Petrol je septembra začel z akcijo Kolekcija nožev Berghoff na Petrolu!, kjer je svojim kupcem omogočil, da z zbiranjem nalepk ceneje kupijo prej omenjene nože. Za vsak nakup na bencinskem servisu Petrol v Sloveniji v vrednosti 10 eurov, dobikupec eno nalepko.. Glede na to, da so noži z nalepkami cenejši okoli 60-odstotkov, je tudi naval na njih precej velik.

Ampak tukaj se jim je zalomilo. Namreč imajo konstanten problem z dobavo nožev – ker jih uvoznik ne more izdobaviti toliko, kolikor bi jih potrebovali – in ker jih podjetje Berhoff ne more toliko izdelati?! To slednje mi je sicer malce čudno, ampak to informacijo sem jaz slišal. In posledično so se odločili, da bodo podaljšali možnost unovčevanja nalepk za en mesec. Škoda je bila narejena, saj se ljudje na spletu že besno pritožujejo nad nečim, kar jim je bilo obljubljeno, pa vendar ne morejo izpolniti, ker v bistvu ni njihova krivda. Ampak je pa zanimivo videti, kaj se zgodi, ko je kakšna zadeva v akciji in ko si jo ljudje želijo – kot je bilo obljubljeno.

 • prvinski problem je v samem dobavitelju, oz. proizvajalcu nožev. Verjetno res nihče ni pričakoval, da se bo to, kar se je zgodilo, res zgodilo. Da bo tolikšno povpraševanje po nožih, da jih ne bo niti mogoče izdobaviti. Vendar – to je problem, katerega bi se moral Petrol zavedati in posledično tudi imeti “backup” plan. Ljudem v navalu jeze namreč niso dovolj samo odgovori!
 • ko gre vse narobe, je potrebno imeti zelo dobro pripravljene odgovore in plan, kjer nič več ne obljubljaš, da boš uredil stvari, ampak kjer daš točne podatke, kdaj se bo to uredilo. In tukaj je Petrol naredil napako – še vedno ni točnih podatkov, kdaj bodo Berghoff noži na bencinskih servisih.
 • komunikacija – včeraj sem opazil, da so na portalu ona-on vzpostavili “hot-linijo, oz. javno tribuno”, kjer odgovarjajo besnim zbirateljem nalepk. In po parih odgovorih uvidel, da je cvrenje na ognju, kar se jim dogaja. Namesto pogovorov, bi morali imeti povsem natančne odgovore, kdaj in koliko nožev pride na kater bencinski servis in posledično bi bilo vse skupaj precej bolj preprosto. Ljudje bi vedeli, kdaj bodo noži na voljo in kje!
 • če bi imeli na TV oglas, kjer bi prej omenjene datume jasno razložili, bi bilo vse skupaj precej bolj transparentno – ampak morajo imeti dejanske datume in se jih držati!

Če je bilo vprašanje – ali imate našo “lojalnostno kartico” pred časom najbolj pogosto zastavljeno vprašanje, ki so ga zastavljali Petrolovi uslužbenci, potem je sedaj najbolj pogosto vprašanje, ki ga zastavljajo kupci – ali imate Berghoff nože! In po pravici povedano se mi smilijo delavci, ki morajo poslušati tarnanje in pizdenje kupcev, ker ni teh nožev!

In tole spodaj je moj nabirek nalepk za Berghoff nože v zadnjih dveh mesecih. Veliko nožev bo. Mogoče.

petrol_berghoff

25 Responses to Petrol in Berghoff noži – ko gre vse narobe

 1. novak pravi:

  Nisem forumaš spremljam pa nekaj blogov in tvoj je prvi izmed njih, ki se je obregnil ob
  Petrolovo prevaro. Jaz pravim, da gre za prevaro in ne napako, ker se jim to ni zgodilo prvič
  in ker ne spremenijo/popravijo svojih (lažnih) obljub.

