RankTrackr – orodje za trackanje SEO pozicij

Search Engine Optimization, ali krajše SEO, je beseda, ki prinaša magične učinke – v času recesije bi vsi radi čim boljše rezultate s čim manj vložka. In SEO se tukaj lahko izkaže za odlično rešitev. Kaj pomeni SEO? Optimizacija spletnega mesta za iskalnike, kot so Google, Yahoo na način, da jih imajo iskalniki radi. Radi v smislu, da ga njihovi “pajki” (avtomatični mehanizmi, ki jih iskalniki uporabljajo) pogosto obiščejo in da se vsebina spletnega mesta čim hitreje pojavi v iskalnikih. Da se ključne besede pozicionirajo čim višje v SERP-u (Search engine results page) in da je čim več obiska iz brskalnikov. Posledično je tudi večja prodaja in podjetja so bolj zadovoljna!

Obstaja cel kup strokovnjakov, ki se ukvarjajo s SEO optimizacijo in ki stojijo za svojimi rezultati. Večji problem pri vsem tem je, kako slediti pozicijam ključnih besed, kot tudi vsemu ostalemu, kar se dogaja s samim spletnim mestom.

RankTrackr – SEO Rank Tracker je domač proizvod, ki uporabniku omogoča vnos spletnega mesta (ali več njih – odvisno od paketa, ki ga uporabnik izbere), YouTube videa, kreiranje skupin in avtomatsko uvažanje podatkov, ki jih sistem avtomatično upošteva – PageRank, Alexa Rank, število indeksiranih strani.. Obstaja tudi mobilna aplikacija za lažje sledenje podatkom.

Najpomembnejši podatek v celotnem razvoju tega produkta je sledenje pozicijam iskalnih pojmov – vsak uporabnik jih vnese sam v sistem in sistem sam beleži, kaj se dogaja z njimi. Statistika je pomembna ravno zaradi razumevanje kaj se dogaja v procesu optimizacije, oz. kateri so tisti učinki, ki so pravilni. Glede na to, da se pozicije precej spreminjajo, so ti podatki za vse, ki se ukvarjajo z optimizacijo, ali pa ki vlagajo denar v to, da jim drugi to počnejo, zelo pomembni.

Z drugimi besedami – če dobite zelo ugodno ponudbo za SEO optimizacijo in vam zraven obljubijo prve pozicije na Googlu – recimo na iskalni pojem “igre”, potem verjemite na besedo, da se to ne bo zgodilo!

 

ranktrackr

ranktrackr1

  1. Verjetno je nateg, ker je domena pod whois privacy, kontaktih podatkov od firme pa ni.
    A se gre avtor davčno utajo ali kaj je problem ?

  2. Tudi mene je sicer zmotilo da se ne ve od koga aplikacija je, vendar je to verjetno zato ker so rank trackerji vedno problematični zaradi tega ker v osnovi kršijo Googlove Terms of Use.
    Ni pa to edini slovenski rank tracker, Positionspider.net je še en, in je kar občutno cenejši, res pa je da ne nudi vsega opisanega.

  3. Po moje sploh ni slovenski ampak je iz Čirmbute, anyway sem prijavil paypal račun Dursu

    1. Dober produkt, nimaš kaj. Anonimnež – Naj sosedu crkne krava, če je že sami nimamo .. al kako že gre? :)

Komentarji so zaprti.