Včeraj so na spletnem mestu velenje.si objavlili dokument Ministrstva za infrastrukturo, ki je preklicalo javno obravnavo druge trase državne hitre ceste (F3b) na tretji razvojni osi med Šentrupertom in Velenjem. Posebnost te trase je bila (jeap, bila!), da bi načrtovana trasa prečka parcelo Janeza Janše zgolj 50 metrov mimo njegove hiše, oz. po njegovem sadovnjaku. No, ker ne bo javne obravnave, so se začele v javnosti pojavljati informacije, da je za vsem tem politika, oz. tudi Janez Janša.

V bistvu vse skupaj ne bi bil problem??!!, če ne bi to pomenilo, da se cena trase avtoceste iz predvidenih 200 milijonov eurov dvigne na 300 milijonov – namreč takšna je okvirna cena različice, ki naj bi potekala čez Braslovče do Velenja. In seveda se poleg tega ali je pri tem posredoval sam Janez Janša in dosegel, da se prvi predlog umakne, pojavlja še vprašanje o tem, ali bo sploh kdaj zgrajena ta cesta, saj denarja ni..

trasa_ceste

One Response to Trasa avtoceste ne bo šla čez parcelo Janeza Janše!

  1. Bralec pravi:

    Problem je v tem, da še nikoli doslej se ni država odzvala na mnenje civilne družbe na tak način in tako sunkovito, kot sedaj. Ker je ta “civilna družba” očitno družinica Janeza Janše – ker bi jim v sicer lepo okolje pripeljala avtocesto …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.