Nekoč, pred mnogimi časi (sedajle si predstavljam kako mami sopiha od jeze), sem rad testiral z različnimi substancami. O nekaterih sem pisal že večkrat – Datura je bila bila ena izmed takšnih, ki so se mi vtisnile v spomin. Pa vendar se ni končalo vse skupaj zgolj in samo pri naravnih substancah, ampak je bilo treba za trenutek preveriti tudi kaj je uporabnega v farmacevtski industriji. Dostop do tablet je bil vedno povsod dokaj preprost – saj se spomnimo tistih časov, ko si šel v k zdravniku, “pojamral” o bolečenih v križu in dobil celo dozo protibolečinskih tablet. Če si bil malce bolj iznajdljive sorte, potem si našel krivdo v naporni službi in pomirjevala, so bila kot nalašač za to. V končni fazi, če nisi mogel spati, si dobil tudi cel kup uspavalnih tablet, s katerimi si rešil marsikatero čudno noč, ko ni in ni bilo spanca. Pa vendar se ni končalo samo pri teh parih vrstah tablet, saj farmacija izdela “rožco” za vsako bolezen in tegobo.

Če si malce zvedave sorte in če v tistih časih odkriješ prednosti interneta in odkriješ oznake, kaj kakšna tableta pomeni, potem so dnevi lahko precej zadeti. Na žalost ne bom omenjal imen tablet, da ne bi komu škode, ko bi šel iskat po omarah te tablete, ampak priznam, nekatere od njih so bile hudičevo močne. Ker tukaj ne smem omenjati olajševalnih okoliščin – ker JIH NI, ampak je bilo samo izkoriščanje tablet v namen eksperimentiranja zadetosti, sem vesel, da nisem nikoli v življenju pil alkohola, oz. da mi ni prišlo na misel da bi ga mešal s tabletami. Izkušnje so bile že tako precej preveč nore in mogoče na stara leta, če jih kdaj dočakam, tudi napišem kaj več na to temo. Namreč kilometri prevoženi v stanju, ko nisem bilj povsem priseben in zgolj in samo ena manjša nesreča – prekleto veliko srečo sem imel v svojem življenju s tem!

Kmalu je prišlo obdobje zavedanja samega sebe, preskočil sem svojo otroško iskanje zadetosti in tablete so bile zadnja stvar na katero bi pomislil v življenju. Prav tako tudi vse ostale vrste drog, ki sem jih pred tem kdaj konzumiral. Postal sem povsem normalen človek – na trenutke celo dolgočasno bitje, ki ne potrebuje, da je dobre volje, stimulansov in podobnih stvari

In sedaj k legalni zadetosti – pred parimi dnevi sem obiskal ORL, kjer sem dobil 5 vrst tablet, ki imajo dober medsebojni učinek in izenačujejo stranske efekte eden drugega. Nihče v življenju me namreč ne bo nahecal, da so vse sestavine v tabletu samo pozitivne. In sem začel s predpisano dozo – vendar sem se vsak dan počutil slabše. Ne samo slabše, niti več nisem mogel funkcionirati normalno, saj sem dobil občutek, da možgani delujejo na povsem drugačni frekvenci kot pa celotno moje telo. In da bi bilo vse skupaj še precej hujše, se je tudi moje ravnotežje precej spremenilo. Lovil sem se in iskal oporo, da sem lahko hodil naravnost. Verjetno bi se marsikdo zdrznil, da sem pijan, ali pa zadet. No, slednje sem definitivno bil in to mi ni bilo niti najmanj pozitivno pri vsem. Edina prednost vsega tega pa je bila, da sem bil strašansko umirjen. Niti prepirati – kar počnem najrajši na svetu, se mi ni dalo več. Preprosto sem samo vegetiral teh zadnjih nekaj dni in moj pogled je bil nekam zasanjeno umaknjen.

Včeraj, ko sem se iz Ljubljane do Izlake vozil z avtom, sem se odločil, da prekinem s to kuro in da ne bom več suženj teh tablet – čeprav zgolj 6 dni, sem čutil, da z menoj ni nekaj v redu. In danes, ko sem večino dneva preživel v postelji, sem ugotovil ravno to – da imam povsem uničeno ravnotežje in se lovim naokoli kot pijanec. Da o tem, da možgani niso zmožni pametnih misli niti ne govorim – ampak to verjetno nima veze samo s tebi tableti, kajne?