  V prejšnji akciji so obljubljali zastonj žetone (za ne vem več koliko nalepkic) za sesanje avto, do katerih pa je bilo nemogoče priti.

  Načeloma sem miren/len potrošnik in razumem da gre kaj narobe. Če gre pa 2 krat zapored pri isti
  firmi za isto-vrsten nateg pa se tudi razjezim. Tako da sem se odločil, da se bom trudil Petrolu čim
  bolj izogibat!

  Lep dan vsem!
  J.

  • had pravi:

   ce gre za prevaro ne vem.. sam bi sicer malce podvomil v to, ker tega si verjetno ne bi upali storiti.. pa jih ne zagovarjam.. vem pa, da je velik problem s tem, ko ne mores planirati tocnega stevila izdelkov, ki jih bodo kupci zeleli…

   za tisto akcijo – zastonj zetonov, pa sploh nisem vedel.. pa sem vsaj dvakrat tedensko na petrolu :(

 2. Kristijan pravi:

  Kot si pravilno sam omenil je najslabša možnost, ki jo lahko narediš, da ljudem ne poveš kdaj in koliko nožev bo na voljo. Tako ohranjaš varno distanco do kupcev. Trenutno je namreč večina uporabnikov, ki si želi te nože močno razočarana, saj nenehno sprašujejo po teh nožih, na drugi strani pa prodajalci na bencinskih servisih nimajo dovolj natančnih informacij kako je na stvari s samo zalogo. Dejansko samo prenašajo informacijo, da bodo noži še prišli v neki prihodnosti v neki količini.

  Po drugi strani pa ima Petrol še vseeno dobro komunikacijsko strategijo, ki je z dobro reklamo in hkrati dobro ponudbo ustvarila večje povpraševanje od ponudbe. Gotovo je to tudi njihov cilj. Ena od možnosti bi bila, da vsem razočaranim potencialnim kupcem, ki nebodo mogli kupiti nožev (ne po svoji krivdi) dajo možnost, da jih lahko pod istimi pogoji pri njih rezervirajo in ko bodo na voljo jim jih Petrol izdobavi.

  Na nek način tako koza ostane cela, volk je pa kljub temu sit.

  lp
  kristijan

  • had pravi:

   drzi ja..

   lahko bi naredili rezervacijski sistem.. in vanj vnesli tocne datume in podatke o tem, koliko nozev pride kateri dan..

 3. JeBi pravi:

  Najprej razjasnim mojo logiko. Na k….. mi gre sistem zbiranja nekih nalepk, točk,…zato da lahko potem na podlagi njih nekaj kupiš?!?!? Osebno na bencinskem servisu kupuje zgolj in samo gorivo in to smatram za osnovno dejavnost – in za lojalnost pričakujem ugodnost glede goriva. Je pa res, da sem tudi jaz sedaj iz principa začel težit s temi noži ker res ne razumem logike – natisneš neskončno mnogo nalepk in potem nimaš dovolj izdelkov. Po mojem mnenju lahko natisneš samo toliko nalepk kot imaš nožev oz. drugače formuliraš nagradno igro – npr. samo prvih 500 in potem bi šel tankat drugam. Tako da to je zavajanje in nepoštena poslovna praksa – odločil sem se, da jih prijavim.

 4. Žiga pravi:

  Nekaj časa mi je bilo še žal, da ne tankam na Petrolo (noben mi ni na poti), ker si že dalj časa želim komplet res kvalitetnih nožev, ki mi jih drugi družinski člani ne bodo uničili z rezanjem vseh mogočih materialov. Sedaj pa vidim, da bi imel samo probleme, če bi se za zbiranje odločil. Si sploh ne predstavljam jeze, ki bi me zajela, ker bi se pol leta vozil za brez veze do Petrola 5 km v eno smer, nato pa bi ostal brez nožev.

