3. vseslovenska vstaja in shod Zbora za republiko 8. februar – Kongresni trg, Ljubljana?

Najprej so si uzurpirali ablast. Ne dajo jo iz svojih rok in branili jo bodo do konca. V medijih so naredili pogrome proti vsem, ki niso z njimi, oz. so proti njim. Sedaj si poskušajo, ker očitno jim gori voda, uzurpirati še proteste, ki so se v končni fazi sprevrgli zgolj in samo proti njim, čeravno so poskušali vse skupaj preusmeriti v drugo smer – spomnimo se še prvih protestov in izgredov, ki so jih povzročili “najeti skrajneži”. No, ta varianta se jim ni obrestovala in vedno hujše je bilo za njih. Ljudje so ablast pozivali k odstopu in vse bolj glasni so bili povsod. Vmes se je za Janeza Janšo zgodil tudi KPK, kjer je ponovno dokazal, da njemu nihče ne more nič in da bo, kot sem že zgoraj zapisal – za “pridobljeno” ablast se bo boril do konca.

Ker so v “taboru” vstajnikov že pred časom napovedali 3. vseslovensko vstajo za 8. februarja na Kongresnem trgu v Ljubljanu, so se v Zboru za republiko odločili, da bodo izkoristili to množico ljudi, ki se bo zbrala tam in jih “prekrstili” za svoje “podpornike”. No, vsaj namen je takšen, če Zbor za republiko sporoči javnosti, da bo imel na isti dan “javnih shod” s kulturnim programom, ki naj bi se začel ob 11. uri. In si predstavljam novice medijev, naklonjene ablasti, ki bodo pisali o neskončnih množicah podpornikov Zbora za republiko, ki so cel dan vztrajali na Kongresnem trgu in izražali podporo svojim somišljenikom.

Saj se še spomnite njihovega poročanaj o “vstajnikih”, ki jih je bilo skoraj vedno skoraj nič?! Ker gre za očitno provokacijo lahko samo upam, da ne bo prišlo do fizičnega nasilja! Bi bilo pa zanimivo videti, če bi vsi vstajniki imeli rdeče, ali pa roza, ali pa bele trakove okoli roke – da bi se po nečem ločili od pripadnikov Zbora za republiko – itak se bo njih dalo zelo preprosto ločiti od vseh ostalih – kar je bilo razvidno iz fotografij zadnjih dveh “javnih tribun”, ki so jih organizirali, vendar na njih niso pustili javnosti, vendar samo “njihove”. In taisti ljudje so zelo proti vsemu, kar spominja na Jugo – poslužujejo pa se metod, ki so bile točno takrat uporabljene (mitingi resnice, jogurti..).

BBjI83NCcAAJRk0.jpg_large

 1. Pa ti resnično verjameš vsaj eno tretjino tega, kar si zapisal?

  Ali pa vsaj s prvim in zadnjim stavkom?

  Resno?

 2. No ja, ta tekst je pač zelo pristranski in močno agitira za svojo stran. Ampak jaz s tem nimam problemov, smo v demokraciji, vsak ima pravico do svojega mnenja in to moramo spoštovati. Lahko bi pa avtor zapisa vsaj priznal,da imajo ti “vseslovenski protesti ” nenormalno medijsko podporo. Jaz niti prej nisem podpiral protestov ( ne moreš biti proti vsemu in vsem, treba je biti tudi za koga in kaj ), niti ne podpiram zdaj tega zborovanja Zbora za republiko. Na ulicah in cestah se nič ne reši, mi Slovenci moramo poiskati neki konsenz, ne pa da še danes živimo v državljanski vojni. Ampak jaz se s tem sploh več ne obremenjujem. Mi pač ne znamo živeti brez tega, zato potrebujemo prezir in sovraštvo do drugega. In ne bo bolje. Bolani narod pač.
  Čeprav ne podpiram protestov ( ne vseslovenske vstaje, ne tega Zbora za republiko ) pa moramo vseeno vsem dopustit pravico do zbiranja in protestov. Kot vem, bo Zbor za republiko vse prijavil v skladu z zakonom in to je potrebno pozdravit. Misim da bo Zbor za republiko zbral tudi občutno več ljudi. Oni se znajo iti te zadeve. Nimajo nekih utopičnih in revolucionarnih zahtev, oni so bolj praktični, pragamatični in realni.

