Politikis je tisti portal, ki se je postavil vedno v bran desnici in razširjal informacije, ki niso imele nobenega smisla – njegov nekdanji urednik Dejan Kaloh je bil tudi svetovalec ministra Vinka Gorenaka, ko je ta grel ministrski stolček. O načinu poročanja portala Politikis sem pisal že parkrat, nazadnje ob “njihovem odkritju”, da ima Štefka Kučan v Mehiki 200 milijonov dolarjev. Za svoja podtikanja uporabljajo precej znane metode – ponarejanje, objavljanje lažnih informacij, predvsem pa vedno znova poskušajo diskreditirati osebe, ki niso na desni strani.

S samim portalom Politikis sem imel sam opravka pred letom dni, ko so objavili o meni precej čudne informacije v članku Politična sramota: Zaresovci za družinski zakonik preko Janše-Hitlerja!? (vir):

No, takšni sramotni grafiti se v teh dnevih po Ljubljani očitno množijo, propagirajo pa jih kar člani oranžne stranke Zares. Tako je Roni Kordiš, včasih kot bi “znani bloger”, sicer pa član in dežurni računalničar te minorne stranke, na svojem Twitter profilu objavil “nenagradno vprašanje” povezano s temi bolanimi grafiti.

Glede na to, da sem uveljavljal pravico do popravka, so seveda manipulirali s podatki in poskušali z diskreditacijo, o čemer sem tudi pisal v zapisu Politikis, Dejan Kaloh, laži in zavajanja.

Včeraj pa sem na portalu Politikis doživel anketo, ki prikaže točno to, kar sem omenjal zgoraj. Namreč njihovo manipulacijo. Vprašanje ankete se glasi:

Sodnica Barbara Klajnšek je Janeza Janšo v zadevi Patria brez dokazov obsodila na 2 leti zapora in 37.000 evrov kazni. Vaš komentar?

Kaj pravite? Dobro jim gre, kajne?

politikis

8 Responses to Kako se naredi “nepristranska” anketa – primer Politikis

 1. Janč2 pravi:

  Oni so vedno nepristranski. Kakorkoli, vseeno kapo dol za propagando, to obvladajo v nulo.

 2. Anonimno pravi:

  Politikis bi bil en obskuren brezvezen portal, za katerega ne bi vedel nihče, če ne bi had in podobni zalajali ob vsaki patetični objavi. Vi ustvarjate politikis.

  • Janč pravi:

   Lol, so true.
   Meni se tudi zdi, da je Had eden izmed njihovih najbolj rednih bralcev, morda celo edini.

 3. Anonimno pravi:

  Ali politikis sploh kdo jemlje resno? Od desnih mislim? Če vprašate mene, je njegova edina funkcija, da služi kot egotrip levičarjem, ki si tipične desničarje zmotno predstavljajo kot njihove bralce. Druga zgodba so pa mediji tipa Reporter…

  • Anonimno pravi:

   Če povem drugače, politikis je uporaben izključno kot parodija neumnega desno-usmerjenega medija.

 4. Anonimno pravi:

  In kaj točno je narobe z anketo ? So ponudili možnosti , ki jim ustrezajo. Med to in recimo klasičnimi anketami, ki jih zasledim na spletu ni velike razlike, tudi tiste imajo debilne možnosti.

  Preberi si definicijo manipulacije prosim in ne uporabljal besed, ki jih ne poznaš.

  • Anonimno pravi:

   Z uporabo besed, ki jih ne razumeš, oz. ne znaš uporabljati, se namreč približaš nivoju trobila, ki ga pljuvaš.

 5. Anonimno pravi:

  V primerjavi s Komsomolom, Zaresnikom, Pivom, 24kur, Skret24 itd. je Politikis naravnost izvrsten portal. Kar več pove o konkurenci kot o samem Politikisu…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.