Mag. Alenka Bratušek se zadnje dni pojavlja kot možna mandatarka nove vlade, ki naj bi jo, po nekaterih podatkih, formirali 4. marca in jo bodo sestavljale stranke: Pozitivna Slovenija, Socialni demokrati, Državljanska lista in Desus.
Zakaj se mi zdi pomembno, da bi Alenka Bratušek postala prva predsednica vlade v Sloveniji? Preprosto zato, ker so Slovenijo do sedaj vodili moški in posledice so več kot očitne. Glede na to, da smo enakopravni, v parlamentu pa nikoli ni bilo enakopravno število žensk in moških, mi je to dejstvo zelo všeč in končno vzbuja upanje, da se nekatere stvari spremenijo. In še bolj ponosen bom, ko bodo te informacije postale dejansko meso!

Navdušen sem nad dejstvom, da bomo imeli predsednico, vendar me po drugi strani skrbi, da bo imel Janez Janša spet vse možnosti, ko bo sedel v opoziciji, da meče polena pod noge vsem, ki so na oblasti. Njemu je opozicija pisana na kožo. Takrat je najboljši – in ja, priznam, da je Janez Janša najboljša možna opozicija, ki jo lahko kdorkoli dobi. Če bi se v Sloveniji dalo povezati to dvoje – oz. če bi dobili konstruktivno opozicijo in preudarno koalicijo, bi bila to za državljane RS odlična kombinacija. In v teh trenutkih dejansko potrebujemo konsenz med vsemi strankami, da bodo končno začele delovati v korist državljanov in ne samo “posvečenih” ljudi, iz svojih strank.

Jeba bo delovati normalno, ko pa je bilo v “tsunamiju” zamenjav, ki se dogaja zadnje tedne, nastavljenih cel kup strankarsko pripadnih ljudi, ki bodo, če jih bodo želeli zamenjati, dobili odlične odpravnine. Ampak saj smo tega že navajeni – najprej naši, potem vaši!

alenka_bratusek

22 Responses to Alenka Bratušek – prva predsednica vlade v Sloveniji?

 1. Abaddon pravi:

  Bolj, ko si sedaj navdušen, bolj boš na koncu razočaran.

 2. (jm) pravi:

  :-)) a se boš sedaj ZARES nazaj aktiviral?

 3. bbb pravi:

  epic fail

 4. ABCD pravi:

  Janša je najslabši predsednik vlade na svetu, ali pa vsaj v Sloveniji, zato ga težko kdo preseže.

 5. Natan pravi:

  Roni v svoji vnemi politične aktiviranosti počasi začenjaš prispevati svoj delež dreka h kolektivnemu mešanju gnoja. Če že pišeš o temi v kateri nisi prav dobro podkovan potem vsaj naredi domačo nalogo in se pozanimaj o programu in predstavi konkretne argumente. Politika ni ravno erotični sejem in argumenti na nivoju spola so v najboljšem primeru neuokusne.

  Oprosti za direktnost, vendar si želim, da če se že vključuješ v javni dialog in se aktiviraš potem to vsaj počni vestno. Tele populistične floskule ne koristijo nikomur, le škodo delaš sebi in ostalemu delu volilnega telesa na istem polu, ki se proaktivno bori za spremembe. Tvoj glas je preveč razširjen, da bi se obnašal neodgovorno. Novega Požarja nihče ne rabi, niti se ti je kadarkoli potrebno spustiti tako nizko. Razmisli.

  • had pravi:

   hmm.. pa poglejmo vse skupaj malce drugace.. ce se prav spomnim, imam v demokraciji moznost povedati svoje mnenje, ki je pac moje! ce imam to moznost, da me ljudje slisijo, se toliko boljse..

   in v tem primeru, sem naredil tocno to – napisal sem svoje mnenje, ki je bilo povsem pravilno.. ne vem o kaksnem mesanju gnoja je tukaj govora, ampak omenjas program in argumente – si prebral o cem sem jaz pisal?

   Politika ni ravno erotični sejem in argumenti na nivoju spola so v najboljšem primeru neuokusne.

   lepo.. tvoje mnenje, za katerega jaz ne pravim da je mesanje dreka.. ampak je tvoje mnenje, kot je bilo zgoraj zapisano moje mnenje.. kdo ima prav? je sploh pomembno.. s to razliko, da se jaz nisem postavil v vlogo razsodnika in pametoval o tvojem mnenju..

   • Natan pravi:

    a) Po tvoji logiki jaz nimam pravice biti razsodnik s svojim izražanjem mnenja o tvojem zapisu, ti pa jo imaš s tem, ko na blogu izražaš svoje mnenje o tem kaj in kako bi drugi morali početi? Imenitna izjava od avtorja vsaj ducata javnih kritik (od blagovnih znam in podjetij, do politikov) na temo sprejemanja negativnega odziva na družbenih omrežjih. Heh, lahko je s tujim kurcem po koprivah opletat.

    b) Ne vem po čem sklepaš, da nisem prebral tvojega zapisa ampak, če ohladiš ego in še enkrat prebereš moj komentar boš razumel, da se ukvarja s kvaliteto in etiko tvojega zapisa ne s temami povezanimi s kandidatko o katerih pišeš. Namesto, da bi politike sodili po njihovem programu in kvalifikacijah se ti ukvarjaš s tem katerega spola so in namiguješ na to, da ti že samo sprememba št. žensk v parlamentu daje upanje, da se politična situacija v Sloveniji spreminja? Se ti ne zdi to populistično?