Ja, včasih je boljša zdrava kmečka logika in dejstvo, da prekineš z nečim, kar te ne osrečuje, oz, kar ti ogroža življenje – in ne samo meni, verjetno še marsikomu drugemu bi ga lahko ogrozil na cesti!

datura_stramonium_03

9 Responses to Legalno zadet od tablet

 1. babi Sonja pravi:

  Eh, Roni, pač izkušnja več še za koga drugega, zato je še kako prav, da si objavil tale post. Fiksanje s tabletami na način, ki si ga opisal, je grozljivo. In ja, po zdravi kmečki pameti bi moral z njimi prekiniti takoj, ko si prvič bruhal. BTW, dvomim, da so na ORL našli vzrok tvojih težav, za vsak slučaj so jih le zakrili in očitno povzročili nove, še hujše. Hja, organizem bo potreboval kar nekaj časa, da se očisti teh strupov. Da bi šlo hitreje, priporočam Algo chlorella vulgaris.
  Pred leti sem zaradi vrtoglavice (predolgo gledala vznak) dobila tablete, ki kot stranski učinek (piše na deklaraciji) povzročajo vrtoglavico. Kaj smo torej razumeli?

 2. Iztok pravi:

  Ejga, kaj ti pa je? ORL?

 3. mi3ha pravi:

  Kaj pa če imaš težave s srednjim ušesom?

 4. Miksi pravi:

  Ja,preverjena stvar postal sm dobesedno zombi,po nekih asentra ki kao primejo čez 2-3tedne! Vse mi je blo ravno,zato sm se odloču da v naravi najdem rešiteu! zaenkrat mi uspeva !! kombiniral pa nism nikoli rad! clear je bolj gvišno! :(
  Lep pozdrav in obilo Sreče Roni ;)

  • Janč pravi:

   Ja Miksi, saj namen Asentre je ravno to, da ti je ravno.
   Da te umiri, če se preveč sekiraš, nerviraš itd. Hmelj je seveda naravna in dosti šibkejša alternativa…

 5. Janč pravi:

  Hm, če bi meni kdo predpisal 5 tablet naenkrat, bi zagotovo zahteval še drugo mnenje, do katerega ima pravico vsak pacient. Ne bi pa prekinil terapije lastnoročno.

  Pa na nobenih od teh petih tablet ne piše, da ne smeš “upravljati s strojem” (po domače: vozit avta)?

  Spomnil sem se na film Control, ki je bil par dni nazaj na sporedu. Frontman Joy Divisiona je tudi jemal 4 vrste tablet naenkrat. Ni se dobro končalo.

  Glede na tvoj zapis bi definitivno rekel, da si “pod vplivom”, ker mešaš spol (tabletu) in celo svoj lastni kraj napišeš povsem napačno…

  Alko s pomirjevali (če že delaš reklamo) je pa definitivno no-no. Igralca Riverja Phoenixa je ta nedolžna zabava stala življenja, pri 23 letih.

  • had pravi:

   ce sem iskren.. dejansko sem potreboval ure, da sem napisal zgornji tekst.. ponavadi mi to vzame par minut.. in ko so me videli starsi, so se zgrozili.. in dejansko so te tablete potrdili tudi drugi zdravniki – na drugem pregledu, ceprav jaz se vedno nic ne slisim.. je pa res moja krivda, ker sem se malcek ustrasil zase in za svoje mentalno zdravje in nehal jest tablete..

   Pa na nobenih od teh petih tablet ne piše, da ne smeš “upravljati s strojem” (po domače: vozit avta)?

   ne.. ampak ocitno skupaj nastane koktejl, ki pa je malce drugacen.. in ki je precej nevaren.. vsaj zame..

 6. Dejan pravi:

  Lepo počasi ljudje spoznavajo, da farmacija poganja zdravstvo. Ampak zelo počasi. (-:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.