Jernej Pavlin, vodja Službe za odnose z javnostmi v stranki SDS, je dal za oddajo Studio ob 17h, na radiu Slovenija 1, dne 21. januarja 2013 izjavo, s katero je poskušal razložiti nekatere pojme, ki so jih uporabili oni na Twitterju. Na srečo so v sami strani SDS objavili tudi prepis pogovora – Jernej Pavlin: “Zapisi SDS na Twitterju so dejstva”(vir), kjer je med drugim zapisano:

SDS namreč objavlja kratke 140-znakovne zapise o aktualnih političnih in družbenih razmerah. Zapisi so dejstva. SDS na primer nikoli ni zapisala, da so protestniki “zombiji”. Zapisali smo, da so “zombiji”: komunistična internacionala, totalitarni simboli, govorica sovraštva in govorica državljanske vojne. Očitno so ta dejstva sporna za organizatorje protestov in za promotorje neosocializma. Se je slovenska družba leta 2013 sposobna poenotiti, da so pozivi v Barbara rov zavržni?

No, ker ima očitno Jernej Pavlin malce napačno predstavo, kaj so tvitnili dne 21.12.2012, bom predočil njihov originalni tvit, ki pa se malček razlikuje od tega, kar nam je hotel sedaj Jernej Pavlin prodati. Vsak si lahko po svoje razlaga spodnji tvit, kajne?

15 Responses to Jernej Pavlin in zombiji – njegova obrazložitev Twitter komunikacije stranke SDS

 1. Anonimno pravi:

  Ne se kregat z idiotom, ker te bo spravil na svoj nivo in premagal z izkusnjami. Mark twain – komunisticni zombi

 2. Anonimno pravi:

  Nisem pristaš SDS-a, daleč od tega, je pa pri tem tvitu mogoče napak interpretirati, oziroma gre interpretacija res lahko v obe smeri. V kolikor so zombiji res mišljeni kot komunistična internacionala, retorika državljanske vojne, totalitarni simboli (in velika verjetnost vseeno obstaja, glede na to, da gre za stvari, ki naj bi že nekaj časa “spale”), potem je nadaljevanje tvita korektno. Gre pa zagotovo za namerno uporabo tovrstnega načina izražanja oz pisanja. No, pač moje moje mnenje.

  • had pravi:

   tudi sam sem pomislil, da mogoce pa bi slo to res lahko v to smer.. ampak na zalost ne gre.. saj sta stavka jasno locena med seboj..

   namrec – napisejo #vstaja? , kjer se sprasujejo o tem, kaj dela Komunistična internacionala, retorika državljanske vojne, totalitarni simboli? na njej.. in potem daj odgovor.. da to ni vstaja naroda, ampak vstaja zombijev..

   Vstaja zombijev, ne pa vstaja naroda!!!

 3. Aleš pravi:

  Jaz pa že od samega nastanka tvita menim, da dejansko gre v to smer, kot je zdaj povedal Pavlin. Stavka sta namreč v istem tvitu.

  Seveda so protestirali tudi drugi, ampak tvit se navezuje na komunistično internacionalo, retoriko državljanske vojne in totalitarne sisteme. Najprej se v tvitu sprašujejo kaj to sploh dela na protestih, v drugem pa ugotovijo, da gre za zombije.

  In ja … sem levičar.

  • had pravi:

   hmm.. ja.. kdo je imel v rokah totalitarne simbole? kdo je prepeval internacionalo? narod, ki je bil na protestih.. zombiji, kot so jih oni poimenovali..

   na zalost je zakljucek precej preprost.. in ce bi bilo to, kar se je sedaj Pavlin spomnil res, bi povedali ze 22.12..

   • Aleš pravi:

    Oni so z zombiji označili tisti del naroda, ki je uporabljal te simbole. Je bilo res potrebno uporabljati te simbole? Nimamo Slovenci res ničesar drugega, kar bi lahko uporabili pri protestiranju proti vladi?

