Kode za odklep iPhone telefonov zaklenjenih na različne operaterje

Ali ste tudi vi kupili rabljen iPhone telefon, ki je bil zaklenjen na mobilnega operaterja nekje v tujini? Ko ste ga kupili je deloval z vsemi karticami, vendar ko ste posodobili programsko opremo, vam telefon ni prepoznal kartice vašega operaterja!? Sam sem naredil točno to s svojim iPhone 3GS, ki sem ga kupil ZDA (zaklenjen na AT&T) in imel konstantne probleme s tem, da ko sem posodobil programsko opremo, da se je telefon znova zaklenil in sem čakal jailbreak in unlock, s katerim sem lahko zopet začel uporabljati iPhone. To se mi je zgodilo večkrat. Ker je bilo pri nekaterih posodobitvah potrebno dlje časa čakati na jailbreak, je bil telefon tudi dlje časa v predalu.

Od posodobitve na 5.1 verzijo, sem imel 3Gs-a jailbrejkanega in odklenjenega in sem ga lahko normalno uporabljal – predvsem v tujini, ko sem kupoval tuje kartice. Dva dni nazaj sem ga posodobil na 6.1 in zgodila se je že znana zgodba – zaklenjen telefon, ki ga nisem mogel niti aktivirati. Iskanje rešitev po spletu je obrodilo sicer sadove – downgrade programske opreme na 5.1.1 in jailbreak, vendar s tem nisem bil zadovoljen.

Moje težave je rešil Jan, ki mi je predlagal http://chronicunlocks.com/, spletno mesto, kjer lahko kupite odklep – in ki dejansko deluje!

Cene odklepa, ki poteka preko IMEI-a telefona je odvisna od operaterja na katerega je zaklenjen vaš iPhone. Par primerov:

  • AT&T (super fast!) Price: $20.00
  • T-Mobile Croatia (super fast!) Price: $90.00
  • Vipnet Croatia Price: $90.00
  • A1 Austria (fast!) Price: $125.00

Storitev se plača preko PayPala – jaz sem dobil povratno elektronsko sporočilo, kjer me obveščajo, da je moj telefon tovarniško odklenjen po parih urah. In res je – iPhone 3Gs je za vedno odklenjen in ga lahko uporabljam v kateremkoli omrežju, kot tudi nadgrajujem programsko opremo!

Hello!

If you are receiving this email, then that means your IMEI has successfully been added to the “factory unlocked” database for your carrier!

For the unlock to be “pushed” to your device, please perform a firmware restore in iTunes, as the unlock is pushed through during the re-activation process. For more advanced users, you can use computer-side tools like redns0w or device-side tools like SAM to de-activate your device, then just plug into iTunes to re-activate (and unlock!) without requiring a restore!

If you have an iPhone 4S or iPhone 5, a restore should not be required, you should be able to now pop in any international SIM card and it will work with no further steps needed!

Enjoy your new factory unlocked iPhone!

unlock_iphone

  1. T-Mobile ki mu je potekla vezava Hrvatski Telekom odklene brezplačno. Pingnite jih na Twitterju, z veseljem razložijo kako in kaj.

  2. Na ebay-u imaš mnogo odklepov, kateri so zelo poceni. Jaz sem odklenil že vsaj deset iphonetov zaklenjenih na AT&T in za noben odklep nisem plačal več kot 2$.

    http://goo.gl/NcqkZ

Komentarji so zaprti.