Včeraj smo bili priča ponovnemu monologu, ki si ga je ob slovesu (po 383 dneh vladanja!) od njemu najbolj priljubljenega peskovnika vzel bivši predsednik vlade Janez Janša in kjer je še zadnjič v tej vlogi obračunal z vsemi, ki ne mislijo točno tako, kot misli on. V svojem govoru ni mogel spustiti besednih zvez, kot so – najslabši gospodarski minister vseh časov, virantovanje, levi fašizem, proda pasje princese, mandat, ki bo obratno sorazmeren z dolžino krila mandatarke. Seveda ni pozabil obračunati s KPK in je s seboj na govorniški oder prinesel dva fascikla, ki sta vsebovala 627 člankov, pod katere se je podpisal Rok Praprotnik…

Namesto da bi se vsaj dostojno in brez teatra poslovil iz “hrama demokracije”, je še enkrat znova pokazal svoj način vladanja, oz. kako si on predstavlja demokracijo po svoji volji. In ja, na koncu je vlada Janeza Janše “odletelea”, saj je 55 poslancev glasovalo za konstruktivno zaupnico, 33 pa jih je bilo proti.

Kot sem že pred parimi dnevi napisal, Alenka Bratušek je postala prva predsednica vlade v Sloveniji, vendar do prevzema poslov bo v državi še vedno opravljala tekoče posle Janševa ekipa. Glede na število menjav, ki so se v zadnjem času zgodile v nadzornih svetih in glede na to, kaj vse se je dogajalo v zadnjem času v državnih podjetjih, bi bil mogoče na začetku čas, da se naredi revizija vsega tega in da se pogodbe, ki niso daljše od treh mesecev enostavno prekličejo – namreč ravno to se je dogajalo v tem obdobju. Menjali so vse, kar se je zamenjati dalo, ker so slutili, da se bliža njihov konec! In posledično je precej težko delati “mir” v državi, v kateri se ti je to zgodilo tik pred zdajci.

Prav tako je včeraj dobil državni zbor novega predsednika – to je postal Janko Veber iz SD. 52 poslancev ga je podprlo, 34 (iz SDS, SLS in NSi) pa jih je bilo proti njemu.

Zanimiva bo sedaj bitka za ministrstke stolčke, saj dvomim, da je to delovno mesto v teh trenutkih res najbolj zaželeno – v teh razmerah bodo ti ljudje, ki bodo imeli jajca in sprejeli odgovornost in se vrgli v “sranje”, v katerem smo sedaj, dobivali polena od “nove opozicije”, prav tako pa bodo na udaru ulice, saj ulica pričakuje hipne rešitve za to “sranje” iz katerega nas ni znala popeljati “najboljša ekipa”, ki jo je sestavil Janez Janša in o kateri je imel svoje mnenje – Janez Janša vs Radovan Žerjav, najslabši minister za gospodarstvo – Twitter

Alenka! Veliko uspeha, predvsem pa čim manj sranja in čim tršo roko pri čiščenju sranja, ki ga je več kot preveč v naši ljubki državici! Upanje umrje zadnje!

p.s.: vladi Janeza Janše pa želim, da se nikoli več ne podajo v politiko! Da poskusijo živeti življenje, kot ga moramo živeti državljani RS vsak dan – ko ne razmišljamo o levih in desnih, ampak razmišljamo o preživetju, ki ga moramo živeti zaradi celega kupa napačnih odločitev, v katere ste zapeljali državo. In ne, državljani v tem primeru nismo krivi – smo pa pokazali, da ljudstvo lahko prinese spremembe. In spremembe se bodo zgodile tudi, če ne bomo zadovoljni s sedanjo opcijo!

ljubljanski_protesti011