Danes je po spletu zaokrožila novica, da ima Štefka Kučan, žena Milana Kučana, v Mehiki v banki več kot 200 milijonov dolarjev. Novico je objavil Politikis (vir), portal ki služi za propagando SDSa. Zadeva je sila preprosta – nekje na internetu poiščeš fotografijo izpiska iz banke HSBC iz Mehike, kjer je visok znesek in potem dodaš ime in priimek osebe, za katero bi rad, da se jo očrni. Zadevo objaviš na Facebooku in “drek začne leteti naokoli”, oz. ljudje začnejo komentirati in pizditi nad komunisti.

Za vsak slučaj, je boljše, če takšno stvar vsak preveri in ne gre vedno vse na prvo žogo, kot je šlo v tem primeru. Poiskal sem še en izpisek iz banke, kjer pa ni imena komitenta – torej je nekdo lepo dodal ime in priimek Štefke Kučan in to spravil v javnost.

In imamo spet novo afero! Jutri bodi vsi mediji poročali o tem – vsaj tako je v navadi pri nas. Ampak, vse je FAKE!

Screen Shot 2013-05-07 at 4.40.10 PM

19 Responses to Štefka Kučan in njenih 200 milijonov dolarjev v Mehiki – fakeshit Politikisa

 1. Jan says:

  Večino stvari, ki jih sproducira SDS mašinerija je FAKE!

 2. Grebator says:

  Ko bo Štefka sama ostala, jo bom vzel k sebi na nego, pa nakonc tole pokasiral :-)

 3. Ziga says:

  Očiten ponaredek, neustrezni fonti, nepopolni podatki, poravnave, uporaba različnih fonto, …

  Očitno se je mudilo, ker je kočni znesek še v Tims New Roman. Vsi dodatni vnosi pa niso popačeni, kot ostalo besedilo.

  Najverjetnejši izvirnik je po informacijah sodeč: http://tikalqro.files.wordpress.com/2011/02/edo-cuenta-hsbc-ene-01.jpg

 4. Darko B. Kostanjšek says:

  Nedvomno, Politikis je bruh od bruhanja. Ampak kljub vsemu, ti si pa objektiven pisec? Nisi trobilo? Just asking … (pa ni retorično vprašanje, pričakujem konkreten odgovor).

  • had says:

   odvisno.. placan nisem za to kar pisem.. ce sem trobilo….

   • Kaja Rot says:

    Ni vsako plačilo neposredno in monetarno.

   • Darko B. Kostanjšek says:

    Po cem pa sklepas, da so novinarji Politikisa placani, da napadajo desnicarje?

    Ne me narobe razumet, nikakor ne branim Politikisa, samo pravim, da si ti in oni isto sr*nje, da s svojimi politicnimi predr*avanji niste kvalitetni, ste pa smesni, otrocji, neumni. Bodi frajer in pljuval desne, ko so debilni in leve, ko so debilni oni. Velja za vse medije v Slo!

    • had says:

     poglej kdo je bil lastnik politikisa :)))

    • Darko B. Kostanjšek says:

     Tomaž Kokol, ne vem, kdo je in komu pripada.

     Saj pravim, Politikis je bruh, ker škoduje slovenskemu novinarstvu. Kljub vsemu pa ostajam mnenja, da ne igraj vloge čistuna, ker ti prav tako propagiraš nazore svojih in si zatiskaš oči pred njihovimi napakami in neumnostmi.

    • had says:

     dejan kaloh..

    • Darko B. Kostanjšek says:

     Ja, pa ni več urednik Politikisa. Ma, lej, nima veze … Ne vem zakaj diskutirava o tem, ali je politikis ok ali ni, ali je politično kontaminiran ali ni, ker odgovora na ta vprašanja vemo vsi.

     Še vedno – govorim o tem, da ne igraj razsodnika v stvareh, kjer ravnaš isto, s to razliko, da si ti na drugem polu.

    • had says:

     se zadnjic.. po cem sem isti? ker imam svoje mnenje? ker ne pisem po nareku? ker ne diskreditirm ljudi na podlagi ukaza? ok.. mogoce p res

  • Matej says:

   Kakšni so pa kriteriji za objektivnega pisca? Kako prepoznaš objektivnost napram trobilu? Mi lahko pokažeš kakšen primer objektivnega pisanja?

 5. Anonymous says:

  Problem sploh ni v imenu, verjetno obstajajo različni tipi računov ali izbrana stopnja zasebnosti ali karkoli. Problem je v tem, da so vse informacije (razen imena ter zneskov desno zgoraj) na obeh izpiskih enake, torej je bil točno ta izpisek uporabljen kot predloga za Štefkinega.

 6. Tomaž says:

  Določanje objektivnosti medijev ali pisca je povsem preprosta. Če se z novinarjem strinjam, je objektiven, sicer pa subjektiven ;)

 7. bbb says:

  Had – narobe si napisal “poiskal sem še en izpisek”. našel si točno tisti izpisek, ki ga je fejker uporabil za fejkanje. dopisal ime, pretipkal številke (neporavnane, narobe seštete,…) nekaj delov prebraval s črno, nekaj pobrisal na belo, melo stisnil po vertikali,…). pozabil pa na črtno kodo in še par detajlov, ki kažejo, da je točno ta s 34 k$ izvor za “štefkin” izpisek.
  ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.