Zadnje čase veliko prostora posvečam stranki SDS, saj me vedno znova navdušijo in priznam, škoda se mi zdi, da bi te cvetke ostale nezabeležene. Čez par let se jim bom lahko prijetno nasmehnil. No, včerajšnja objava na spletnem mestu cuvar.si z naslovom Osupljivi dokumenti sds: člani stranke morajo prinesti poimenski seznam vsaj treh ljudi, ki bodo šli na shod zbora za republiko je prinesla spet nekaj novega glede petkovega Zbora za republiko na Kongresnem trgu. Objavljeni dokument namreč zelo nazorno prikazuje, kako poteka rekrutacija volilne baze v primeru SDS.

Saj poznate takšne dialoge:

Telefonski klic, neznana številka, ponavadi se ne oglasim, včasih naredim izjemo. In sem se oglasil.
“Čao stari, kako si? Dolg časa se že nisva slišala!” se oglasi glas na drugi strani.
“Kdo pa kliče?” povprašam.
“A ja, jaz sem (ime izpuščeno), sem ravno razmišljal in se spomnil nate”, mi reče. Naj me bo strah, da moški razmišljajo o meni?

“Super! In kako da si se spomnil name po ene 10 letih?” grem v kontra smer.
“Ja veš, tebe so vedno zanimale novosti in podobno. Pa sem našel nekaj odličnega! Če imaš čas, greva na pijačo in ti vse razložim.” Ponavadi ne zavrnem ponudbe kolegov, ali prijateljev, v tem primeru sem bil pa vseeno malce skeptičen.

Molk z moje strani in sledi klasično vprašanje: “A gre za piramidne sheme – MLM? Gem Collection, Eurosuccess?? Me ne zanima!”

In točno to počne stranka SDS. Namreč da bo zborovanje na Kongresnem trgu takšno, kot mora biti, da bodo pokazali celotni Sloveniji koliko jih je, so se odločili za rekrutacijo po piramidni shemi:

Vsak član IO naj poleg svoje udeležbe zagotovi še najmanj 3 udeležence za javno shod 8.2.2013 v Ljubljani. Poimenski seznam boste oddali na seji.

S tem bodo ohranili lik in delo njihovega vodje – Janeza Janše, proti kateremu se dogajajo napadi. In najboljša obramba bo ravno množična udeležba in podpora.  Pa naj še kdo reče, da se ne znajo mobilizirat? In da ne delujejo kot piramida?!  (vir fotografije – cuvar.si)

vabilo-io-mo-sds-nm

12 Responses to Stranka SDS in piramidna shema?

 1. Janč pravi:

  1. Tale Kekčev poziv je patetičen. Spominja na neke druge čase.

  2. Spet ti je domišljija zbezljala ;-)

  – Ne gre za člane stranke, ampak zgolj člane izvršnega odbora Novo Mesto.

  – Ne gre za piramidno shemo, saj nikjer ne piše, da mora tudi vsak od pridobljenih treh pridobiti spet po tri in tako naprej po piramidi navzdol – tega ni.

  • Dejan pravi:

   A na SDS strani si tudi tako zelo priden in opozarjaš nepravilnosti in neskladnosti?

   • Janč pravi:

    Ne opozarjam na nepravilnosti in neskladnosti, ampak le argumentirano komentiram ta večje buče, kadar se mi zdi vredno…

    SDS strani ne berem in ne komentiram, to slednje tam niti ni možno, če se prav spomnim…

  • Peter pravi:

   Člani izvršnega odbora so člani stranke, drugače če ne bi bili člani, ne bi mogli postati funkcionarji stranke. Tako da, gre za člane.

   • Janč pravi:

    Seveda gre za člane.

    A očitno napačno razumeš generalizacijo / specializacijo.
    Vse hruške so sadeži, a niso vsi sadeži hruške.

    Torej bi bilo po tvoje prav tudi, če bi zapisal:
    “Državljani morajo prinesti poimenski seznam…”
    Saj člani IS SDS Novo mesto so tudi državljani, kaj ne? In Evropejci.

 2. Anonimno pravi:

  Ha ha ha, kako glupi ste ta oranžni, še celo neko certificirano teslo od Lubeja vas zlahka nategne kar brez vazeljin!

  Ampak kar je res, je res, toti Lubej se hitro uči od Gombočeve, le detajlov ne zna opaziti. V temle falsificiranem dopisu je MO SDS NM postavil na Kandijsko 36, samo za 22 hišnih števil (oz. 11 na isti strani ulice) je zgrešil.

  • Janč pravi:

   Tudi tu je prevel domišljije na delu.

   Vidim, da podcenjuješ Lubeja, on se na omenjeni nivo ziher ne bi spuščal…

   Kandijska 36 je recimo omenjena tule:

 3. novak pravi:

  Had, se moram strinjat z Janč-em, da ne gre za nikakršno piramidno shemo.
  Tako da naslov zavaja.

