Diners in Tomaž Lovše – ne da mi miru

Zgodilo se je – Diners Club ostal brez dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev in 80.000 uporabnikov je ostalo brez plačilne kartice, ki je marsikomu reševala “življenje”. Dobesedno, saj je marsikomu ta zamik plačila reševal stanje v gospodinjstvu. Takšni časi so. Komitenti Dinersa kartice več ne morej uporabljati, Tomaž Lovše, lastnik Dinersa pa se je končno oglasil v javnosti z dvema izjavama, ki sta me precej “razburili” (vir):

Danes je družba Diners Club Slovenija napovedala, da bo še danes prek svoje odvetnice na vrhovno sodišče vložila tožbo zoper odločbo Banke Slovenije o odvzemu dovoljenja in predlog za izdajo začasne odredbe, s katerim bo vrhovnemu sodišču predlagala, naj do pravnomočnega končanja postopka, povezanega z odločbo o odvzemu dovoljenja, zaradi povzročitve težko popravljive škode vsem deležnikom družbe Diners Club dovoli opravljati plačilne storitve kot hibridni plačilni instituciji

V petek je Lovše v oddaji 24UR ZVEČER zatrjeval, da bi morala Banka Slovenje počakati vsaj še do danes, ko naj bi Diners iz tujine dobil obljubljeni denar. Njihovo potezo je označil za nepravilno, na koncu pa presenetil z vprašanjem, da kdo danes v Sloveniji ne zamuja s plačili.

Ok. Kdo je nor v tej državi? Nekdo, ki se dela norca iz vsega? Če delajo vsi tako, potem lahko tudi jaz, kajne? Nekako tako razume poslovanje v Sloveniji Tomaž Lovše, ki ima podjetja v drugih državah. Spomnimo se, da je tudi v zgodbi s Tino Maze on bil tisti, ki je zanetil precej ognja.

To, da ne poravnava obveznosti do trgovcev, pa mu pač ni prioriteta. Le zakaj? Če pa tako itak vsi delajo. In ko se institucija, ki ureja to, odloči za potezo, je seveda prva stvar napad. Nihče komitentom še ni pojasnil, kaj se bo zgodilo, niti kako bodo rešili situacijo, v kateri so tisti ki so plačali par obrokov in jih “mogoče” Diners ni plačal naprej? Namesto da bi se ukvarjal s tem, on poskuša sebe oprati krivde – napačno! In spodnja izjava je tako v neskladju s tem, kar se dogaja na Facebooku, da mi je smešno, da kdo upa kaj takšnega napisati. Na žalost se nekateri ljudje ne zavedajo, da niso več v prejšnjem tisočletju:

Iz Dinersa medtem še sporočajo, da zaradi blokade poslovanja niso izgubili niti ene stranke in da jim ljudje izkazujejo podporo.

In zakaj se sedaj lahko uporablja Diners kartica?

 • drobljenje in deljenje kokaina
 • odpiranje vrat v hotelih (filmska varianta)
 • strganje ledu iz vetrobranskega stekla
 • odstranjevanje vinjet
 • rezanje zelenjave
 • podlaganje mize, če ne stoji naravnost
 • “podložka” za pivo

Če imate še kakšno idejo – na dan z njo!

diners_facebook

 1. Tudi mene je zmoti, da sem dopoldan prejela mail, da moramo komitenti svoje obveznosti vseeno poravnati, ker v petek niso posredovali NOBENEGA obvestila in ker jim NIČESAR ne dolgujem. Kretenija! Imam zdaj novo kartico za “lepljenje” zaščitne folije na telefon ;)

 2. Had, poglej še SKB, ki je zamenjala debetne kartice za viso. Z viso marsikje ne morem plačevati. Jajca na kvadrat.

 3. Ravno včeraj mi je kolega rekel, da čaka 2k€ od Dinersa, pa jih ni od nikoder.
  Drugi kolega mi je že pred časom rekel, da sicer kao ima prodajo na obroke prek Dinersa, ampak da robe na ta način ne da (ker potem ni denarja pa še provizije so ogromne).

  Očitno je v začetku, ko se je posel širil, Lovše zapravljal bodoče prilive, zdaj pa se je ustavilo. Ponzijeva shema.

  Edina rešite je, da matični Diners v trenutku prevzame nadzor in reši, kar se rešit da, drugače pa papa!

  Jaz sem ga že lani misli skenslat, pa ga potem nisem, ker sem zamenjal točke nagradnega programa za članarino. Uporabljam pa ga ne kaj dosti.

 4. Diners je bil zelo priden v “izterjanju” denarja od komitentov. Če si slučajno zamujal ali pa pozabil plačat so te zelo hitro poklicali in “težili” za denar. In zdaj vidimo tudi drugo plat, da je denar ostajal pri Dinersu. Zakaj?

Komentarji so zaprti.