O viralnosti je vedno znova veliko govora. Vsi si želijo, da bi njihovi videoposnetki doživeli večno slavo na YouTubeu in da bi si jih uporabniki med seboj delili preko družbenih omrežij in delili po elektronski pošti. Večina viralnih videoposnetkov ima svoja jasno definirana izhodišča, oz. jasno znano zasnovo – tudi to, kako se bo delal promocija, katere komunikacijske kanale se bo vključilo in še posebe, kam bom šel denar za oglaševanje.

Vendar se lahko zgodi vse skupaj tudi precej drugače – primer je posnetek – Marija Sestak, slovenian female triple jumper, ki je na YouTubeu dosegel že preko 8,564,025 ogledov. V bistvu posnetek ni nič posebnega, razen tega, da ima Marija Šestak odlično ritko, ki jo komentirajo takole:

  • I dont have idea why but today i woke up with a plane ticket to Slovenia
  • I want to move to Slovenia now!
  • she deserves more than a gold medal ! I bet she’d be great at the pole vault!God bless you camera man
  • LOL. I got here the same way – from a Harlem Shake video. Too funny. But I can tell you this – I’ve watched this video over and over again !!
  • Hooray for horny camera men.

In upam se iti staviti, da je tole bil odličen oglas za Slovenijo – ki se ga ne da kupiti, kar tako! Marija Šestak pa je postala prepoznavna po tem, da se je kamerman zagledal v njeno lepo ritko!

marija_sestak_youtube_mini