 3. > Najprej so si uzurpirali ablast.

  Krucifiks, proti čemu sploh protestirate, če očitno nimate pojma o pojmu glede državne ureditve!!!! Tile t.i. “uzurpatorji ablasti” so sestavili vlado popolnoma legalno! Pač so se v koalicijo povezale stranke, ki so skupaj zbrale parlamentarno večino. In voli se izključno poslance v parlamentu (natančneje rečeno, z volitvami se določi, koliko pripadnikov posamezne strankarske liste bo v parlamentu), prav nikjer pa ne piše, da se neposredno določa člane vlade! To, da relativno “zmagovita” stranka obtiči v opoziciji, ni čisto nič nenavaden pojav niti v še bolj normalnih državah. V Avstriji je leta 1999 kancler (PV) postal celo predstavnik tretjeuvrščene stranke, pa ni niti eden Avstrijec gagal o “uzurpiranju ablasti”. Očitno mora Avstrija biti neka obskurna banana država, nje.

  > V medijih so naredili pogrome proti vsem, ki niso z njimi, oz. so proti njim.

  Očitno sem moral nekaj prespati in se je Demokraciji oz. Reporterju tržni delež čez noč dvignil na nivo mainstream medijev in sedaj po levi šišajo glasilo SZDL, nekdaj zeleni Zaresnik, Širca TV, Television Mexicana s Kanalizacijo A itd.

  > Sedaj si poskušajo, ker očitno jim gori voda, uzurpirati še proteste,

  Znano je, da sta jih poskušala uzurpirati Janković (ko še ni bil določen za kolateralno škodo in “zamrznitev”) in don Murgleonejev zet Svizec. Samo sta imela smolo, da je na proteste prišlo nekaj osebkov, ki so preveč zares vzeli tisto floskulo “proti lopovom” in so ju, ti packi neinforirani!, nesramno izžvižgali.

  > spomnimo se še prvih protestov in izgredov, ki so jih povzročili “najeti skrajneži”.

  Imamo več kot dovolj dokazov, da si tudi sam usmerjal te najemniške tolpe “skrajnežev” in bi lahko že vedel, kdo je vse skupaj organiziral. Očitno pa si takrat bil le nepomeben zastavnik in ti niso povedali celotnega plana. Eto, šlo je za to, da so VašiSvoji hoteli doseči izredne razmere in s tem preprečiti Türkašenkov poraz v 2. krogu volitev. Folk ni nasedel in je Türkašenku izrekel plebiscitaren “sikter!”, kar je celo sam dokaj hitro skontal in se s tem sprijaznil. Ker nekaj časa ni bilo potrebe po novih izgredih, si pač bil dismissed, ne da bi ti povedali, za kaj se je vse skupaj sploh šlo. In ker manever s Türkašenkom ni uspel, pač (pod)oficirskemu kadru te akcije niso mogli podeliti odlikovanj. Je**t ga…

  > Vmes se je za Janeza Janšo zgodil tudi KPK, kjer je ponovno dokazal, da njemu nihče ne more nič

