Dropbox, Google Drive in ostali ponudniki shranjevanja podatkov v oblaku so danes dobili novega, močnega konkuretna – Mega https://mega.co.nz/, ki ponuja zastonj 50 Giga prostora in je plod ekipe, ki jo je ustvaril Kim Dotcom. Poleg njega pri tem projektu sodelujejo še Mathias Ortmann, Bram van der Kolk, Finn Batato in CEO Tony Lentino.

  • MEGA je storitev shranjevanja v oblaku z močno vedno vključeno zasebnostjo

MEGA ponuja robustno shranjevanje v oblaku z uporabniku prijazno in vedno vključeno zasebnost. MEGA verjame v vaše pravice do zasebnosti in ponuja tehnološka orodja, s katerimi jo lahko zavarujete. Imenujemo jih Uporabniško Kontrolirana Enkripcija (User Controlled Encryption ali UCE), in izvaja se povsem avtomatsko.

  • Kaj je MEGA Uporabniško Kontrolirana Enkripcija (UCE)?

Vse datoteke, shranjene na MEGA, so kriptirane. Vsi podatkovni prenosi z in na MEGA, so kriptirani. Medtem ko večina ponudnikov shranjevanja v oblaku lahko in dejansko tudi trdi isto, je MEGA drugačna – za razliko od industrijskega standarda, kjer ima ponudnik storitev v roki dekripcijski ključ, pri MEGA vi kontrolirate enkripcijo, vi imate ključe in vi se odločite, komu dovolite dostop do svojih datotek, brez tega, da bi bilo potrebno nameščati programsko opremo, kar je kdaj lahko tudi tvegano. Vse se dogaja v vašem spletnem brskljalniku!

  • MEGA Prihodnost

MEGA oblak je samo začetek. V prihodnosti bo MEGA ponudil UCE v vašem brskljalniku za širok nabor storitev brez potrebe po namestitvi česarkoli. Naša tehnologija bo varovala vašo e-pošto, klice, pogovore in video prenose.

Glede na to, a p0nujajo API za razvijalce  https://mega.co.nz/#developers bodo imeli kmalu cel kup aplikacij, ki jih bodo naredili zagnani programerji. Če se boste poskusili registirati sedaj, boste verjetno imeli kakšen problem, ker je naval hudičevo velik!

mega