Za razliko od “veteranov” družbenih omrežij (Facebook, Twitter,..), se je Instagram prvotno pojavil kot mobilna aplikacija. V svojih dveh letih in pol obstoja ima preko 1.000.000.000 uporabnikov (1 milijarda). Sam bom čez teden dni praznoval prvi dve leti na Instagramu – had – v tem času sem objavil 1.255 fotografij, imam 2.180 sledilcev in sledim 144 uporabnikom.

Pred parimi meseci so pri Instagramu predstavili spletni profil, ki je bil očitno samo začetek spremeb, ki se dogajajo pri njih po tem, ko jih je za 1.000.000.000 $ (1 milijardo) kupil Facebook. In moj Instagram profil izgleda takole – http://instagram.com/had.

Danes pa je Instagram predstavil novost – spletno verzijo njihovega produkta, ki ima enake funkcionalnosti, kot jih ima mobilna aplikacija. Za registrirane uporabnike se  “stream” fotografij  prikazuje na spletu in omogoča lajkanje, komentiranje, brisanje lastnih fotografij, kot tudi prijavo neprimernih fotografij. Še vedno pa ne omogoča nalaganja fotografij preko spleta in njihove obdelave, iskanja – po uporabnikih, značkah, iskalnih pojmih.. Ampak to verjetno še pride.

instagram

One Response to Instagram – končno tudi spletna verzija

  1. Nejc pravi:

    Upam da nalaganje slik iz računalnika ne pride :)

    Ker sedaj je bilo večina slik res posnetih s telefonom… če bo omogočeno nalaganje iz brskalnika pa se bo nalagalo vsega, kar se mi zdi da ni “point” Instagrama.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.