Petrol je septembra začel z akcijo Kolekcija nožev Berghoff na Petrolu!, kjer je svojim kupcem omogočil, da z zbiranjem nalepk ceneje kupijo prej omenjene nože. Za vsak nakup na bencinskem servisu Petrol v Sloveniji v vrednosti 10 eurov, dobikupec eno nalepko.. Glede na to, da so noži z nalepkami cenejši okoli 60-odstotkov, je tudi naval na njih precej velik.

Ampak tukaj se jim je zalomilo. Namreč imajo konstanten problem z dobavo nožev – ker jih uvoznik ne more izdobaviti toliko, kolikor bi jih potrebovali – in ker jih podjetje Berhoff ne more toliko izdelati?! To slednje mi je sicer malce čudno, ampak to informacijo sem jaz slišal. In posledično so se odločili, da bodo podaljšali možnost unovčevanja nalepk za en mesec. Škoda je bila narejena, saj se ljudje na spletu že besno pritožujejo nad nečim, kar jim je bilo obljubljeno, pa vendar ne morejo izpolniti, ker v bistvu ni njihova krivda. Ampak je pa zanimivo videti, kaj se zgodi, ko je kakšna zadeva v akciji in ko si jo ljudje želijo – kot je bilo obljubljeno.

  • prvinski problem je v samem dobavitelju, oz. proizvajalcu nožev. Verjetno res nihče ni pričakoval, da se bo to, kar se je zgodilo, res zgodilo. Da bo tolikšno povpraševanje po nožih, da jih ne bo niti mogoče izdobaviti. Vendar – to je problem, katerega bi se moral Petrol zavedati in posledično tudi imeti “backup” plan. Ljudem v navalu jeze namreč niso dovolj samo odgovori!
  • ko gre vse narobe, je potrebno imeti zelo dobro pripravljene odgovore in plan, kjer nič več ne obljubljaš, da boš uredil stvari, ampak kjer daš točne podatke, kdaj se bo to uredilo. In tukaj je Petrol naredil napako – še vedno ni točnih podatkov, kdaj bodo Berghoff noži na bencinskih servisih.
  • komunikacija – včeraj sem opazil, da so na portalu ona-on vzpostavili “hot-linijo, oz. javno tribuno”, kjer odgovarjajo besnim zbirateljem nalepk. In po parih odgovorih uvidel, da je cvrenje na ognju, kar se jim dogaja. Namesto pogovorov, bi morali imeti povsem natančne odgovore, kdaj in koliko nožev pride na kater bencinski servis in posledično bi bilo vse skupaj precej bolj preprosto. Ljudje bi vedeli, kdaj bodo noži na voljo in kje!
  • če bi imeli na TV oglas, kjer bi prej omenjene datume jasno razložili, bi bilo vse skupaj precej bolj transparentno – ampak morajo imeti dejanske datume in se jih držati!

Če je bilo vprašanje – ali imate našo “lojalnostno kartico” pred časom najbolj pogosto zastavljeno vprašanje, ki so ga zastavljali Petrolovi uslužbenci, potem je sedaj najbolj pogosto vprašanje, ki ga zastavljajo kupci – ali imate Berghoff nože! In po pravici povedano se mi smilijo delavci, ki morajo poslušati tarnanje in pizdenje kupcev, ker ni teh nožev!

In tole spodaj je moj nabirek nalepk za Berghoff nože v zadnjih dveh mesecih. Veliko nožev bo. Mogoče.

petrol_berghoff