Jan Plestenjak je človek, katerega bi rada videla vsaka mama kot svojega zeta. Dejstvo je, da je lep, o njegovi glasbi bi verjetno kakšen strokovnjak lahko povedal veliko več, kot lahko jaz, ki nimam pojma o tem. In prejšnji teden je Jan Plestenjak šokiral mene osebno s svojo izjavo, ki je bila objavljena v Politikisu:

“Rad bi vedel, kdo so tisti, ki vodijo in koordinirajo upore, in kaj so doslej v življenju naredili. Moram reči, da me moti, ko vidim, da so zelo glasni ljudje, ki so bili vso kariero prisesani na državno dudo. Zdaj ko se ta žila oži, je pa panika. Med protestniki nisem videl skoraj nobenega kulturnika, ki je bil v svoji karieri odvisen izključno od sebe. Ko pa vidim na prostestih ljudi, ki so s kulturnega ministrstva dobivali na leto 300.000 evrov ali več, se mi zdi pa malo neokusno in si rečem: Odklopite se z dude, fantje, in plavajte – naredite nekaj, kar bo ljudem všeč, da boste zaslužili. In ne igrajte velikih umetnikov, ki jih nihče ne razume, davkoplačevalci pa plačujemo. Ko vidim na protestih take ljudi, me zaskrbi”.

Na portalu Politikis potem zapišejo podatke o Andreju Rozmanu – Rozi in njegovih “državnih” prejemkih, ki so vidni preko Supervizorja. Ampak ker je treba vsako stvar pogledati iz malce druge perspektive, da se dobi prava podoba, je za to danes poskrbel dr. Jurij Zurej na blogu Institute ICDR v zapisu Jan Plestenjak o vstajnikih: Odklopite se z državne dude, fantje!. Namreč prikazal je malce drugačno sliko tega, kar Jan Plestenjak očita ostalim. Tudi on dobi, zelo zelo zelo veliko denarja iz državne blagajne – če ga ne bi prejel nikoli, potem bi razumel njegov poziv, oz. njegove besede. Tako pa je Jan Plestenjak izpadel povsem navadno trobilo in upam, da si ga je marsikatera mama izbrisala kot možnega zeta!

Jan Plestenjak je najmanj lastnik družbe Talent Planet d.o.o., ki je zaslužila v letih 2008 -2011, 1.069.545,00 €, bilanca stanja pa kaže v letu 2011 vrednost premoženja v višini 542.420,00 €. V družbi je bila zaposlena ena oseba. Koliko je prejel od države. Po podatkih Supervizorja je prejel iz sektorja države 150.247,38 €. Ni ravno malo.

Jan Plestenjak je hkrati skupaj z Boštjanom Menartom solastnik družbe Do raja d.o.o., ki je zaslužila v letih 2008 -2011, 1.984.162,00 €. V letu 2011 je bilo povprečno število zaposlenih ob teh prihodkih 0,32 osebe. Zgoraj omejeni družbi v katerih je solastnik Jan Plestenjak so zaslužile v obdobju 2008 -2011, torej v štirih letih 3.053.707,00 € in imeli zaposleno 1,32 osebe.

Gospod Menart, ki je z Janom Plestenjakom solastnik družbe je sicer med drugim tudi solastnik družb Menart Records d.o.o., ki je v obdobju 2008 -2011 zaslužila 20.372.417,00 € in prejela po podatkih Supervizorja od države 205.291,65€, od tega največ od Lekarne Ljubljana, in družbe Menart Publishing d.o.o., ki je v tem obdobju zaslužila 972.152,00 € in prejela od države zgolj 3,6 €.

Kot je Ali En napisal že pred leti:

Eden od njih pravi da je jazz muzikant, v resnici pa je mlad nesposoben fant, ima denarja preveč, je razvajen sin od svoje mame, zdaj lahko on pri meni se uči kdo ima sposobnosti prave.
Za tako sceno k’ bi človek samo bruhnu, jaz beseda mam tri: hvala, fuck you!