Facebook je pred dnevi predstavil Facebook Home (ki bo zaenkrat na voljo samo za Android telefone – HTC One X, HTC One X+, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Note II), s katerim bo uporabnikom pametnih telefonov omogočil še malce drugačno izkušnjo. Po domače povedano – Facebook ne bo samo aplikacija, ampak bo prisoten povsod. Integriran bo v ostale aplikacije, v osnovne menije (chat heads, cover feed, ).. Skratka vaš android telefon bo postal “Facebook telefon” s pomočjo aplikacije Facebook Home, ki bo na voljo od 12.aprila dalje.

Agencija Wieden+Kennedy iz Portlanda, ki je posnela ta promocijski spot je izpostavila par stvari, ki se jih vsi zavedamo. Da je naš mobilni telefon edina stvar, brez katere več ne znamo živeti in da smo z njim povezani z družino, prijatelji, kot tudi s celim svetom.

Ali bo aplikacija Facebook Home dejansko uporabna, pa bomo videli, ko bo prišla na trg. Glede na to, da nisem Android uporabnik, kot tudi da nisem največji oboževalec Facebooka, me ta zadeva niti najmanj ne interesira!

facebook_home