    Uporaba teh simbolov pač ni najbolj resna. Proti desni vladi se uporabljajo levičarski simboli – ker naj bi nam šlo vedno slabše. Od daleč pa izgleda bolj kot boj levih proti desnim. Protestiralo bi se lahko tudi brez teh simbolov, vlada pa ne bi mogla najti zombijev.

 4. Anonimno pravi:

  Moja interpretacija je, da so z “zombiji”označeni simboli in ne akterji, ki uporabljajo/nosijo te simbole. Že če gremo v samo osnovno definicijo tega, kaj zombi sploh predstavlja, je jasno, da se navezuje na simbole in ne na posameznike.

  “Zombie – A soulless corpse said to be revived by witchcraft”.

 5. Peter pravi:

  Ja no, pa sej je jasno, da so vsaj tolko pametni, da napišejo tako, da lahko gre v obe smeri. In tisti, ki jih imajo bolj radi, bodo razumeli po njihovo in jim bodo odpustili. Tisti, ki jim ne želimo odpustiti, bomo razumeli drugače. Sej se vsako stvar da interpretirat nekoliko bolj tak ali nekoliko bolj tak.
  In če bi to bil edini taki tweet, potem bi človek še rekel, ampak glede na to, da imajo zgodovino oblaganja drugih z “grdimi besedami”, potem težko verjamem da gre za spodrsljaj…
  In se zdaj pač malo ven vlečejo.

 6. USS Nimitz pravi:

  Enim pa res ni nič jasno.

  Če SDS hoče, da ciljna publika sploh razume njihova sporočila, se pač neizogibno mora spustiti na njihov nivo.

 7. Dejan pravi:

  Mešanje megle jim je zelo domače. Za mene so še naprej BOLNIKI.

 8. Dixi pravi:

  Pavlin in SDS twiti so bili res katastrofalni. Pismo, ki ga je objavil in spisal, pa je bilo zelo dobro. In nekje je zadel. Ko neprimerno komunicirajo kao levičarji, se zgražajo desničarji in molčijo levičarji. In enako velja obratno. Torej smo v demokraciji, svoboda govora je tu ( čeprav mi Slovenci nimamo pojma kaj je to – v mislih imam predvsem lažno moraliziranje, “sovražni govor” in podobna sranja), smo si med seboj različni in poskušajmo to nekako upoštevati. Mi Slovenci imamo še to otročjo bolezen, da če ima nekdo drugačno stališče od našega, ga želimo na vsak način prepričat v naš prav in mu dokazovati, kako se on moti in ima narobe. Aja pa še to. Daj nehajmo zlorabljati ta pojem naroda. Vstaja naroda wtf. Jaz nisem bil na protestih in jih v taki obliki tudi ne podpiram.In kaj zdaj? Ali jaz nisem del naroda? Ali sem iz naroda izključen???

 9. Anonimno pravi:

  Ka ce bi se prvo mi zedinili ali smo proti vladi ali proti politikom recimo v parlamentu, zupani,…??? Smrdijo tako ali tako vsi! Ce protestirate proti vladi potem protestirate samo proti preds. vlade in ministrom. Pol se itaq ve kdo stoji za tem in katera opcija je. Js bi vse nekam poslal tako leve kot desne. Zanimivo je pa da skoraj ni protestov proti Jankovicu k je pa za moje pojme se vecja sv*nja ce je JJ ze kaj si zviznu mal mimo si je ZJ mnogo vec… RONI zal ko si se odlocil za ultrine povezave zares itd si se odlocil za opcijo in si postal nekorekten – kot je ze itaq videti iz tvojih postov. Tako si tudi ti postal njihov kricac in izgubil verodostojnost. Ka ce bi se malo popravil pa se nevtraliziral s pisanjem sv*nj*ij se o levi opciji malo a???

 10. Anonimno pravi:

  no sej – od takrat . ce hoces novejse – tvoje navijanje za turka je blo ocitno ze iz daljave recimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.