golobiča zunaj, nima veze s poročilom o JJ in ZJ, ker se s tem samo dodaja balast, ki ni pomemben.

    V medijih se res ne govori več toliko o tem, a sem prepričan, da je družba sprejela idejo, da morata oditi in je ne bo pozabila.

    Spremembe se že dogajajo in se še bodo.

  3. Če je Janša kje uspešen, je to pri svojih zvestih privržencih. Drugje nič ne kaže, da bi bil. Ampak v teh razmerah to ni dovolj, da bi na predčasnih volitvah lahko dobil dovolj, da bi spet lahko po kakšni neverjetni sreči sestavljal vlado. Tako da ga čaka opozicija. Je pa res, da si očitno v njegovi stranki nihče ne drzne dvomiti v šefa, da bi mu poskusil prevzeti stranko.

Komentarji so zaprti.