  Aaaaauuuuaaaaaaa! Mislim, če že floskulirate o “pravni državi”, dajte za boga milega preveriti, kaj ta besedna zveza sploh pomeni! To pomeni, da v normalni državi sodbe o krivdi ne izrekajo ne tožilstrvo, ne KPK, ne kaka druga komisija za istraživanje ruda i gubljenje vremena, pač pa le izključno sodišča! To tudi pomeni, da se ima vsak obtoženi pravico braniti, preveriti postopke preiskave (ja, tudi izkušenim aktuarjem se zgodi, da se nehote kdaj pa kdaj zmotijo pri vnašanju podatkov, kaj šele, če je zraven polpismena opica od Praprotnika!), obrazložiti situacijo, država mu je celo dolžna plačati odvetnika, če si ga ne more privoščiti. Še več, če se obtoženemu zdi, da sodni postopek ni potekal po pravilih, se ima celo možnost pritožiti na višjo stopnjo. V t.i. normalnih državah bi politik zaradi obtožb morda res odstopil, no v normalnih državah se potrudijo, da obtožbe temeljito preverijo, vanje ne tlačijo konstruktov o neznanem kraju ob neznanem času po neznanem komunikacijskem kanalu… in politik odstopi, če mu je jasno, da obtožba drži in da bi sodni postopek vse skupaj le potrdil. Še več, če bi v normalni državi pravniški analfabet a la Klemenčič prekoračil svoja pooblastila, obtoženim odrekel možnost zagovora in se šel sodnika, bi še isto sekundo postal bivši in si za vekov veke zaprl vrata do katerekoli proračunske sinekure.

  > Ker so v “taboru” vstajnikov že pred časom napovedali 3. vseslovensko vstajo za 8. februarja na Kongresnem trgu v Ljubljanu,

  A ja? So pravočasno prijavili shod pristojnim organom? A da niso? Torej uradno niso napovedali nič in je Kongresni trg bil še prost. Pika! A da kljub neprijavi organizirajo proteste??? Aaaauuu, o pravni državi nam torej tuljo izmečki, ki zavestno kršijo zakone, čeprav bi ob pravočasni prijavi brez problema dobili svoj trg. Tudi zato, ker to ni v pristojnosti države temveč občine. Ampak komunistom se očitno zelo kolca po “pravni državi” a la 1945, ko so isti asasini hkrati tožili, ekspresno obsodili in nad fojbami še izvrševali smrtne “obsodbe”.

  > da bo imel na isti dan “javnih shod” s kulturnim programom, ki naj bi se začel ob 11. uri.

  No shit, Sherlock, na 8. februar bi imeli kulturni program. To bi pa že lahko vedel, da je takrat kulturni praznik, saj ste ga vendar lastnoročno določili sami komunisti, ker preverjeno zelo obožujete smrt in pobijanje. In da bo stvar še bolj ironična, ravno na kulturni praznik, ko naj bi ljudje obiskali kakšno kulturno prireditev, hočete iz mesta pregnati vse normalne ljudi in se spet iti divjaško razgrajanje, po možnosti spet začinjeno z nasiljem.

  > In si predstavljam novice medijev, naklonjene ablasti, ki bodo pisali o neskončnih množicah podpornikov Zbora za republiko, ki so cel dan vztrajali na Kongresnem trgu in izražali podporo svojim somišljenikom.

  Prevedeno, pravica do zbiranja in svobodnega izražanja naj bi torej veljala le takrat, ko se s tem izražanjem časti hude jame, gole otoke in se 3,14zdi čez “ne naše”? Bog ne daj, da bi si to pravico želel izkoristiti kdo, ki bi hotel povedati kaj čez “naše”, nje.

  > Saj se še spomnite njihovega poročanaj o “vstajnikih”, ki jih je bilo skoraj vedno skoraj nič?!

