Povio – pov.io  (poin of view) je domač startup in aplikacija, ki nima nobene povezave s samo igro ping ponga – vendar pa je njegovo bistvo v “ping-ponganju” s prijatelji – s fotografijami. Ideja je dokaj preprosta in ko mi jo je Matevž Petek prvič predstavljal sem bil nad njo navdušen. Prvotna izvedba aplikacije, ki sem jo testiral pred več kot tremi meseci mi ni bila najbolj všeč, saj mi je manjkalo precej funkcionalnosti.

Vendar sem včeraj doživel povsem drugačno uporabniško izkušnjo, ko sem aplikacijo posodobil in ugotovil, da je Povio dejansko odlična zadeva, ki omogoča zelo preprosto stvar – vsi poznamo prvo vprašanje, ko koga pokličemo po telefonu – kje si.. No, pri Povio pa nam tega ni potrebno vprašati, ampak preprosto uporabnika “pingnemo” in on objavi sliko, kje se trenutno nahaja, oz. kaj trenutno počne.

Preprosto, vendar zanimivo. Zanimivo predvsem iz stališča, da si vsi vedno želimo vedeti, kje je kdo v katerem trenutku. In če uporabnik na drugi strani želi deliti to informacijo z nami, jo imamo takoj na voljo.

Aplikacija je na voljo za:

povio007

povio008

povio006

povio005

povio004

povio003

povio002

povio001