  LP!
  novak

  P.S. Pa sem daleč od tega, da bi bil naklonjen SDS.

  • had pravi:

   Stranka SDS in piramidna shema?

   zato je bil tudi naslov taksen.. :)

   • Janč pravi:

    Naslovi z vprašanjem na koncu so zadnje čase zelo razširjeni,
    recimo na teletekstu MMC so dokaj pogost pojav.

    Po vzoru prvotnega:

    “Kaj pa, če je vse res?”

    Bom poskusil še jaz:
    “Bloger Had si s sajenjem bučk dviguje traffic stats?”

    Ampak vsaka čast, s temi bučkami, ki provocirajo odzive, dejansko uspešno dviguješ nivo uporabe logičnega razmišljanja in artikuliranega izražanja med bralci, kar je redek pojav.

 4. s-c pravi:

  Dva današnja najlucidnejša komentarja na to temo, pa naj bosta še tu za morebiten backup, da se ohranita za prihodnje rodove. Najprej eden, ki ga je spesnil On™:

  Ne vem koji kurac je s temi tipi iz SDS. Pa kaj se oni koji kurac submisivno opravičujejo prokompartijskim idiotom, ki so tako arogantno nesramni in sprijeni, da imajo muda namigovati, da SDS ne bi smela odkrito pozivati na podporo zborovanja?

  Ma, če bi jaz vodil SDS namesto teh zmedenih brezjajčnih begavčkov, bi prokompartijskim žurnalistom Slovenistana dal tak odgovor: Pa kaj si vi mislite bebci komunistični, kaj si domišljate kdo ste, pičke komunistične zagamane?! Podpirali bomo katerikoli zbor in zborovanje se nam zdi pravo in svojemu članstvu bomo pošiljali katerakoliže legitimna in zakonita sporočila in vam Kučanovim pičkicam sporočam, da nam lahko pljunete pod okno, bedniki usrani. In bi jim seveda pokazal še visoko iztegnjenega sredinca ter jih sočno steral ftripičkematerine zagamane in zagovedane boljševistične.

  Jebotealah, ta dežela je zamudila lustrirati komunistično zlo in zdaj se moramo že opravičevati, če podpiramo zborovanje, ki ni Kučanovo, al kak?! Pa, jebote Alah, kje mi živimo! Golazen antidemokratična se upa spraševati neko politično stranko zakaj poziva svoje članstvo, da podpre zborovanje in pride na zborovanje in s seboj pripelje čimveč ljudi!

  Ja, ja, že davno je bilo ko sem pričel opozarjati, da če narod ne lustrira komunistične beštije, bodo beštije poskusile lustrirati narod!

  P: Sem proti vsem ulicotacanjem, ker menim, da je to najbolj primitivna in neučunkovita in iracionalna oblika reševanja problemov v družbi, da je to najslabša oblika “dijaloga”, ki se najlažje ponesreči in zdrkne v zlo. Ampaaaaaak…,

  …ampak, ko komunistična beštija tako provocira in na koncu se gre še takšne neverjetne arogantne nesramnosti, me ima, da bi šel organizirat in se udeležit taužent zborovanj proti kučanovskim komunajzer pizdekom in njihovi sprijenosti. Huhhhh!

  Tadi tale izpod prstov Mirana77 ni švoh:

  Nihče v tej državi ne more nikomur preprečiti mirnega, nenasilnega, dostojanstvenega in zakonitega zborovanja.

  Pravica do zbiranja na javnih mestih je zagotovljena v Ustavi.

  Dovolj je bilo delitve na prvo- in drugorazredne državljane, kjer bi prvi smeli demonstrirati, drugi pa ne.

  Podporniki SDS imajo vso pravico do organiziranja in udeleževanja javnih manifestacij, tako kot vsi drugi. In na teh manifestacijah lahko govorijo govorniki, ki si jih podporniki SDS sami izberejo in jih želijo slišati. Tudi aktualni predsednik vlade Janez Janša.

  Kdor koriščenje te Ustavne pravice ukrivlja, jo poskuša omalovaževati, krotiti, relativizirati ali jo omejevati, se dejansko norčuje iz Ustave RS, s tem pa tudi iz samih temeljev slovenske demokracije.

 5. zzzz pravi:

  Brez veze se duvati, kje jih bo več. Če hočete “vstajniki” narediti res prepričljiv vtis, bi bilo najbolje, če bi svoj iskren obup demonstriralo kakih 5000 “Janov Palachov”. Glede na same kaviar socialiste je kaj takega seveda utopija. Ampak tudi en “Jan Palach” bi zadostoval. Ker dosti kandidatov zanj ni pričakovati, lahko to vlogo prevzameš kar sam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.