  Do sedaj je največ “vseslovenskih” “vstajnikov” naštel jako kredibilmni Komsomolec in sicer ok. 8000. Kar je cele 4 promile celotne populacije. Oz. manj kot pol procenta. Katerikoli statistik bi potrdil, da je to statistična napaka, ki se enostavno zanemari. Drugače povedano, če npr. na volitvah neka stranka prejme 20,4% glasov, bodo prav vsi mediji to zaokrožili in objavili, da je prejela 20% in se nihče iz te stranke ne bo razburjal glede tega. Če se že gremo definicijo “skoraj nič”, lahko poškilimo v zakon o parlamentarnih volitvah, ki je neverjetno ekspliciten glede tega. Vse, kar je manj od 4% oz. desetkrat (!!!) več od deleža “vstajnikov” v populaciji, je zanemarljivo in pravzaprav nič. Če pa nadaljujemo številske primerjave. Sekelj oz. Pancetova četa sta na bežigrajsko podrtijo trikrat v nekaj dnevih privabila več kot 10.000 ljudi. Na vsako tekmo! In to na neke “vaške” tekme proti Celovcu in Beljaku, ker večnega derbija z Jeseničani letos sploh ne bo. Srečko bo na prijateljsko (!!!) tekmo proti Bosni (“delavska” ekipa brez “brazilskih” virtuozov!) privabil ok. 16.000 ljudi. Ker jih Stožice enostavno ne sprejmejo več! Tino je na pohorsko strmino prišlo spodbujat več kot 20.000 ljudi. Na vsako izmed dveh tekem. Koliko Mariborčanov je oni dan že prišlo metat kocke v Rotovž???? Počakajmo še do marca, da vidimo, kolikšne množice bodo Robi & co. pritegnili v Planico…

  > Ker gre za očitno provokacijo lahko samo upam, da ne bo prišlo do fizičnega nasilja! Bi bilo pa zanimivo videti, če bi vsi vstajniki imeli rdeče, ali pa roza, ali pa bele trakove okoli roke – da bi se po nečem ločili od pripadnikov Zbora za republiko – itak se bo njih dalo zelo preprosto ločiti od vseh ostalih

  Aha, po tem in državljanskovojni retoriki sodeč spet pripravljate brutalne izgrede in so te spet rekrutirali v poveljniške strukture. Boš tokrat spet zgolj zastavnik ali so te že povišali?

  > kar je bilo razvidno iz fotografij zadnjih dveh “javnih tribun”, ki so jih organizirali, vendar na njih niso pustili javnosti, vendar samo “njihove”

  Aha, če najamem privat prostore za organizacijo privatnega dogodka, moram zraven spustiti kar vsakega komunajzarja, ki se mu to sprdne, in to samo zato, ker je komunajzar????? In če ga s to hajduško “logiko” vred verbalno “pošljem” v Severno Korejo, ima ta komunjara kar naravno pravico, da iz užaljenosti pretepa povabljene udeležence????? BTW, tole ta zadnje o grožnjah udeležencem “nepravih” dogodkov, s čimer tako odkrito grozite tudi za 8. februar, ste skoraj dobesedno pobrali iz nacističnih SA priročnikov. Ja, od vašihsvojih ideološkiih bratrancev. Sieg!

  > In taisti ljudje so zelo proti vsemu, kar spominja na Jugo – poslužujejo pa se metod, ki so bile točno takrat uporabljene (mitingi resnice, jogurti..).

  Hmmm, pa ravno vi dosledno kopirate mitinge istine, zahtevate samoupravljanje in slavite socialistično hajdučenje, se poslužujete diskreditacij, partijskih čistk, medijskega monopola, aspiracij po metanju v jame…

  1. > Krucifiks, proti čemu sploh protestirate, če očitno nimate pojma o pojmu glede državne ureditve!!!! Tile t.i. “uzurpatorji ablasti” so sestavili vlado popolnoma legalno!

   kdo govori o volitvah in o sestavi vlade? jaz nisem niti z besedo tega omenil. ampak ocitno si ti razmisljal, da je mogoce kaj narobe s tem?

   > Očitno sem moral nekaj prespati in se je Demokraciji oz. Reporterju tržni delež čez noč dvignil na nivo mainstream medijev in sedaj po levi šišajo glasilo SZDL, nekdaj zeleni Zaresnik, Širca TV, Television Mexicana s Kanalizacijo A itd.

   niti ne. govorim o Siol.netu, o Planet TV in ostalih pritiklinah..

   > Znano je, da sta jih poskušala uzurpirati Janković (ko še ni bil določen za kolateralno škodo in “zamrznitev”) in don Murgleonejev zet Svizec. Samo sta imela smolo, da je na proteste prišlo nekaj osebkov, ki so preveč zares vzeli tisto floskulo “proti lopovom” in so ju, ti packi neinforirani!, nesramno izžvižgali.

   kar ne drzi. kajne?

