Mag. Alenka Bratušek se zadnje dni pojavlja kot možna mandatarka nove vlade, ki naj bi jo, po nekaterih podatkih, formirali 4. marca in jo bodo sestavljale stranke: Pozitivna Slovenija, Socialni demokrati, Državljanska lista in Desus.
Zakaj se mi zdi pomembno, da bi Alenka Bratušek postala prva predsednica vlade v Sloveniji? Preprosto zato, ker so Slovenijo do sedaj vodili moški in posledice so več kot očitne. Glede na to, da smo enakopravni, v parlamentu pa nikoli ni bilo enakopravno število žensk in moških, mi je to dejstvo zelo všeč in končno vzbuja upanje, da se nekatere stvari spremenijo. In še bolj ponosen bom, ko bodo te informacije postale dejansko meso!

Navdušen sem nad dejstvom, da bomo imeli predsednico, vendar me po drugi strani skrbi, da bo imel Janez Janša spet vse možnosti, ko bo sedel v opoziciji, da meče polena pod noge vsem, ki so na oblasti. Njemu je opozicija pisana na kožo. Takrat je najboljši – in ja, priznam, da je Janez Janša najboljša možna opozicija, ki jo lahko kdorkoli dobi. Če bi se v Sloveniji dalo povezati to dvoje – oz. če bi dobili konstruktivno opozicijo in preudarno koalicijo, bi bila to za državljane RS odlična kombinacija. In v teh trenutkih dejansko potrebujemo konsenz med vsemi strankami, da bodo končno začele delovati v korist državljanov in ne samo “posvečenih” ljudi, iz svojih strank.

Jeba bo delovati normalno, ko pa je bilo v “tsunamiju” zamenjav, ki se dogaja zadnje tedne, nastavljenih cel kup strankarsko pripadnih ljudi, ki bodo, če jih bodo želeli zamenjati, dobili odlične odpravnine. Ampak saj smo tega že navajeni – najprej naši, potem vaši!

alenka_bratusek