  Je pa očitno povpraševanje po dobrih nožih veliko, če bi bil kdo sposoben zrihtat super kakovostne nože po neki dobri ceni (tudi če nekoliko višji kot je na Petrolu), bi bila to super poslovna priložnost.

  • spam pravi:

   Kvaliteta teh nožev je premosorazmerna s trditvijo, da je Majda Potrata vrhunska manekenka.

   Res ne vem ali bi se smejal ali jokal ob branju vrstic “… ker si že dalj časa želim komplet res kvalitetnih nožev, ki mi jih drugi družinski člani ne bodo uničili… “

 5. Petrol Marketing pravi:

  Pozdravljeni,

  Najprej bi se radi opravičili za vse nevšečnosti, ki jih imajo kupci zaradi pomanjkanja nožev na naših bencinskih servisih. Povpraševanje po nožih kolekcije BergHoff ni presenetilo le nas, temveč tudi dobavitelja nožev. Kljub temu, da nožev skorajda ni mogoče dobiti na naših bencinskih servisih, saj poidejo skoraj isti dan, kot prejmejo pošiljko, pa vsem kupcem zagotavljamo, da bodo želene izdelke zagotovo prejeli. Žal bodo morali nanje še malo počakati. Vse bencinske servise smo obvestili kdaj, koliko in katere izdelke bodo prejeli. Prepričani smo, da bodo vsi, ki bodo to želeli, v prihodnjem mesecu zagotovo prišli do noža, ki ga želijo kupiti oziroma do celotne kolekcije. Vsaka skrb, da bi kdo ostal brez nožev, je odveč. Trajanje akcije bomo podaljšali z namenom, da bodo prav vsi, ki želijo kupiti nože, to tudi lahko naredili.

  Hvala za razumevanje in lep vikend!

  Jože Gostiša
  Petrol Marketing

  • Anonimno pravi:

   Ali lahko Petrol v duhu prepričanja, da bodo vsi, ki bodo to želeli, v prihodnjem mesecu zagotovo prišlo do noža izstavi pisno garancijo za tole. Recimo v tem smislu: Petrol d.d. zagotavlja in se obvezuje, da bo za vse prinešene nalepke na bencinske servise do X.Y. 20XX dobavil ustrezne obljubljene izdelke. V kolikor izdelek ne bo dosegljiv za prevzem na bencinskem servisu se Petrol d.d. obvezuje, da bo izdal prevzemnice s katerimi bo stranka lahko prevzela izdelek tudi po X.Y.20XX, vendar do vključno XX.YY.20YY.

   Tako, a ne, da ne bo kakšnih pizdarij na zadnji podaljšani dan, da nožev ni..

 6. Miha J pravi:

  Bo treba narest booking sistem, da bodo stranke prišle nož naročit, potem pa po SMSu dobile obvestilo, da jih čaka še 2 dni, recimo.

 7. Tomaz Z. pravi:

  Primarni problem je v tem, da je folk neumen, ne zna racionalno razmisljat, in navali na take zadeve, kjer zaradi nalepk za noze ki, roko na srce, niso kaj prida, zagonijo vec denarja, kot bi ga porabili za kvaliteten set nozev malce visjega kvalitetnega razreda.

 8. Johnny pravi:

  Ti Petrolovi noži so očitno taka redkost, kot tista ročno izdelana katana od Hatori Hanzota v Kill Billu. Nekaj jih je, redko kdo jih je videl, še manj pa posedoval ozr. držal v roki.

 9. Andraž pravi:

  Ne vem v čem takšen probelm..ustaviš se na pumpi kjer točiš, prosiš prodajalca Janeza če ti da komplet na stran in ko si naslednjič tam jih pobereš. Cela drama…

 10. Matej pravi:

  ce folk ne bi nasedal takim marketinskim foram, takih “problemov” najbrz ne bi bilo… ce bi jih za doloceno stevilo nalepk, dobil zastonj, bi se razumel, tako pac ne… nozi sem, nozi tja, kdaj jih dobite, nujno jih rabim, brez kompleta ne morem domov k zeni… histericno povprasevanje, nakup treh ali strih kompletov magic nozev, druzinsko zbiranje nalepk… :)

 11. halil pravi:

  Kordišu, sm te nekak imel za človeka odprte glave. S tem nalepkam, albumčki, točkicami in nožki si pa vse zajebal!

