Najprej so si uzurpirali ablast. Ne dajo jo iz svojih rok in branili jo bodo do konca. V medijih so naredili pogrome proti vsem, ki niso z njimi, oz. so proti njim. Sedaj si poskušajo, ker očitno jim gori voda, uzurpirati še proteste, ki so se v končni fazi sprevrgli zgolj in samo proti njim, čeravno so poskušali vse skupaj preusmeriti v drugo smer – spomnimo se še prvih protestov in izgredov, ki so jih povzročili “najeti skrajneži”. No, ta varianta se jim ni obrestovala in vedno hujše je bilo za njih. Ljudje so ablast pozivali k odstopu in vse bolj glasni so bili povsod. Vmes se je za Janeza Janšo zgodil tudi KPK, kjer je ponovno dokazal, da njemu nihče ne more nič in da bo, kot sem že zgoraj zapisal – za “pridobljeno” ablast se bo boril do konca.

Ker so v “taboru” vstajnikov že pred časom napovedali 3. vseslovensko vstajo za 8. februarja na Kongresnem trgu v Ljubljanu, so se v Zboru za republiko odločili, da bodo izkoristili to množico ljudi, ki se bo zbrala tam in jih “prekrstili” za svoje “podpornike”. No, vsaj namen je takšen, če Zbor za republiko sporoči javnosti, da bo imel na isti dan “javnih shod” s kulturnim programom, ki naj bi se začel ob 11. uri. In si predstavljam novice medijev, naklonjene ablasti, ki bodo pisali o neskončnih množicah podpornikov Zbora za republiko, ki so cel dan vztrajali na Kongresnem trgu in izražali podporo svojim somišljenikom.

Saj se še spomnite njihovega poročanaj o “vstajnikih”, ki jih je bilo skoraj vedno skoraj nič?! Ker gre za očitno provokacijo lahko samo upam, da ne bo prišlo do fizičnega nasilja! Bi bilo pa zanimivo videti, če bi vsi vstajniki imeli rdeče, ali pa roza, ali pa bele trakove okoli roke – da bi se po nečem ločili od pripadnikov Zbora za republiko – itak se bo njih dalo zelo preprosto ločiti od vseh ostalih – kar je bilo razvidno iz fotografij zadnjih dveh “javnih tribun”, ki so jih organizirali, vendar na njih niso pustili javnosti, vendar samo “njihove”. In taisti ljudje so zelo proti vsemu, kar spominja na Jugo – poslužujejo pa se metod, ki so bile točno takrat uporabljene (mitingi resnice, jogurti..).

BBjI83NCcAAJRk0.jpg_large