    In imaš prav; koga briga medijska etika?! Tudi če ima blog večjo branost kot večina revij. Bloga vendarle tudi pod razno ne gre obravnavati kot medij. Bog ne daj sugerirati kakršnekoli standarde. Ti kar izražaj svoje mnenje. Sem ti zgolj želel povedat, da bi tvoje politično mnenje veliko lažje vzel za relevantno, če bi vsebovalo vsaj kanček kvalitetne vsebine za predelat. Vaških hujskačev, ki imajo v vsakem trenutku pripravljen cel rafal klišejev mrgoli naokoli. Ljudi, ki bi znali ponudit kake konkretne odgovore na pomembna vprašanja pa vsak dan manj. Bi te raje na dolgi rok videl med drugimi.

 6. Floro pravi:

  Da je pa na Brdu sam zlorabljala položaj, pa upajmo da so samo podtikanja desnice?

 7. Mirko pravi:

  A, Had je volil za predsednico Barbaro Brezigar?

 8. rok pravi:

  Tudi jaz sem mnenja, da slabše kot je sedaj (Janša) ne more biti.
  Vendar pa imam pomislek glede Bratovškove?
  Slovenijo naj bi v teh težkih časih vodil čloek, ki je za svoje diplomsko delo raziskoval sledečo tematiko: Vpliv poroznosti konfekcijskih medvlog na hitrost izhlapevanja znoja, diplomska naloga.

 9. Dixi pravi:

  Jaz sem predvsem za vlado, ki bo suverena in ki bo lahko delala. Zato želim Alenki Bratušek vse dobro pri njenem delu. Predvsem pa želim da razni Semoliči, Štruklji in podobni vsevedi, ne bodo spet blokirali raznih odločitev nove vlade. Janšo je poročilo KPK sesulo, zato mora odstopiti. Kljub temu je treba to enoletno vlado JJ na področju javnih financ pohvaliti. Letni primanjkljaj so iz 2 milijard znižali na 1 milijiardo. Na tem področju je bila vlada JJ in Šušterič res dobra.

 10. Vanja Rainer pravi:

  Jaz pa mislim, da bi bila takšna vlada zanka okoli vratu in zopet voda na mlin Janši, kar se on dobro zaveda. Tale nova začasna vlada bi s svojo sestavo samo izgubljala in bi se v ključnem momentu (predčasnih volitev) raiting Janši zopet dvignil. Nekaj takega je poskušal tudi že Janša v času Drnovškove vlade, ko so mu izglasovali nezaupnico in kot mandatarja nastavili Bajuka – za pol leta jim je uspelo, na volitvah pa so spet izgubili, ta zgodbica bi se ponovila.
  Točno zaradi tega g. Janša ne odstopi, in jih poziva k nezaupnici.
  V tem trenutku, bi morala priti alternativa in to kredibilna z neomadeževanimi politiki. V vladi pa želim strokovnjake (pa ne takih direkt predavalnice na faksu, take ki so v življenju nekaj naredili – a ne na račun neumnih ljudi – Češko) in ne kvazi politike, ti so že pokazali kaj znajo.
  Mogoče bi bila Bratuškova lahko dobra mandatarka in podpiram da bi imeli tudi kdaj mandatarko, samo ne za prehodno vlado, ampak “redno” sestavo vlade po volitvah.

 11. Da, ne trdim, da Janša, kakor tudi Srb Janković nimata v Sloveniji, Janša tudi v Evropi med pripadniki raznih sorodnih strank toliko podpore-in volilcev, da dokler ne najdemo Slovenci enotnega stališča škodljivosti te Janševe dejavnosti, mu žal težko spodmaknemo tla pod nogami…!? Vendar, tukaj tudi Jankovič ne bo lahki nasprotnik za demokratično misenost,kajti,v Sloveniji ima tako velik kartel ,ne samo Srbov, tudi njihovih Slovencev, ki so Jankoviču udani…!!! Torej tudi Jankovič lahko spi brez skrbi, da bi mu kdo podstavil coklo. V potrditev tega pa naj bo samo zadnji primer njegove "diskreditacije"ob prevzemanju premierskega stolčka in nato še prevzem (nazaj) še županstva v največjemu mestu Slovenije…!?

 12. Res Alenka, Noge so ti OK, Samo če ti bo tudi duša dobro služila,da se boš spustila "na nož"z slovensko, ne udbomafija, temveč kar v resnici prisotno mafijo vseh strank, ali,kot bi se bolj pesniško izrazil, da se lepše sliši,akoravno blata v zlato ne spremenim s tem,izrazom, mafija časa, ki je ugoden za razvoj parazitov…!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.