TSstartup ponovno odpira svoja vrata – za drugo generacijo!

Prva generacija je zaključila s sodelovanjem v TSstartupu in pridobila cel kup izkušenj, predvsem pa veliko znanja od ljudi, ki se že dlje časa trudiji v startup sceni in so tudi že uspeli v tem svetu. Iz prve roke lahko povem, da so bile izkušnje odlične, oz. kot sem napisal za TSstartup

Sodelovanje v TSstartupu je imelo precej velik vpliv na pivotiranje našega produkta. Pred prihodom v TSstartup smo našo idejo predstavili parim kolegom in vsi so bili navdušeni. Ko smo bili izbrani in smo postali del ekipe in smo se pogovarjali z ostalimi ekipami, smo dobili cel kup koristnih informacij, ki jih sicer sami ne bi odkrili, saj smo bili preveč zaverovani v svoj prav.

Druženje z ekipami, kot tudi celotno osebje TSstartupa je tisti del, ki mladim startupom manjka, če delajo v svojih “garažah”, ali pa če delajo remote vsak na svoji lokaciji. In posledično vsem novim ekipam želim, da čim bolj kvalitetno izkoristijo svoj čas znotraj TSstartupa in postavijo čim več vprašanj in odprejo čim več debat!

TSstartup ponovno odpira svoja vrata – 18.3.2013Do 8.3.2013 sprejemajo prijave – . Svetujem, da si preberete tudi pogosto zastavljena vprašanja, kjer boste našli odgovore, ki se vam porajajo!

tsstartup

Rails Girls se vračajo v Ljubljano!

Rails Girls je pobuda, s katero se dekletom omogoči spoznavanje s programiranjem v obliki brezplačnih delavnic, kjer se jim prikažejo prvi koraki v svet programiranja. Namen ni, da se dekleta naučijo programirati in postanejo spletne razvijalke, ampak da naredijo prve korake v ta svet in se kasneje odločijo ali jim je všeč ali pač ne,  Rails Girls Ljubljana tokrat organizira že drugo brezplačno delavnico, kamor vabijo predvsem dijakinje, ki se še odločajo o svoji prihodnosti in bi rade izdelale svojo spletno aplikacijo.

In na Rails Girls delavnici boste dobile odgovore na vprašanja, kot so – Kaj so spletne aplikacije? Kaj so Railsi in kako so povezani s puncami? Je programiranje sploh zate? Delavnica je namenjena tudi popolnim začetnicam, ki še nimajo nobenih izkušenj s takšnim ali drugačnim programiranjem! Vse, kar potrebujete za prijavo in  za sodelovanje, je svoj prenosnik in željo po spoznavanju spletnega programiranja v družbi super punc in izkušenih mentorjev.

railsgirls