Jonas Žnidaršič je oseba, ki je precej zaznamovala moje življenje. Vsi se ga še spomnimo kako je vodil oddajo Videošpon in nas učil “pecati” in igrati kitaro, ircal kot Frenk, vodil oddaje na RŠ-u, igral na gledaliških odrih, igral kitaro skupaj z Vladom Kreslinom, izdajal časopis Ž, “hekal” Spectrume, prodajal nelegalne piratske programe na kasetah, zmagoval v biljardu v ex Jugoslaviji, oskubil igralnice, ko se je odločil, da ga zanima poker, se naokoli kazal z misicami (Metka Albreht), vozil Harleya in Lotusa Eliseja, začel s pisanjem bloga, vodenjem Milijonarja, Trenutka resnice, prejel n-Viktorjev, postal očka Hani…. Spisek njegovih aktivnosti je tako dolg, da pričakujem nekoč, da bo nekdo napisal njegovo biografijo.

Kako je zaznamoval moje življenje? Ne kot idol, ampak kot uresničenje želja, ki sem jih kot mulc imel – namreč Jonas je poosebljal vse tisto, kar smo si kot mulci želeli, pa vendar nismo tega nikoli na glas priznali. Ravno nasprotno – na koncertu Nirvane v Ljubljani so mu ljudje žvižgali ker je bil v VIP sekciji, čeprav takrat VIP še ni obstajal. Vendar dovolj o Jonasu iz preteklosti..

V četrtek je v etno klubu Zlati zob nastopil Jonas, skupaj s Teškyem, s svojim projektom – Jonas show – stand up comedy show

2 komika in 1 oder, 2 mikrofona in 1 videoprojektor, veliko zgodb in še več smeha, to je poanta Jonas showa.
Kjer je stand-up komedija vse, čemur se smejimo in kjer lahko vprašate vse, kar vas zanima.

Ker sem se pred parimi leti odločil, da na standup nastope ne bom več hodil, ker se zgodbe precej ponavljajo, mi je bil ta show idealna iztočnica, da vidim Jonasa na odru in vidim, če se je kaj spremenil v zadnjem letu, odkar ga nisem videl – nazadnje sem ga videl na odru na Semplu, z njegovim “recitalom”.

Ker nisem imel pojma, da je potrebna rezervacija za Zlati zob in za Jonas show, sem se pojavil na vratih. Hvala Vasko – Vasja Simič, da si me sprejel k svoji mizi in mi omogočil ogled showa!

Gremo k temu, o čemer naj bi pisal. Tešky je naredil uvod – pač zna povezovati, zna vzpostaviti stik s publiko in predvsem zna narediti uvod, ki je sledil s prihodom Jonasa. Drugega nastopajočega na odru bom preskočil, ker ni name naredil posebnega vtisa – sploh glede na to, da je prišel na oder z namenom, da bi čestital svojemu dekletu..

Jonas je briljanten na odru – dejstvo. Njegov show ni standup in se meni osebno zdi precej škoda, da se to dvoje daje v isti koš, kajti od sedaj naprej bom pričakoval od standuperjev precej več – Jonas je namreč “story teller” in to na tak način, da mu moraš prisluhniti in da te popelje s svojimi zgodbami v začarani krog, ki se na koncu vedno reši precej preprosto. Čeprav sem nekatere od teh zgodb že slišal, me je znova fascinirala njegova pojavnost, v kateri nima konkurence, kot tudi tako močno živo izpovedna moč, da se za trenutek vprašaš, kaj pa če je vse res.. Jonasu se pozna kilometrina na odrih in njegov nastop je, kljub malce lažni tremi na začetku, popolnost. In zato sem pred tem napisal, da bo težko doseči takšno “spevnost” drugim standup izvajalcem.

Namesto pametovanja in razkrivanja skrivnosti, ki so se še zgodile – to, da se Jonas sleče (ne dobesedno) pred občinostvom je del šova, ki je vsekakor vreden ogleda. In ja, Jonas je CAR.. Česarkoli se je do seda lotil, mu je to zelo dobro uspelo.

Še na mnogo zanimivih projektov in še veliko več norih idej Jonas!