Rando app – naključne fotografije

Pred letom dni sem pisal o intimnem internetu in o aplikacijah, ki naj bi šle v smer, ko se bodo stvari delile ne več med vsemi, ampak samo med par ljudmi (dobesedno). In v tem letu je prišlo na trg par aplikacij, ki jih je to osnovno poslanstvo – Avocado, Between.. Vendar se je v zadnjem času pojavil tudi cel kup drugačnih aplikacij – aplikacij, ki omogočajo deljenje fotografij z naključnimi uporabniki iste aplikacije.

Rando je točno takšna aplikacija:

Omogoča namreč deljenje fotografij s popolnimi neznanci. Vse, kar potrebujete je, da si instalirate aplikacijo, objavite “random” fotografijo in počakate, da se vam prikaže naključna fotografija uporabnika iz neznanega kraja – priporočam, da imate vključen GPS, kajti tako bo marsikdo ugotovil, kje je Slovenija. Aplikacija je povsem preprosta in kljub tem, da je precej ekshibicionistična, sam še nisem naletel na takšnega uporabnika, ki bi jo izkoriščal za “pornografijo”.

Ravno nasprotno. Zelo malo fotografij je, na katerih bi bili ljudje. Večinoma so delčki stanovanja, živali, predvsem pa narava. In zanimivo je, da lahko dokaj natančno ugotoviš, kje je bila fotografija posneta, če se malce poglobiš vanjo.

Rando torej ni aplikacija, s katero bi našel seks, kajti ne veš kdo je na drugi strani, ampak lahko pa konkretno kvalitetno “zabiješ” svoj čas in čakaš, kakšna bo naslednja fotografija. Definitivno kul ideja, aplikacija pa vsake toliko časa “krešne” telefon.

Par primerov fotografij:

 

  1. Jaz sem šel preizkusit app že pred časom in sem daleč od navdušenja. UI je sicer simpatičen, preprost. Je pa uporabniška izkušnja toliko slabša. Zadeva je počasna (Samsung Galaxy S4), neodzivna, poleg tega včasih čakam kar precej dolgo na nov rando. Dejstvo, da je 95% randov iz Koreje, je v tem pogledu nepomembno :) Poleg tega je bil moj nasvet razvijalcem, da umaknejo oziroma ne posredujejo randov brez lokacijskih informacij. Drugače je pa prva stvar, na katero sem pomislil, brezplačna promocija Slovenije. Pošiljajmo fotke narave, gora, morja in zasujemo svet z vtisi iz naše lepe Slovenije.

    1. jaz imam pa vecino fotk iz zda.. odvisno verjetno, kdaj objavljas.. pa pri iphone verziji, nikoli nic ne cakam.. je pa res, da jih pogosto objavljam :)

      tale glede promocije je pa odlicna!

  2. A ni tako, da GPS ni potrebno imeti vključenega? No, mislim za takrat, če si na wifi, ko uporablja lokacijske podatke?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja