Zgodilo se je – Diners Club ostal brez dovoljenje za opravljanje plačilnih storitev in 80.000 uporabnikov je ostalo brez plačilne kartice, ki je marsikomu reševala “življenje”. Dobesedno, saj je marsikomu ta zamik plačila reševal stanje v gospodinjstvu. Takšni časi so. Komitenti Dinersa kartice več ne morej uporabljati, Tomaž Lovše, lastnik Dinersa pa se je končno oglasil v javnosti z dvema izjavama, ki sta me precej “razburili” (vir):

Danes je družba Diners Club Slovenija napovedala, da bo še danes prek svoje odvetnice na vrhovno sodišče vložila tožbo zoper odločbo Banke Slovenije o odvzemu dovoljenja in predlog za izdajo začasne odredbe, s katerim bo vrhovnemu sodišču predlagala, naj do pravnomočnega končanja postopka, povezanega z odločbo o odvzemu dovoljenja, zaradi povzročitve težko popravljive škode vsem deležnikom družbe Diners Club dovoli opravljati plačilne storitve kot hibridni plačilni instituciji

V petek je Lovše v oddaji 24UR ZVEČER zatrjeval, da bi morala Banka Slovenje počakati vsaj še do danes, ko naj bi Diners iz tujine dobil obljubljeni denar. Njihovo potezo je označil za nepravilno, na koncu pa presenetil z vprašanjem, da kdo danes v Sloveniji ne zamuja s plačili.

Ok. Kdo je nor v tej državi? Nekdo, ki se dela norca iz vsega? Če delajo vsi tako, potem lahko tudi jaz, kajne? Nekako tako razume poslovanje v Sloveniji Tomaž Lovše, ki ima podjetja v drugih državah. Spomnimo se, da je tudi v zgodbi s Tino Maze on bil tisti, ki je zanetil precej ognja.

To, da ne poravnava obveznosti do trgovcev, pa mu pač ni prioriteta. Le zakaj? Če pa tako itak vsi delajo. In ko se institucija, ki ureja to, odloči za potezo, je seveda prva stvar napad. Nihče komitentom še ni pojasnil, kaj se bo zgodilo, niti kako bodo rešili situacijo, v kateri so tisti ki so plačali par obrokov in jih “mogoče” Diners ni plačal naprej? Namesto da bi se ukvarjal s tem, on poskuša sebe oprati krivde – napačno! In spodnja izjava je tako v neskladju s tem, kar se dogaja na Facebooku, da mi je smešno, da kdo upa kaj takšnega napisati. Na žalost se nekateri ljudje ne zavedajo, da niso več v prejšnjem tisočletju:

Iz Dinersa medtem še sporočajo, da zaradi blokade poslovanja niso izgubili niti ene stranke in da jim ljudje izkazujejo podporo.

In zakaj se sedaj lahko uporablja Diners kartica?

  • drobljenje in deljenje kokaina
  • odpiranje vrat v hotelih (filmska varianta)
  • strganje ledu iz vetrobranskega stekla
  • odstranjevanje vinjet
  • rezanje zelenjave
  • podlaganje mize, če ne stoji naravnost
  • “podložka” za pivo

Če imate še kakšno idejo – na dan z njo!

diners_facebook