   > Imamo več kot dovolj dokazov, da si tudi sam usmerjal te najemniške tolpe “skrajnežev” in bi lahko že vedel, kdo je vse skupaj organiziral. Očitno pa si takrat bil le nepomeben zastavnik in ti niso povedali celotnega plana. Eto, šlo je za to, da so VašiSvoji hoteli doseči izredne razmere in s tem preprečiti Türkašenkov poraz v 2. krogu volitev.

   kako napak. ampak ocitno ti vec ves o tem – torej lahko sklepam, da si vedel, kdo in zakaj je to organiziral.. verjamem, da si naredil to, kar si moral in podal prijavo zoper storilce?

   > Aaaaauuuuaaaaaaa! Mislim, če že floskulirate o “pravni državi”, dajte za boga milega preveriti, kaj ta besedna zveza sploh pomeni! To pomeni, da v normalni državi sodbe o krivdi ne izrekajo ne tožilstrvo, ne KPK, ne kaka druga komisija za istraživanje ruda i gubljenje vremena, pač pa le izključno sodišča!

   katera sodisca? in kdo pravi, da je KPK izdal sodbo? hmm, dvoje resnic, kajne?

   > A ja? So pravočasno prijavili shod pristojnim organom? A da niso? Torej uradno niso napovedali nič in je Kongresni trg bil še prost. Pika! A da kljub neprijavi organizirajo proteste???

   torej ce prijavis, potem je vse kul? no ja, glede na to, da vstajniki nimajo organizirane vstaje, jo bolj tezko prijavijo?

   > No shit, Sherlock, na 8. februar bi imeli kulturni program. To bi pa že lahko vedel, da je takrat kulturni praznik, saj ste ga vendar lastnoročno določili sami komunisti, ker preverjeno zelo obožujete smrt in pobijanje. In da bo stvar še bolj ironična, ravno na kulturni praznik, ko naj bi ljudje obiskali kakšno kulturno prireditev, hočete iz mesta pregnati vse normalne ljudi in se spet iti divjaško razgrajanje, po možnosti spet začinjeno z nasiljem.

   sveta preproscina.. kako lahko je zvaliti vso krivdo na komuniste..

   > Prevedeno, pravica do zbiranja in svobodnega izražanja naj bi torej veljala le takrat, ko se s tem izražanjem časti hude jame, gole otoke in se 3,14zdi čez “ne naše”? Bog ne daj, da bi si to pravico želel izkoristiti kdo, ki bi hotel povedati kaj čez “naše”, nje.

   en transparanet – verjetno vas, z barbara rovom in voila, lahko do konca zivljenja mirno onanirate?

   > Do sedaj je največ “vseslovenskih” “vstajnikov” naštel jako kredibilmni Komsomolec in sicer ok. 8000. Kar je cele 4 promile celotne populacije.

   ocitno tudi ta stevilka boli. da je sedaj potrebno se iti kontra ofenzivo!

   > Aha, po tem in državljanskovojni retoriki sodeč spet pripravljate brutalne izgrede in so te spet rekrutirali v poveljniške strukture. Boš tokrat spet zgolj zastavnik ali so te že povišali?

   zelo dobro poznas ustroj! cestitam

   > Aha, če najamem privat prostore za organizacijo privatnega dogodka, moram zraven spustiti kar vsakega komunajzarja, ki se mu to sprdne, in to samo zato, ker je komunajzar?????

   ne, seveda ne. vasi so vasi in nikakor drugi ne sodijo zraven na javno tribuno, kajne? znane metode..

