Politikis je tisti portal, ki se je postavil vedno v bran desnici in razširjal informacije, ki niso imele nobenega smisla – njegov nekdanji urednik Dejan Kaloh je bil tudi svetovalec ministra Vinka Gorenaka, ko je ta grel ministrski stolček. O načinu poročanja portala Politikis sem pisal že parkrat, nazadnje ob “njihovem odkritju”, da ima Štefka Kučan v Mehiki 200 milijonov dolarjev. Za svoja podtikanja uporabljajo precej znane metode – ponarejanje, objavljanje lažnih informacij, predvsem pa vedno znova poskušajo diskreditirati osebe, ki niso na desni strani.

S samim portalom Politikis sem imel sam opravka pred letom dni, ko so objavili o meni precej čudne informacije v članku Politična sramota: Zaresovci za družinski zakonik preko Janše-Hitlerja!? (vir):

No, takšni sramotni grafiti se v teh dnevih po Ljubljani očitno množijo, propagirajo pa jih kar člani oranžne stranke Zares. Tako je Roni Kordiš, včasih kot bi “znani bloger”, sicer pa član in dežurni računalničar te minorne stranke, na svojem Twitter profilu objavil “nenagradno vprašanje” povezano s temi bolanimi grafiti.

Glede na to, da sem uveljavljal pravico do popravka, so seveda manipulirali s podatki in poskušali z diskreditacijo, o čemer sem tudi pisal v zapisu Politikis, Dejan Kaloh, laži in zavajanja.

Včeraj pa sem na portalu Politikis doživel anketo, ki prikaže točno to, kar sem omenjal zgoraj. Namreč njihovo manipulacijo. Vprašanje ankete se glasi:

Sodnica Barbara Klajnšek je Janeza Janšo v zadevi Patria brez dokazov obsodila na 2 leti zapora in 37.000 evrov kazni. Vaš komentar?

Kaj pravite? Dobro jim gre, kajne?

politikis