Članki, ki so zadnje čase objavljeni na portalu Planet Siol.net so lep pokazatelj kaj se zgodi, če za takšen portal dobiš skrajno usmerjene “pisce”. Beseda novinar bi bila v tem kontekstu zelo neprimerna in bi metala zelo slabo luč na marsikoga, ki svoje poslanstvo opravlja v skladu z moralo in etiko tega poklica, kot je tudi prav in za razliko od prej omenjenih “piscev” na hujska in ne neti ognja, kot mu je naročeno. Namreč Portal Siol.net je v zadnjem letu postal portal za diskreditacije (likvidacije), oz. portal za objavljanje insinuiranih zgodbic, ki pa imajo vse skupno lastnost – namenjen so zgolj in samo tistim, ki pripadajo levemo polu. Ničesar slabega o tistih, ki pripadajo, danes še, desni oblasti.

Vendar to je bilo povsem pričakovano v tej situaciji in pisci kot so Jože Biščak, Aleksander Kolednik in podobni, bodo verjetno kaj kmalu iskali nov portal, kjer bodo lahko zagovarjali svojo opcijo – ali pa bodo čez noč spremenili dlako in tulili v drugo smer, kar ne bi bilo nič presenetljivega. Do takrat pa morajo opravljati nalogo, za katero jih plačujejo – diskreditirati vse, ki so njihovim vodjem stopili na žulj. V tem primeru članom KPK, Alenki Bratušek, Gregorju Virantu,.. V bistvu vsem, ki niso z njimi, saj to pomeni, da so proti njim.

In katere članke imam konkretno v mislih:

  • Prijava na KPK: Imenovanje Roka Praprotnika je nezakonitom (vir)

Danilo Türk in člani izbirne komisije so pri imenovanju Praprotnika ravnali koruptivno, je zapisano v prijavi. Ker je dal soglasje k imenovanju, naj bi koruptivno ravnal tudi Praprotnik…

Po besedah prijavitelja bi moral Praprotnik v skladu z 2. odstavkom 7. člena Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ob imenovanju izpolnjevati ta pogoja: 1. imeti najmanj izobrazbo, pridobljeno po študijskih programih druge stopnje, ali raven izobrazbe, ki v skladu z zakonom, ki ureja visoko šolstvo, ustreza izobrazbi druge stopnje, in 2., najmanj deset let delovnih izkušenj pri opravljanju nalog, za katere je zahtevana ta izobrazba.

  • Bo Bratuškovi uspelo to, kar ni Kresalovi – postati prva slovenska premierka? (vir)

Alenka Bratušek. Bila je up Golobičevega Zaresa. V vladi levega trojčka je bila desna roka ministra Križaniča v času največjega zadolževanja. Danes se pojavljajo sumi, da je njen magisterij plagiat.

Mnogi so prepričani, da je Bratuškova med krivci za podeljevanje slabo zavarovanih posojil in posledično za milijardno finančno luknjo, ki razjeda slovenski bančni sektor. Od junija 2009 do julija 2011 je namreč sedela v nadzornem svetu NKBM-ja.

V zadnjih dneh se je pod drobnogledom znašla magistrska naloga Bratuškove. Naloga z naslovom Statusna sprememba servisa za protokolarne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod, ki je nastala na Fakulteti za družbene vede pod mentorstvom Veljka Rusa, je namreč po mnenju dekana Fakultete za uporabne družbene študije iz Nove Gorice Mateja Makaroviča izrazito slabo napisana, saj nima jasnega raziskovalnega vprašanja, poleg tega pa je po Makarovičevih besedah slog pisanja izrazito neakademski, naloga pa jezikovno šibka.

  • Bo Virant zahteval odstop Bratuškove, če se njen magisterij izkaže za plagiat? (vir)

Kandidatka za mandatarko Alenka Bratušek v svoji magistrski nalogi med citati in v seznamu literature ni navedla članka Martine Trbanc z naslovom Različni socialno-blaginjski sistemi in trendi v socialnih politikah, čeprav je na več mestih dobesedno prepisala nekatere dele članka.

Za komentar suma plagiatorstva pri nalogi Bratuškove smo povprašali tudi predsednika DL Gregorja Viranta, vendar so nam iz stranke sporočili, da je Virant na smučanju v tujini in da nam njegovega odgovora ne morejo zagotoviti.

  • Planet TV: Na FDV-ju začeli postopek preverjanja magisterija Alenke Bratušek (vir)

Kandidatka PS za mandatarko Alenka Bratušek v svoji magistrski nalogi naj ne bi navajala virov, čeprav jih je dobesedno povzemala. Na fakulteti za družbene vede so zato že začeli postopek preverjanja.

Pri delu, prepisanem iz članka Martine Trbanc, objavljenem v Družboslovnih razpravah leta 1992, Bratuškova ni označila, da gre za citat. Med viri članka iz leta 1992 ni navedla, temveč se sklicuje na članek Trbančeve iz leta 1996.

Skoraj v celoti je kopirala daljši odstavek iz članka Miloša Nikolića iz Teorije in prakse iz leta 1999, na tej strani pa ga ni navedla kot avtorja zapisa. Pri uporabi vladnega gradiva je v nalogi kot vir pripisala le ministrstvo, ki je dokumente izdalo. Prav tako ni posebej označila citatov, vzetih iz članka Thomasa Meyerja. Kot vir ga je navedla, a dobesedni prepis znova ni označen.

Vse jasno! Najprej diskreditacija, potem likvidacija. Po ustaljenem vzorcu!

alenka_bratusek