Sam se imam za ljubitelja živali. Tako velikega, da sem se že leta nazaj odločil, da ne bom imel nobene živali doma, ker preprosto nimam dovolj časa zanje. Ko sem pred parimi dnevi dobil klic Ande, če bi za en dan postal “skrbnik” njene čivave Sky, je bila odločitev hipna!

Sky – manj kot dva kilograma težka čivava me je pričarala nasmejana. Kako drugače, kot pa z roza ovratnico, roza dekico in roza flexijem. Glede na to, da je čutila, da jo bo Anda predala meni, je bil njen pogled temu primerno otožen in pričakovan. Ker pa mi je Anda dala “srčke”, sem takoj preizkusil metodo podkupovanja, ki se je izkazala za odlično. Vožnja do pisarne je bila zanimiva, saj je Sky hotela videti Tigro in jo celo “prešnofati”.

Prvi koraki v poslovno stavbo, s Sky v rokah so bili zanimivi. Nasmeh na obrazih varnostnice, kot tudi vseh ostalih, ki so šli mimo, so bili nekaj povsem drugačnega, kot pa so ponedeljkovi obrazi. Prvi stik s pisarno je bil zanimiv – našla je prah, kjer ga sam še nisem odkril, prav tako pa si je vzela čas, da je pregledala vsak kotiček pisarne. Ker sem pričakoval, da se ne bo takoj umirila, sem jo dal na mizo, kjer je z začudenjem opazovala ekran – nisem jo uspel prepričati, da bi začela tvitati. Ampak je pa jasno pokazala, da bo ona tista, ki je šefica. Ko sem jo želel dati v naročje, se ni dala in je rajši “šnofala” po pisarni. Trmast pes, ki je zelo ponosen, saj ko sem jo poklical k sebi, me ni “jebala” 5%.. Ampak tega sem navajen, saj sem pred mnogo leti imel mešančka med čivavo in pinčem, sedaj pa imajo doma pri sestri pinča Čarja.

Upanje, da bi Sky zaspala in mi dala malček miru, je kmalu umrlo in edino, kar je ostalo je bilo, da se ukvarjam z njo, oz. da jo pustim da skače okoli. Ko se je postavila k vratom, sem pričakoval, da bo šla ven – lulat, ali kakat (z vrečko v roki za njo), vendar se je odločila zgolj za igranje z listki, ki jih prenaša veter naokoli. Ko se je zagledala v črnem Audiju, je začela sama nase lajati. Do takrat sploh nisem vedel, da zna lajati. No, ni ravno lajanje, ampak nekaj podobnega temu.

Ko sva prišla nazaj v pisarno, je Sky spila 0,03 dcl vode in ko sem jo položil v njeno brisačo.. Je zaspala. Očitno ne potrebuje ravno dolgega sprehoda, da se utrudi. Sedaj spi..

Glede na to, da bo najino druženje bolj kratko – ob 15.uri vračam Sky njeni lastnici, se še malce bolj zavedam, da jaz nisem človek, ki bi si upal “naprtiti” takšno odgovornost nase. Jeap, veliko lažje je, če je vse brez obveznosti in če je vse tko na izi. Ko pa si zaželim psa, pa ga lahko dobim za kakšen krog, ali dva.

2 Responses to Čivava – chihuahua Sky – fotografije in testni krog

  1. Anda pravi:

    Dragi Roni, ne morem se odločiti, ali sem ti bolj hvaležna zato, ker si priskočil na pomoč, ali zato, ker si mi s slikicami in zapisom popestril ponedeljek, ki sem ga preklela že navsezgodaj zjutraj :) Kakorkoli, prepričana sem, da v tem trenutku boljšega nadomestnega očija za Skajči ne bi mogla najti in da je princeska neizmerno uživala v tvoji družbi. Komaj čakam, da jo dobim nazaj in si zavrtim posnetek z diktafona, ki ga ima vgrajenega v Fleksija ;) ***

  2. Pero pravi:

    Roza ti paše

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.