Jernej Pavlin, vodja Službe za odnose z javnostmi v stranki SDS, je dal za oddajo Studio ob 17h, na radiu Slovenija 1, dne 21. januarja 2013 izjavo, s katero je poskušal razložiti nekatere pojme, ki so jih uporabili oni na Twitterju. Na srečo so v sami strani SDS objavili tudi prepis pogovora – Jernej Pavlin: “Zapisi SDS na Twitterju so dejstva”(vir), kjer je med drugim zapisano:

SDS namreč objavlja kratke 140-znakovne zapise o aktualnih političnih in družbenih razmerah. Zapisi so dejstva. SDS na primer nikoli ni zapisala, da so protestniki “zombiji”. Zapisali smo, da so “zombiji”: komunistična internacionala, totalitarni simboli, govorica sovraštva in govorica državljanske vojne. Očitno so ta dejstva sporna za organizatorje protestov in za promotorje neosocializma. Se je slovenska družba leta 2013 sposobna poenotiti, da so pozivi v Barbara rov zavržni?

No, ker ima očitno Jernej Pavlin malce napačno predstavo, kaj so tvitnili dne 21.12.2012, bom predočil njihov originalni tvit, ki pa se malček razlikuje od tega, kar nam je hotel sedaj Jernej Pavlin prodati. Vsak si lahko po svoje razlaga spodnji tvit, kajne?