Zadnje čase veliko prostora posvečam stranki SDS, saj me vedno znova navdušijo in priznam, škoda se mi zdi, da bi te cvetke ostale nezabeležene. Čez par let se jim bom lahko prijetno nasmehnil. No, včerajšnja objava na spletnem mestu cuvar.si z naslovom Osupljivi dokumenti sds: člani stranke morajo prinesti poimenski seznam vsaj treh ljudi, ki bodo šli na shod zbora za republiko je prinesla spet nekaj novega glede petkovega Zbora za republiko na Kongresnem trgu. Objavljeni dokument namreč zelo nazorno prikazuje, kako poteka rekrutacija volilne baze v primeru SDS.

Saj poznate takšne dialoge:

Telefonski klic, neznana številka, ponavadi se ne oglasim, včasih naredim izjemo. In sem se oglasil.
“Čao stari, kako si? Dolg časa se že nisva slišala!” se oglasi glas na drugi strani.
“Kdo pa kliče?” povprašam.
“A ja, jaz sem (ime izpuščeno), sem ravno razmišljal in se spomnil nate”, mi reče. Naj me bo strah, da moški razmišljajo o meni?

“Super! In kako da si se spomnil name po ene 10 letih?” grem v kontra smer.
“Ja veš, tebe so vedno zanimale novosti in podobno. Pa sem našel nekaj odličnega! Če imaš čas, greva na pijačo in ti vse razložim.” Ponavadi ne zavrnem ponudbe kolegov, ali prijateljev, v tem primeru sem bil pa vseeno malce skeptičen.

Molk z moje strani in sledi klasično vprašanje: “A gre za piramidne sheme – MLM? Gem Collection, Eurosuccess?? Me ne zanima!”

In točno to počne stranka SDS. Namreč da bo zborovanje na Kongresnem trgu takšno, kot mora biti, da bodo pokazali celotni Sloveniji koliko jih je, so se odločili za rekrutacijo po piramidni shemi:

Vsak član IO naj poleg svoje udeležbe zagotovi še najmanj 3 udeležence za javno shod 8.2.2013 v Ljubljani. Poimenski seznam boste oddali na seji.

S tem bodo ohranili lik in delo njihovega vodje – Janeza Janše, proti kateremu se dogajajo napadi. In najboljša obramba bo ravno množična udeležba in podpora.  Pa naj še kdo reče, da se ne znajo mobilizirat? In da ne delujejo kot piramida?!  (vir fotografije – cuvar.si)

vabilo-io-mo-sds-nm