Ne, v mislih nimam mamil! Ampak tisto belo sranje zunaj. Razumem, sneg je lep, sneg je romantičen. Otroci ga imajo radi, ker se lahko sankajo, kepajo, ker lahko uživajo na smučkah. No, saj tudi jaz – prvih par dni, ko sneži, ali pa če sneži decembra in januarja, ko vsi pričakujemo sneg. Ko pa 2. aprila gledam skozi okno in ugotavljam, da ne bom mogel priti od bajte, če ne bo prišel nekdo posipat ceste, pa mi sneg ni več tako zabaven in tako lep in prijeten. Ravno nasprotno! Super je, če so smučišča polna snega in bo smučarska sezona trajala do julija, če ga v hribih zapade osem metrov in bomo imeli čez poletje dovolj vode…

sneg_april

Dost mam tega belega sranja. Na živce mi gre to globalno segrevanje, ki vsaj enkrat na teden “nafuka” tolk snega, da ga moram kidati in da na cestah nastanejo zastoji. Sovražim ta sneg zato, ker imam mokre noge, ker so povsod luže in ker ponavadi vozniki avtobusov zapeljejo v največjo luknjo, ko sem ravno jaz v bližini. Sovražim sneg, ker potem pizdim nad voznike, ki vozijo kot po jajcih in ker so takšni dnevni povsem neuporabni – nič nimaš od takšnega dneva, razen da se jeziš, ko iščeš parkirno mesto, pa vendar ga ne najdeš. Ko te na parkirišču pred blokom pričakajo gajbice in ko ugotoviš, da si odkidal sosedov avto in ne svojega.

Dozdeva se mi, da imam paranojo pred tem belim sranjem tam zunaj. Ko zjutraj, še v temi, pogledam skozi okno, si močno želim, da bi vsaj eno jutro bilo kakšne druge barve kot belo! Pa vendar ne gre. In potem pizdim. Pa čeprav vem, da ničesar ne morem spremeniti, ampak vseeno pizdim. In zgodba se ponavlja vsako leto..

Grem zavihat rokave, pljunit v roke, prijet lopato in kidat to belo sranje!

p.s.: a bi še kdo rajši pomlad? Na pol gola dekleta, pivo zunaj na toplem, tek v kratkih hlačah,… ah ja…

p.p.s: obljubim, celo leto bom pridno jedel in si umival zobe, hodil z zajčki spat… samo da se neha tale zima!!!

Oddam najboljšemu ponudniku!
sneg

Dost mam snega za letos!!
sneg

Snežene ceste vodijo do nas, snežene ceste peljejo od nas
sneg na prhovcu