Krema iz goji jagod – fotografije za spletno stran pobrane iz drugih spletnih mest!

Spletnih mest, kjer vam z “one pagerji” prodajajo različne izdelke je vsak dan več. Rastejo kot gobe po dežju. In na spletu je cel kup orodij, s katerimi si takšno spletno mesto, oz. v tem primeru bi bilo bolj pravilno poimenovanje – spletno stran, lahko samo ustvaritev v parih minutah. Seveda so si vse te spletne strani podobne – prodajni “headline”, par prednosti, par vprašanj na katere odgovorite z da in seveda cel kup fotografij navdušenih uporabnikov in uporabnic, ki so jim ti proizvodi spremenili življenje in so zaradi tega zopet začeli živeti.

Včeraj je Vini očitno naletel na prodajno spletno stran za kremo iz himalajskih goji jagod – Himalayan Goji – Pomladite se za 7 do 10 let in naredil zelo dobro raziskavo. Namreč slike, ki se pojavljajo na tem spletnem mestu, so preprosto pokradene iz drugih spletnih mest, kjer pa taiste osebe “prodajajo”, oz. so uporabljale nekatere druge proizvode. Ker ne gre samo za en primer, je vse skupaj še toliko bolj smešno.

Spletno orodje, ki vam omogoča takšno iskanje je http://www.tineye.com in svoje delo opravlja precej dobro – vsaj v nekaterih primerih. In tole spodaj je raziskava, oz. uporaba fotografij iz spletne strani za prodajo kreme iz goji jagod!

Evo, takole izgleda

simona

petra

jozica

  1. Iskanje po slikah drugače omogoča tudi google, če greš na Image search, in drag-drop-aš sliko iskalno polje…

  2. Noro! Zdaj si pa jih razkrinkal, Roni! Go Roni!

Komentarji so zaprti.