Bistro Zvezda, zraven Kongresnega trga, je bil odprt lansko leto. Bil sem na otvoritvi, ampak nisem vstopil v notranjost lokala, zgolj preizkusil par sladic iz bližnje slaščičarne Zvezda. O lokalu sem slišal precej dobrih besed in tako sem včeraj zvečer pristal tam. Prijetno, domače urejen lokal, sicer malce premajhne mize za moj okus in dokaj trdi stoli, vendar s prijaznim osebjem, ki zna svetovati – in mi je zadnje čase najpomembnejša od vsega v lokalu.

V Bistroju Zvezda ponujajo kup njihovih “pogruntavščin”, za katere je boljše, da vprašate, kaj pomenijo in dobite razlago od osebja.. Recimo zvezdine hrustljavke so narejene iz pirine moke, na zelo tankem testu so različne priloge in so idealne za predjed. Ker je bila pozna ura, sem se odločil za njihove solate. Za vsak slučaj sem naročil polovični solati, ker ko sem videl “skledo” za solato za sosednjo mizo, sem ugotovil, da toliko solate na gre vame:

  • solata mlade špinače s feto
  • solata s kozicami

Dejansko so sestavine imele svoj pravi okus. Tako mango, kot redkvica in v končni fazi tudi popečene kozice. Seveda ni šlo brez sladice – crème brûlée, s svežimi jagodami in robidami, sladoledom.. Za dve osebi je bila skupna cena 34 eurov.

bistro_zvezda_001

bistro_zvezda_002

bistro_zvezda_003

bistro_zvezda_004

bistro_zvezda_005

bistro_zvezda_006

bistro_zvezda_007

bistro_zvezda_008

bistro_zvezda_009