Hilda Tovšak, legendarna predsednica uprave Vegrada, je pobegnila. V bistvu, če sem povsem iskren, niti ni pobegnila – zgolj izkoristila je možnost, ki so ji jo dali na sodišču, ko so ji v petek odpravili pripor zaradi poteka zakonsko določenega roka, do katerega lahko traja za njej očitana kazniva dejanja. In je šla. Če je kdorkoli v tej državi pričakoval kaj drugega, potem taista oseba verjetno še vedno tudi verjame, da štorklje prinašajo otroke. Vsak, komur bi se ponudila takšna možnost, bi naredil enako. Vsi smo ljudje in v neki fazi nam je vseeno za našo poštenost. Sploh v primeru, ko nam grozi dolgoletni zapor.

Ugibanja in špekulacije, ki se sedaj pojavljajo, da je Hilda Tovšak v Keniji so brezpredmetne. Če je ženska dovolj pametna, potem je zanjo ta zgodba končana. Podobno, kot je naredil Robert Tomas Zavašnik, lastnik Lipe, ki bo sedaj počakal do leta 2014, ko bo njegov prekršek zastaral in takrat se bo vrnil nazaj v Slovenijo in bo naprej vodil Lipo. Podobno bo naredila Hilda Tovšak, s to razliko, da se ona ne bo vrnila nikoli več v Slovenijo.

Hilda Tovšak je bila precej kontroverzna šefica – njo so že leta 2008 aretirali, skupaj z Ivanom Zidarjem in Dušanom Černigojem, vendar se ni zgodilo prav veliko. Ona je bila podpornica NSi, vendar je dokaj dobro sodelovala tudi z vsemi ostalimi – znala se je prilagajati razmeram, ki so vladale v Sloveniji in dejstvo je, da bi imela ona verjetno precej stvari v rokavu, ki bi lahko tako ali drugače komprimitirale naše “izvoljence”. Še več, v zadnjem času se okoli nje pojavlja toliko zgodbic in insinuacij, da sem že začel verjeti, da nekatere od njih že morajo biti resnične. Nikomur verjetno ni v posebnem interesu, da bi informacije, ki jih ima ona, prišle v javnost. Da bi povedala zgodbice, ki ji ve, oz. da bi izdala imena, ki so si omastili brke z Vegradovimi projekti.

Če se cela država sedaj ukvarja s tem, kje je Hilda Tovšak, bom jaz zapisal nekaj drugega. Izkoristila je dano možnost – če imamo tako v kurcu sodstvo in če imamo tako nesposobne ljudi, da se kaj takšnega lahko dejansko tudi zgodi, potem ji samo želim mirno starost na kakšnem otoku. Vendar dvomim, da bo kdajkoli lahko mirno zaspala, kljub temu, da je verjetno dobro poskrbela zase v času konjukture, ko je Vegrad bil podjetje, ki je bilo alfa in omega. Vsako noč bo parkrat pogledala čez ramo in se sredi noči prebudila v strahu, da bo nekdo stopil v njeno življenje in jo prepoznal. Je vredno? Očitno je. In še bolj očitno je, da v Sloveniji ne bo nihče odgovarjal za te stvari, oz. ne bo prišlo do posledic, kajti vse je v skladu z zakoni.

Takle mamo v tej naši krasni Sloveniji…

Če koga zanima – Interpolova tiralica za Hildo Tovšak

hilda_tovsak

6 Responses to Išče se – Hilda Tovšak – Interpol tiralica

 1. Jasna pravi:

  Koga bi se pa naj bala, da bi morala gledat čez ramo? O našem sodstvu pa itak ta primer (in še kak drug) veliko pove, tako da ni potrebno posebej komentirat.

 2. Janč pravi:

  Gradbena baronica ni pobegnila. Odšla je, na lepše, legalno in s potnim listom.

  Če ji pa kdo uspe izročiti zaporni nalog, bo pa gotovo prišla nazaj. Opravit družbeno koristno delo.

  Morda pa ima v mislih tudi kakšno stilsko preobrazbo v stilu Radovana K.

  Mimogrede, a se komu sanja, česar se bo Zidar lotil v okviru družbeno koristnega dela? Bo morda pomagal na Rdečem križu pri razdeljevanju pomoči? Menda je bolj šibkega zdravja, se bojim, da bo večino časa na bolniški…

 3. Jasna pravi:

  Zidar je zelo dobrega zdravja in zelo poskočen, samo pred kamerami ne!

 4. Darko B. Kostanjšek pravi:

  In v primeru Hilde Tovšak, ki je iz aviona najbolj nesposoben, nehuman, neumen, predrzen, aroganten menedžer zadnjih 20 let, se jasno razkrijejo prav tako nesposobni arogantni ljudje, beri Zvonko Fišer. Prav zanimivo je, kako SAMO denar združuje desne (Hildo) in leve (Senica, Fišer …) … Barabe!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.