Če je bil Instagram hit leta 2011, bo hit leta 2013 Vine aplikacija

Instagram je kul – fotografije na drugačen način je bil zapis iz leta 2011, ko sem postal Instagram uporabnik. Kasneje so prodali Instagram Facebooku za milijardo dolarjev. Vse ostalo je zgodovina.

Pred parimi dnevi je prišla novost – mobilna aplikacija Vine, ki jo je predstavil Twitter (in je že integrirana vanj), ki jo je mogoče dolpotegniti za iOS naprave na naslovu – https://itunes.apple.com/. V bistvu povsem preprosta zadeva, ki omogoča uporabniku da posname “6 sekundni video” z zelo zanimivim kadriranjem, ki ga naredi s tem, da dlje časa drži prst na zaslonu (tisti čas aplikacija zajema video), oz. da naredi “drugačen timelapse video”, ki ga seveda deli s svojimi prijatelji, ali pa preko družbenih omrežij.

Zakaj bi to nekdo uporabljal? Nimam pojma, ampak tako pač je, ko pridejo novosti, ki navdušijo uporabnike in jih začnejo uporabljati. Ali se zgodi viralnosti ali ne, pa je nekaj povsem drugega. In v Vine primeru se bo zgodila, saj je danes Twitter že poln posnetkov. Ko sem kreairal svoj uporabniški račun v Vineu sem bil edini med svojimi Twitter sledilci. Danes pa je stanje povsem drugačno.

  1. Ideja na prvo žogo izgleda zelo kul. Bi pa na vašem mestu zamenjal typeface spletne strani oziroma celega branda, če ste delali v celoti. Veliko sreče!

Komentarji so zaprti.