Pisalo se je leto 1988, ko se je na Roški cesti v Ljubljani zbrala množica ljudi, ki so na protestu, ki ga je organiziral Ivan Bavčar, izrazili podporo Janezu Janši, Ivanu Borštnerju, Davidu Tasiču in Franciju Zavrlu. Afera JBTZ je zaznamovala Slovenijo in njeno odraščanje. Nekateri sodelujoči si dolgih 25 let jemljejo zasluge za vse, kar se je takrat zgodilo in to tudi vedno znova pokažejo.

Sedaj, 25 let pozneje (1. junij 1988 se je zgodila aretacija), se pred ljubljanskim okrožnim sodiščem obeta shod v podporo predsedniku SDS Janezu Janši, kajti na ta dan bo znana sodba v primeru Patria. Glede na to, da je državni tožilec Andrej Ferlinc predlagal 24 mesecev zapora in 37.000 evrov denarne kazni, je treba stopiti skupaj in se aktivirati. Iti na ceste, zanetiti upor in doseči spremembe – narod je pač ubogljiv, ko se gre za osebo, ki je osamosvojila Slovenijo, kajne!?

K temu protestu poziva tudi dogodek na Facebooku Zgodovina se ponavlja… Ne dovolimo ki ga je skreiral Iztok Rozman in se bo odvijal 3.6.2013 ob 15. uri pred sodiščem v Ljubljani!

Zanimiv mi je tale komentar na Facebooku pod tem dogodkom:

Bil sem eden prvih na Roški, ko nas je tam stalo sedem (7) … in ko danes vidim v kaj se je spremenil Janez mi je žal, zares žal … očitki o korupciji, podkupovanju, nepojasneno premoženje, bogatenje njegovih bližnjih, nepotizem, zafurana država, poveličevanje domačih izdajalcev druge svetovne vojne, favoriziranje ene cerkve (ne vere, cerkve kot organizacije) … seznam je dolg.

Najbolj pa boli nenehno žaljenje drugače mislečih, političnih nasprotnikov, sodnikov, državnih struktur, … vsakega, ki mi kakorkoli poskuša preprečiti kakršenkoli načrt.

Janez … v dvaindvajsetih letih si se spremenil v navadnega podleža in nisi vreden, da bi omenil tvoje ime, kaj šele (ponovno) demonstriral v tvojo podporo.

In evo – Božo Predalič is going. Pridete tudi vi pozdraviti Janeza Janšo in mu mahati, ko bo moral iti za zapahe? :evil:

jbtz_2013