Pred letom dni sem pisal o intimnem internetu in o aplikacijah, ki naj bi šle v smer, ko se bodo stvari delile ne več med vsemi, ampak samo med par ljudmi (dobesedno). In v tem letu je prišlo na trg par aplikacij, ki jih je to osnovno poslanstvo – Avocado, Between.. Vendar se je v zadnjem času pojavil tudi cel kup drugačnih aplikacij – aplikacij, ki omogočajo deljenje fotografij z naključnimi uporabniki iste aplikacije.

Rando je točno takšna aplikacija:

Omogoča namreč deljenje fotografij s popolnimi neznanci. Vse, kar potrebujete je, da si instalirate aplikacijo, objavite “random” fotografijo in počakate, da se vam prikaže naključna fotografija uporabnika iz neznanega kraja – priporočam, da imate vključen GPS, kajti tako bo marsikdo ugotovil, kje je Slovenija. Aplikacija je povsem preprosta in kljub tem, da je precej ekshibicionistična, sam še nisem naletel na takšnega uporabnika, ki bi jo izkoriščal za “pornografijo”.

Ravno nasprotno. Zelo malo fotografij je, na katerih bi bili ljudje. Večinoma so delčki stanovanja, živali, predvsem pa narava. In zanimivo je, da lahko dokaj natančno ugotoviš, kje je bila fotografija posneta, če se malce poglobiš vanjo.

Rando torej ni aplikacija, s katero bi našel seks, kajti ne veš kdo je na drugi strani, ampak lahko pa konkretno kvalitetno “zabiješ” svoj čas in čakaš, kakšna bo naslednja fotografija. Definitivno kul ideja, aplikacija pa vsake toliko časa “krešne” telefon.

Par primerov fotografij: