Včeraj sem pisal o akciji Coca-Cola: Happiness Recharged in med komentarji dobil povezavo na zanimiv način oglaševanje, ki ga je za podjetje Nivea naredila agencija DraftFCB. Dejstvo je, da imajo v Braziliji poletje – saj se še spomnite, tudi pri nas je to nekoč obstajalo. Potem je prišla zima in nič več nič ni bilo isto…
Ker je poletje, je potrebna tudi zaščita na soncu in Nivea na tem področju ve kaj dela. Ker so ljudje, ob pomoči Niveinih krem za sončenje, lahko cel dan na soncu, se lahko kaj hitro zgodi, da njihovi telefoni ostanejo brez energije za življenje.

In tukaj pride na vrsto “tiskani” oglas, ki pomaga uporabnikom, da napolnijo svoj telefon. Namreč Nivea je dodajala časopisom dodatno “stran” papirja, kjer je bila fotovoltaična celica in “usb vtič”, preko katerega lahko polniš svoj telefon. Ideja ni nova, ampak je izvedba več kot odlična. Jaz bi sicer izvedbo naredil malce drugače, saj bi celice uporabil kot “sončilo” – saj veste, iz filmov, ko ženske sedijo poleg bazena in se s pomočjo “ogledal” še dodatno sončijo.

No, vsekakor bi tudi ta oglas rad imel, saj bi mi marsikdaj prišel prav. Torej bi imel še en način več za polnjenje svojega telefona.

nivea