   > Hmmm, pa ravno vi dosledno kopirate mitinge istine, zahtevate samoupravljanje in slavite socialistično hajdučenje, se poslužujete diskreditacij, partijskih čistk, medijskega monopola, aspiracij po metanju v jame…

   poskusi ponovno

  2. Za začetek bi Janša lahko prijavil svoje premoženje, pa potem lahko pametuješ naprej.

 4. Vsi se spomnimo neke javne ANTIFA tribune na FDVju, kjer tudi nekako niso bili ravno navdušeni da so se pojavile osebe ki niso bile enakega mnenja kot organizatorji.

 5. Sicer upam da se bodo stvari pri nas malce stabilizirale, bi že bil čas, pa da bodo določene osebe prevzele odgovornost. Ker drugače bo hitro nastala iz tele naše “lepe” državice indija koromandija (kakor se stvari dogajajo zadnje čase pri nas kar ne moreš verjeti; ljudje pravice, demokratične usmeritve, s trdnim prepričanjem ter zagovarjanjem človekovih pravic in ljudstva so se spremenili ko tisti nori biki, ko bi jih s hleva spustil).
  Pa še nekaj si ne želim “komunajzerskega” sistema (popisovanje, na podlagi tega pa potem maltretiranje ter odvzevanje napredovanj ipd. skratka uničevanje moralo ter jih dobiti na svojo stran) ali pa “Miloševičevih” taktik (kontra demonstracije s svojimi plačanci; tak sistem je dober če hočeš narediti kaos, se rešiti konkurence ter “na grdo” zavladati v državi).

 6. Prvič so poslal izgrednike pa ni uspelo.zdaj pa ponovno hočejo zanetit konflikt, da upravičeno policija na hard udari. Takle mamo. BOLNIKI.

 7. “Najprej so si uzurpirali ablast. Ne dajo jo iz svojih rok in branili jo bodo do konca.”

  Lahko prosim konkretneje pojasniš UZURPACIJO OBLASTI?
  Če imaš kakšne zanesljive informacije v tej smeri,
  bi bilo najbolje, če jih posreduješ nekomu, ki bi sprožil postopek pred ustavnim sodiščem,
  če pa vanj ne zaupaš, potem pa vsaj pred evropskim parlamentom.
  Uzurpacija oblasti v eni izmed držav EU bi bila tudi top novica za vsak resen zahodni časopis…
  Lahko pa seveda tudi priznaš, da zgolj sadiš bučke ;-)

  “V medijih so naredili pogrome proti vsem, ki niso z njimi, oz. so proti njim.”
  Lahko opišeš vsaj enega izmed zadnjih POGROMOV proti vsem, ki niso z njimi (s kom to?)?

  “Sedaj si poskušajo … uzurpirati še proteste, ki so se … sprevrgli zgolj in samo proti njim”

  A res, a po novem so to izključno protivladni protesti?
  Morda lahko navedeš kakšen citat koga izmed akterjev na to temo?
  Na njihovi spletni strani med zahtevami pod 1. točko še vedno piše povsem drugače:
  http://www.facebook.com/kricac/info
  “OSNOVNE ZAHTEVE (izjava za medije – 7. december)
  1.) Zahtevamo odstop politične elite. Desne in leve. V parlamentu in v vladi, v koaliciji in v opoziciji. Zahtevamo, da odidejo vsi, ki so izstopili iz koalicije naroda.”

  Je morda ta blog zapis tudi del uzurpacije protestov s strani “levih” in “desnih”?

  “In taisti ljudje so zelo proti vsemu, kar spominja na Jugo”
  Kako naj razumem ta stavek?
  Morda v nasprotju s pozivom vstajnikom pozivaš k uporabi jugoslovanskih simbolov?
  “Prinesite tudi državne simbole, denimo slovensko zastavo in slovenski grb!
  Tako bomo pokazali, da nam NE GRE NE ZA LEVE NE ZA DESNE, temveč le za Slovenijo,
  ki je TRAJNA LAST DRŽAVLJANK IN DRŽAVLJANOV TE DRŽAVE!!!”

 8. Podprimo jih aktivno s prisotnostjo ali pasivno preko maših medijev. Solidarnost velja. Smo v dreku, pomagajmo si in podpri o akcijo.

Komentarji so zaprti.