Posodi svojo nogo in zavihaj hlačnico za prepoved uporabe min

4.april je mednaroddni dan ozaveščanja o nevarnosti min in zato pozivam vse bralce in obiskovalce bloga, da se mi pridružite in podprete globalno akcijo za prepoved uporabe protipehotnih min v svetu, tako, da na ta dan zavihate hlačnico!

Kampanja Posodi svojo nogo osvešča ljudi po vsem svetu o žalostni resničnosti, ki jo povzročajo mine. Slednje so poceni orožje, ki najpogosteje prizadene revnejša področja sveta, in predstavlja veliko nevarnost nedolžnemu civilnemu prebivalstvu še leta po končanih konfliktih. Več tisoč oseb letno umre zaradi min, še več pa je tistih, ki jih mine ranijo in pohabijo, a jim kakovostna obravnava, rehabilitacija in reintegracija v družbo pogosto ni dostopna in ostajajo težko zaznamovani za celo življenje. Letošnja kampanja si prizadeva, da bi se tudi žrtvam min povsod po svetu zagotovilo enakopravno uživanje vseh človekovih pravic in temeljnih svoboščin skladno z mednarodno konvencijo o pravicah invalidnih oseb (CRPD).

Lansko leto so podporo globalni kampanji namenile številne priznane osebe, med drugim generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon ter umetniki, politiki, intelektualci, ljudje v 138 državah sveta. Slovensko kampanjo, ki je del globalne, so lani podprli minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec, boksar Dejan Zavec, kantavtor Zoran Predin, glasbenik Tokac (Dan D), fotograf Arne Hodalič, košarkar Radoslav Nesterovič, Miss Slovenije 2011 Lana Mahnič Jekoš, hokejist Tomaž Vnuk, direktor URI Soča Robert Cugelj in zavihali hlačnico.

V letu 2013 so kampanjo podprli že igralec Rade Šerbedžija, judoistka Urška Žolnir, Sebastijan Cavazza, igralec, glasbenik Vlado Kreslin, glasbena skupina Mi2, smučarski skakalci ter mnogi drugi.

Več informacij:

Posodi svojo nogo 2013

posodi_svojo_nogo

  1. uaaauuu, to pa bo nedvomno velik prispevek k razminiranju. Še večji učinek pa bi bil, če bi avtorje teh debilnih idej nagnali na minsko polje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja