Twitter je po dolgem času lansiral novost – spletni servis in aplikacijo Twitter #music, ki je dosegljiva na spletnem naslovu http://music.twitter.com. S tem je naredil korak naprej v svoji storitvi in še bolj povezal glasbene izvajalce, ki so na Twitterju in imajo zelo veliko sledilcev, kot tudi ljubitelje glasbe, ki sedaj precej lažje odkrivajo svoje priljubljene izvajalce in poslušajo njihovo glasbo preko servisov Spotify in Rdio (na žalost na voljo samo v tujini, Slovenija pač še ni vključena). Prav tako za Twitter music obstaja iPhone aplikacija Twitter #music, ki je na voljo samo za račune iz tujine – dolpoteg http://itunes.apple.com/us/app/twitter-music/.

Spletni servis Twitter #music je posledica lanskoletnega nakupa avstralskega podjetja We Are Hunted in s katerim so pri tem podjetju sledili trendom, kaj ljudje poslušajo preko spleta. Twitter #music omogoča:

  • preprosto odkrivanje glasbenikov na Twitterju in njihovo sledenje
  • pregled trendov, oz. kaj je trenutno najbolj popularno na Twitterju – katera glasba je popularna
  • odkrivanje neznanih glasbenikov na Twitterju, ki pa so vredni pozornosti
  • predlagani izvajalci, ki so izbrani na podlagi tega, katere glasbenike že sledite
  • #NowPlaying – glasba, ki jo poslušajo ljudje, ki jim sledimo na Twitterju (na žalost pri meni prazno, ker še očitno ni v Sloveniji uporabnikov, ki bi imeli Twitter #music račun)
  • profil – kjer lahko preveriš katerim glasbenim izvajalcem slediš (jaz očitno nikomur!)
  • pri vsakem komadu obstaja “preview”, ki je delček komada iz iTunes Storea in omogoča direkten nakup (pametno zapakirano in definitivno bo iz tega naslova prišlo precej prihodkov Twitterju)
  • možnost poslušanja celotnih komadov preko servisov Spotify in Rdio (v državah, kjer lahko uporabniki skreirajo uporabniški račun)

Novost, Twitter #music je definitivno super pridobitev, vendar dokler ne bo na voljo v Sloveniji, oz. če storitve ne štartajo po celem svetu, jim le to lahko zamerim – saj se počutim, kot bi bil iz neke čudne banana republike (no pun!!). Wait – saj mogoče pa sem!