 12. Mari pravi:

  khmmm .. to ni druga stvar, ki je zmanjkala .. je najmanj tretja … ne spomnim se sicer več, kaj je bilo, neke torbe ali kaj druga eni dve leti nazaj, ko smo se morali vpisovati na seznam, ker obljubljenega niti pod razno ni bilo do konca tistega obdobja … pol si se moral vpisati v seznam na eni črpalki pač … in tja iti iskat, ko so končno željeno dobili … za ostale artikla več ni bilo ..

 13. luka pravi:

  Ne kupuj teh nožev, ker so prvovrstno sranje. Kupil sem univerzalca in nož za meso. Za rostfrei nož je zanimivo da mi že rjavi, poleg tega sta pa oba noža zelo topa, s tem da se jih praktično ne da nabrusiti (sploh nož za meso). V primerjavi s swibo nožem za meso, ki stane cca 60 eur v redni prodaji so navadno sranje.

  odpriporocam nakup, ker so po mojem to eni navadni kitajski ceneni noži. Raje naroči kiwi nože iz ebaya, ki jih na tajskem dobiš za 5 do 10 eur in so odlični, sploh za svojo ceno.

 14. Janč pravi:

  Tudi meni na Petrolu nonstop ponujajo neke nože.

  Sicer na parkirišču, iz starih Audijev in BMWjev.

  Očitno obstaja neka obsedenost z noži, drugače si ni možno predstavljati, da ob vseh trgovskih centrih, ki jih imamo, nenadoma takšna potreba po novih nožih…

 15. Žiga pravi:

  Tudi sam že kaki mesec čakam na nože, ki mi jih prodajalec na petrolu obljublja vedno ko tam tankam, pa jih do zdaj vedno zmanjka.
  Mislim, da so celotno zadevo popolnoma narobe zastavili. Če hočejo kaj rešit pa naj naredijo rezervacije in ko dobijo zalogo prejmeš sms, da noži čakajo na tebe, prej rezerviraš, prej si v vrsti.

  LP

 16. Bencin marketing-od Halila prjatu pravi:

  Mojster Had, ti me pa res ne poslušaš. Že zadnjič, ko si nekaj bevskal o posodah, ki jih dobiš z nalepkami Petrola ful kao pocen. Prlimal sem ti link do trgovine kjer prodajajo v znani slovenski spletni trgovini omenjeno posodo za isto ceno brez nalepk, točk in ostalih jajc!
  Ti bom povedu, ker si zih fejt dedec.
  Moj sosed, poklicni mesar v službi uporablja giesser nože. Enga je imel “viška” in ga men prinesel. Reže k pr norcih, sm kupil un brus, k dvakrat potegneš po njem in lahko potem asvalt na “pršut” rezine pedenaš.http://www.giesser.de/cms/index.php?article_id=36&clang=1#
  Kruh, meso, evrokrem, paradajz, koka-kola ……….. ni da ni, vse on popedena. Ročaj kao plastičen, ampak taka mehka plastika. Debel k tič, genau u pest sede, imaš un filing, k da bi od BMWja araturo božal. Pozab na Petrolgerhoff pipce. Ta prave muškarčine Giesserje vihtijo in za mejhne dnarje se celo v slovenskih spletnih trgovinah dobijo ;)

 17. miha pravi:

  V kolikor te količine še vedno ne bodo zadoščale, bomo po tem datumu uvedli možnost vpisovanja v centralni seznam na bencinskih servisih vsem, ki boste še želeli kupiti izdelke BergHoff.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.