Jure Frelih in Uroš Florjančič sta člana kranjskega foto društva Janez Puhar. Njuni otroci so učenci OŠ Simon Jenko, katera je Jure tudi obiskoval. Uroš se je s fotografijo srečal pred nekaj leti, Jure pa živi zgolj od fotografije od leta 1999. Zaradi situacije in splošnega nezadovoljstva med ljudmi, prav tako pa tudi zaradi Facebook negativizma jima je “počil” film in z sta se odločila, da je nekaj narediti.

Predlog, ki sta ga imela, je bil preprost: Podarite nama fotografijo, pripravljeno za na zid (okvirjena, kaširana, …), dobljeno poklonimo šoli in to bi bilo to. Odziv je bil fantastičen! Nimava 1000evrov, da jih nakaževa imava pa ogromno fotografskih prijateljev, ki so res pokazali srčnost, saj niti eden ni zavrnil prošnje.

Na njun poziv so se pozitivno odzvali sledeči fotografi: Anže Kacin, Izidor Gašperlin, Matej Pelhan, Janez Tolar, Alen Lacijan,  Anton Okički,  Aleksander Čufar,  Samo Rovan, Dan Briški, Peter Kuralt, Luka Kompare, Rok Godec,  Aleš Komovec, Aleš Zdešar, Miro Podgoršek, Mirko Kunšič,  Luka Dakskobler,  Samo Bešlagič, Janez Pelko, Branko Korelc,  Andrej Korenč, Samo Vidic, Luka Rener, Uroš Rojc, Boštjan Gunčar,  Nina Blaž, Anka Bulovec,  Alan Orlič Belšak, Oskar Karel Dolenc, Boštjan Sever,  Matic Zorman, Tina Dokl, Jure Kravanja

Prireditev in avkcijo bo vodil radijec Klemen  Bučan.

Fotografije bodo razstaviljene v spodnji avli Osnovne šole Simona Jenka Kranj, Ulica XXXI. divizije 7a. Razstava bo odprta od ponedeljka, 14. januarja, do petka, 18. januarja 2013, od 8.00 do 18.00 ure.

Danes, v petek, 18. januarja, bo ob 18.00 uri potekala javna dražba fotografij. Z nakupom fotografije lahko pomagate otrokom tudi vi. Vljudno vabljeni.

Na razstavi so postavljene tako male skromne fotografije, primerne nadaljnega okvirjanja, do 120 in več centimetrskih povečav. Črt Slavec podarja 170cm  panoramo sestavljeno iz cca 100 fotografij, Anka Bulovec pa impresionistično umetnino tiskano na platnu, brez digitalnih posegov. Izklicne cene dražbe se začno pri 10 evrih za fotografije, ki so kaširane in manjših dimenzij, do 50 evrov, kjer so avtorji poskrbeli za vrhunski tisk in okvirjanje.

razstava